Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başören Tekke Kavaklı Barajı seneye hizmette

Türkiye’nin dört bir yanını
Başören Tekke Kavaklı Barajı seneye hizmette

Türkiye’nin dört bir yanını baraj, gölet ve içmesuyu tesisleriyle donatmak için çalışan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Şuhut Başören Tekke Kavaklı Barajı inşaatını büyük bir hızla sürdürüyor.
Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Şuhut’ta inşa edilen, geçtiğimiz Mart ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan barajda yüzde 20 fiziki gerçekleşme sağlandı.
ÖNÜMÜZDEKİ YIL
TAMAMLANACAK
Şu ana kadar 1.500 metrelik baraj ulaşım yolu, 2.500 metrelik kil ocağı ulaşım yolu ile 1.500 metrelik içme suyu hattının montajı tamamlandı. Gövde ve dolusavak sıyırma kazısının devam ettiği tesisin önümüzdeki yıl tamamlanması hedefleniyor.
2 BİN 360 DEKAR ZİRAİ
ARAZİYE SU TEMİN EDİLECEK
Temelden 38 metre yüksekliğe sahip olacak baraj ile 850 bin metreküp su depolanarak 2 bin 360 dekar zirai araziye su temin edilecek. Projenin tamamlanmasıyla ülke ekonomisine yılda 2,6 milyon TL katkı sağlanacak ve 211 kişiye istihdam alanı oluşturulacak. Yine söz konusu tesis ile civar köylerle birlikte Şuhut ilçe merkezine yıllık 1,6 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak.
AYRIM GÖZETMEDEN
YATIRIMLARA DEVAM EDİYORUZ
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da hiçbir şekilde ayrım gözetmeksizin yatırıma hızla devam ettiklerini vurgulayarak şunları söyledi:
“Şehrimizde baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesisi başta olmak üzere her neye ihtiyaç varsa bunu karşılamak gayesiyle yatırımlarımızı hızla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz Mart ayında temelini attığım Başören Tekke Kavaklı Barajı’nı da hızla inşa ediyoruz. İnşallah bu tesisi önümüzdeki sene hizmete açarak zirai arazilerimizi suyla buluşturacağız. Böylece çiftçilerimizin aynı topraklardan daha fazla gelir elde etmesini de sağlayacağız.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti