Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Baykara:”Sağlık kuruluşundan yardım alın” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Baykara:"Sağlık kuruluşundan yardım alın"

UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, Radyo Tek Sabah Kahvaltısı programının konuğu oldu

Sigarayı bırakma yollarının anlatıldığını programda, UMUD Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar İl Temsilcisi Kemal Baykara, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Sigarayı bırakmak isteyenlerin mutlaka bir sağlık kuruluşundan yardım alması gerektiğini söyleyen Baykara, “İlimizdeki Göğüs hastanesi bu il için çok büyük fırsat ayrıca aile hekimlerine başvurulursa sağlıklı netice alı-nabilir. Bazı arkadaşlar sigarayı bırakırsam kilo alıyorum diyor.Beslenme alışkanlığınızı değiştirmezseniz kilonuzu da korursunuz.Ayrıca daha sağlıklı daha aktif bir hayata adım atacağından böyle bir sorunu yaşanmaz. Biz dernek olarak en önemli çalışmanın öncelikle insanlar bağımlı olmadan onları eğitmek için lise-lerde öğrenci ve öğretmenlere, ilk öğretimde öğrenci velilerine sunumlar yapı-yoruz. Geçen dönem merkezde altı lisede bu dönem İhsaniye ve Sinanpaşa ilçelerinden sonra Dinar ilçesinde tüm liselere ve ilköğretim okulu velilerine sunumlar yapıldı.Gidemediğimiz okullardan da davet edilmeyi bekliyoruz. Bu faaliyetleri hiçbir maddi talepte bulunmadan sürdüreceğiz.”dedi.
Dernek başvurusu üzerine Valilik bünyesinde Madde Bağımlığı ile Mücadele Komisyonu kurulduğunu kaydeden Baykara, “Geçen ayki son toplantımıza 15 kuruluş katıldı inşallah buradan olumlu kararlar ve tedbirler çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biliyorsunuz İlimizde dinamiklerin harekete geçmesi için mutlaka beş altı kişinin kör olması yada onlarca kişinin böbreğini satması gerekiyor bizler tedbirlerin bir an evvel alınması için mücadelemize devam ediyoruz.” dedi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti