'Bayrak, Çanakkale'nin, Kocatepe'nin Emanetidir'

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Türk Bayrağı'na yapılan saldırı dolayısıyla basın açıklaması yaptı

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, Türkiye-Suriye sınırında Türk Bayrağı’na yapılan saldırıyı kınadı. Ertaş, “Bugün, Nusaybin–Kamışlı sınır hattında terör örgütü YPG yandaşları tarafından şanlı Türk bayrağımıza yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı Gelecek Partisi olarak çok sert bir şekilde kınıyoruz. Türk Bayrağı; bu aziz milletin birliğinin, beraberliğinin ve bağımsızlığının sembolüdür. O bayrak, evimizin namusu, yurdumuzun onuru, milletimizin ortak vicdanıdır. Bayrağımız; Yemen’de susuz kalanların, Sarıkamış’ta donarak şehit düşenlerin, Çanakkale’de gencecik yaşta toprağa düşenlerin, Kocatepe’de vatanın kurtuluşu için göğsünü siper edenlerin emanetidir” dedi.

Baştan Ertaş, şöyle konuştu:

“Kırmızı rengi sıradan bir renk değil; bu topraklar uğruna dökülen şehit kanlarının, gökteki ay-yıldızla birleşerek vücut bulmuş halidir. Bayrağımız; vatanımızı, özgürlüğümüzü, milli egemenliğimizi ve ortak davamızı temsil etmektedir. Bu kutsal değere el uzatanlar bilmelidir ki, yaptıkları alçakça saldırının karşılığı aziz milletimizin vicdanında asla karşılıksız kalmayacaktır. Kim oldukları belirsiz, üç-beş çapulcunun bu kirli provokasyonlarının yanlarına bırakılması asla kabul edilemez. Gelecek Partisi olarak bu hain saldırıyı çok sert bir şekilde kınıyor, olayın üzerinin örtülmemesini ve sorumlular hakkında derhal gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Yeni Yol Grubu çatısı altında da bu meselenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna açıkça ilan ediyoruz. Yetkilileri görevlerini yerine getirmeye, milletimizin ortak değerlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme