Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayraktepe mezarlığı 2 milyona yenilendi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bayraktepe mezarlığı 2 milyona yenilendi

Afyonkarahisar’ın 2 mezarlığından birisi olan Bayraktepe Mezarlığı yapılan çalışmaların ardından bambaşka bir görünüme kavuştu

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Bayraktepe Mezarlığı’nda başlatılan yol ve duvar çalışmaları sona erdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Afyonkarahisar’da iki tane mezarlık var, birisi Kocatepe diğeri ise Bayraktepe mezarlığıdır. Bundan önceki belediye başkanlarımız sağ olsun görevleri boyunca mezarlarımız ile ilgili her türlü çalışmaları yapmışlar. Bu alan daha önceki bir belediye başkanımız tarafından Afyonumuza kazandırılmıştı. Ancak göreve geldiğimiz 2009 yılı itibarı ile Bayraktepe mezarlığımızın giriş kapısından başka elle tutulur, gözle görülür, hiçbir yapısı yoktu. Biz göreve geldiğimizde önce su tesisatlarını çektik. Su bile yoktu mezarlıkta. Ardından duvarlarımızı yapmaya başladık. İki dönem boyunca süren duvar çalışmalarından sonra yol çalışmalarına başladık. Yollar önce genişletilerek nizami hale getirildi. Ardından ise asfalt çalışmaları yapıldı. Asfalt çalışmaları için 10 bin ton sıcak asfalt dökülerek tüm mezarlık yolları asfaltlandı. Yapılan bu çalışmalar için yaklaşık 2 milyon liradan fazla para harcandı. Mezarlıklar bizim için çok önemli yerler. Bundan sonra Kocatepe Mezarlığı içinde çalışma başlatacağız. 2016 yılında Kocatepe Mezarlığını da alt ve üst yapısı ile tamamen yenileyeceğiz” dedi.
DÖRT GÖZ 2 BİN LİRA
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bayraktepe Mezarlığı’nda başlatılan çalışmalardan sonra mezarlıklara büyük talep geldiğini aktardı. 4 gözlü mezarlıkların 2 bin liradan satıldığını ifade eden Çoban, “Vatandaşlarımız mezarlık almak için elini çabuk tutsun. Bu gidişle bu fiyatlarla mezarlık bulmak zor olabilir” dedi.
Açıklamaların ardından çalışmaları inceleyen Çoban, mezarlık içinde gezinti yaptı. Mezarlıkta bulunanlar için dua etti. Mezarlıkta yenilenen yolların bisikletçilerin sessiz olmaları kaydı ile güzel bir bisiklet alanı olabileceğini belirten Çoban, bu tür yolları olan Türkiye’de ender mezarlık olduğunu sözlerine ekledi. (Kocatepe Haber Merkezi)