Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram’da sivil görevliler denetim yapacak

Bayram’da sivil görevliler denetim yapacak
Bayram’da sivil görevliler denetim yapacak

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı ve tatil dolayısıyla karayollarında oluşacak yoğunluğa karşı uyarılarda bulundu. Kazaların önüne geçilebilmesinin trafik kurallarına uymaktan geçtiğini belirtilen açıklamada, sivil görevlilerin kural ihlalleri için denetim yapacağı belirtildi

İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, bayramın güvenli ve huzurlu bir biçimde geçirilmesi için gerekli tedbirlerin alındığını aktardı. Özel, İnsanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygı bağlarının en üst seviyeye ulaştığı, milli ve dini duyguların yoğunlaşarak millet olma şuurunun güçlendiği bu günlerde, karayolları üzerindeki trafik yoğunluğu artış göstermekte ve trafikte istenmeyen durumlar ortaya çıkabildiğini kaydetti.Özel, açıklamasında ek tedbirlerin alındığını ve ekip sayılarının arttırıldığını belirterek, “Bu nedenle, kutlanacak olan Ramazan Bayramı tatili süresince, tatil öncesi ve sonrasında vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat etmelerini, huzurlu ve güven içerisinde bayramlarını geçirmelerini sağlamak amacıyla, alınan tedbirlere ilave olarak İlimiz Polis Sorumluluk Bölgesinde tedbirler alınmıştır. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü toplam 20 ekip ile karayollarında denetleme yapacak. Şehir içinde ise Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde, 17 ekip görev başında olacaktır. Tüm ekiplerimizin yanında Sivil ihbarlı denetimlerde görevlendirilecek personelimiz, kazaların oluşmasına neden olan hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali, araç kullanırken cep telefonu kullanımı vb. kural ihlallerinin tespitini yaparak, güzergâh üzerindeki çevirme ekiplerine bildirecek ve bu ekiplerce de gerekli cezai işlemler uygulanacak. Terminallerde ve Karayolu güzergâhında yolcu taşımacılığı yapan araçlar kontrol edilecek. Radarlı hız tespit ekipleri özellikle hızdan kaynaklanan kazaların yoğunlaştığı bölgelerde seyir halinde bulanacaklar. Araç durdurmanın mümkün olmadığı veya risk oluşturduğu durumlarda denetimler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 116’ncı maddesine istinaden ihlalde bulunanların araç tescil plakasına göre cezai işlem uygulanmak suretiyle çevirme ekibi bulundurulmaksızın gerçekleştirilecek” dedi.
AVM’LER VE MEZARLIKLAR KONTROL ALTINDA
Özel, asayiş yönünden de gerekli tedbirlerin arttırılarak alındığını aktararak, dilencileri ve seyyar satıcıların evlere anılmamasını istedi. Özel şu konulara değindi:
“Alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar gibi bayram öncesi halkımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya ve motorize ekipler ile resmi devriyelerin sayısı artırılarak denetim ve kontroller sıklaştırılacak, ayrıca ziyaretler nedeniyle yoğunluk yaşanabilecek mezarlıklar çevresinde gerekli güvenlik önlemleri alınacaktır. Seyyar satıcı, bohçacı, falcı, dilencileri kesinlikle evinize almayınız. Apartmanınıza giren veya civarda gördüğünüz bu tip kimseleri veya yabancı şahısları 155 Polis İmdat hattına bildirmeniz halinde gerekli müdahaleler yapılacaktır. Bayram tatili boyunca da vatandaşlarımızın “155 Polis İmdat” hattına yapacakları ihbarlar doğrultusunda ekiplerimiz tarafından anında gerekli müdahaleler yapılacaktır. Muhabere Elektronik ve Şube Müdürlüğümüzce MOBESE ve araç takip sistemi vasıtasıyla gerekli izlemeler yapılarak ekipler yönlendirilecektir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)