Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bebeklerde Dil Bağının Tedavisi Var, Erken Tanı Önemli”

Özel Fuar Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Altınay Bayraktaroğlu, bebeklerde dil bağı sorunun tedavi edilebilir olduğunu, hemen her hastalık gibi erken tanı ve tedavinin önem taşıdığını belirtti.

Özel Fuar Hastanesi Çocuk

Özel Fuar Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Altınay Bayraktaroğlu, “Bebeklerde Dil Bağı ve Tanısı” hakkında bilgiler verdi.

“DİL BAĞI SORUNU TEDAVİ EDİLEBİLİR, ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ”

Op. Dr. Altınay Bayraktaroğlu, bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesinde, bazen küçük ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiğine değindi. Dr. Bayraktaroğlu, “Dil bağı, bebeklerde sıkça rastlanan ancak çoğu zaman fark edilemeyen bir durumdur. Dil bağı, dilaltında bulunan ince bir zar veya dokudur. Bu bağ, dilin serbestçe hareket etmesini sınırlayabilir ve bazı durumlarda konuşma veya beslenme sorunlarına neden olabilir. Dil bağı belirtileri arasında emzirme problemleri yer alır. Bebeklerin dil bağı sorunu yaşaması, emzirme sürecinde zorluk yaşamalarına neden olabilir. Anne ve bebek arasındaki uyumu bozabilir. Dil bağı, ilerleyen dönemlerde konuşma gelişiminde gecikmelere yol açabilir. Bebeklerde dil bağı erken teşhis edilmezse, bu durum ilerleyen yaşlarda daha belirgin hale gelebilir. Bebeklerde dil bağı olan durumlarda dilin hareket etme yeteneği sınırlı olabilir. Dil bağı tanısı, uzman bir doktor tarafından yapılır. Dil bağı tanısı genellikle fiziksel muayene ile konulmaktadır. Erken teşhis önemlidir. Dil bağı sorunu tedavi edilebilir bir durumdur.”

“ŞÜHPE OLURSA EN KISA SÜREDE UZMANA BAŞVURULMALIDIR”

Uzman Op. Dr. Altınay Bayraktaroğlu, bebeklerde dil bağı sorununa yönelik önerilerde bulundu. Dr, Bayraktaroğlu, şunları kaydetti: “Erken teşhis önemlidir. Bunun için bebeklerde dil bağı şüphesi varsa, en kısa sürede bir uzmana başvurulmalıdır. Eğer dil bağı teşhisi konulursa, uzman bir ekibin gözetiminde tedavi süreci başlatılmalıdır. Aileler, bebeğin dil bağı sorunuyla başa çıkma konusunda eğitilmelidir. Tedavi sonrasında da düzenli kontroller önemlidir. Bebeklerin sağlıklı bir gelişim süreci için dil bağı gibi durumların erken teşhisi ve tedavisi büyük önem taşımaktadır.”

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti