Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye “Askıda Tablet ve TV” kampanyası başlattı

Belediye “Askıda Tablet ve TV” kampanyası başlattı

Afyonkarahisar Belediyesi yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin, uzaktan eğitime kolay erişebilmeleri için “Askıda Tablet ve TV” kampanyası başlattı

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek uzaktan eğitim gören hiçbir öğrencinin derslerinden uzak kalmaması için Afyonkarahisar’da “Askıda Tablet ve TV” kampanyası başlattıklarını açıkladı. Tüm hayırsever ve iş insanlarını kampanyaya destek olmaya davet eden Başkan Zeybek, Afyonkarahisar’da bilgisayarı, tableti olmayan, online olmayan hiçbir ev kalmamasını hedeflediklerini söyledi.
“HİÇBİR ÇOCUĞUMUZU
EĞİTİMDEN GERİ BIRAKMAYALIM”
Başkan Zeybek, “Uzaktan eğitimden mahrum kalmış bir çocuğumuza el uzatıp askıya tablet bırakmak isteyen bağışçılarımız http://askidatablet.afyon.bel.tr üzerinden bilgilerini, askıya bırakmak istediği tablet veya TV sayısını ve türünü girerek kampanyamıza destek olabilirler. Arkadaşlarımızda bağışçılarımızla iletişime geçerek tabletleri teslim alarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kampanyamızı bu şekilde başlattık. El birliğiyle hiçbir çocuğumuzu eğitimden geri bırakmayalım istiyoruz. Bu noktada kampanyamıza destek olacak tüm hayırseverlerimize şimdiden teşekkür ediyorum.” dedi.
“HEDEF KOYMADIK, EKSİK OLURSA
BELEDİYE OLARAK TAMAMLAYACAĞIZ”
2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs salgını nedeniyle eğitim öğretime ara verildiğini kaydeden Zeybek, “Bundan dolayı eğitim öğretime Milli Eğitim Bakanlığı ciddi bir ara verdi. Bunu uzaktan eğitim ile tamamlamaya, açığı kapatmaya çalıştılar. Hala daha çalışılıyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında da anaokulları, 1. sınıflarda yüz yüze eğitime kısmen başlanıldı. Tabi uzaktan eğitim gören, imkanı olmayan çocuklarımız, ailelerimiz var. Belediye olarak Sayın Valimiz ile de istişare ettik. Zannederim Valiliğimiz de sosyal yardımlaşma kanalı ile bir kampanya da onlar başlatacaklar. Belediye olarak da biz hiçbir çocuğumuz, eğitim gören gencimiz, ailemiz uzaktan eğitimden mahrum kalmasın, eğitim öğretime ara verilmesin diye tablet ve televizyon kampanyası başlatalım istedik. Tablet ve televizyon sayısında hedef koymadık. Duruma göre personelimiz tarafından belirlenecekler var. Ayrıca müracaat edecekleri araştırarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında vesile olacağız. Eksik kalan olması halinde Belediye olarak biz tamamlayacağız.” diye konuştu.
“80’E YAKIN ÖĞRENCİMİZ
ÜNİVERSİTEYE GİRMEYİ BAŞARDI”
Ramazan ayı öncesi ihtiyaç sahiplerine 10 bin adet gıda paketi hedeflediklerini hatırlatan Başkan Zeybek, bu sayının hayırseverler sayesinde hedeflenenden çok daha fazla olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Geçen yıl yine eğitime destek kampanyasında Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile ihtiyaç sahibi dershaneye gidemeyen 500 öğrencimize kurs verilmişti. Gönüllülük esasıyla öğretmenlerimiz burada öğrencilerimize kurs verdiler, test kitaplarını ve ders kitaplarını Belediye olarak biz karşıladık. Çok şükür ki kurslara devam eden 80’e yakın öğrencimiz güzel yerleri kazanmışlar. Bizim inancımızda hayra vesile olan hayrı işleyen gibidir. Gıda yardım paketinde olduğu gibi ihtiyaç sahiplerimizle hayır sahiplerimizi buluşturacağız. İnşallah onlarında en kısa sürede bu ihtiyaçlarını gidererek eğitim öğretimden geri kalmamalarına vesile olacağız.” şeklinde konuştu. >> Kocatepe Haber Merkezi

 

“Sezen’in istifasını beklemiyordum”

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’in istifasını beklemediğini kaydederek, “Açıkçası ben beklemiyordum. Biz memnunduk sayın başkanımızdan
sıkıntımız yoktu” dedi

 

“TEŞKİLAT BAŞKANIMIZIN KONUŞMASINDAN BAZI
ŞEYLER SEZİNLEDİM”
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen’in istifası hakkında sorulan soruya cevap veren Başkan Zeybek, “Sezen’in istifasını açıkçası ben beklemiyordum. Pazar günü Dinar kongremiz vardı. Beraber katıldık. Böyle bir şey aklımızda, aklımızın ucunda yoktu. Orada Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir’in konuşmasından bazı şeyler sezinledim gibi. İşte kendisinden çok memnunuz, çalışmalarından memnunuz, inşallah farklı bir yerde değerlendireceğiz diye bir söz sarf etmişti. Ben de acaba bir şey mi var diye şüphelenmiştim. Biz memnunduk sayın başkanımızdan sıkıntımız yoktu. İnşallah bundan sonraki hayatında başarılar dilerim. Zaten il başkanımızın babasıyla biz uzun yıllar siyaset yaptık. Davaya inanan bir arkadaşımız, bir başkanımızdı. Her zaman yanında olduğumuz gibi bundan sonra da yanındayız inşallah.” diye konuştu.
“Yeni il başkanı ile ilgili aklınızda bir isim var mı?” sorusuna cevap veren Başkan Zeybek, “Aklımda herhangi bir şey yok, ortalıkta dolaşan birkaç isim var ama nihai kararı genel merkez kendisi verir.” ifadelerini kullandı.

 

“Biz satmaya gelmedik, toplamaya geldik”

 

İl Genel Meclisi Başkanı Av. Burhanettin Çoban’ın Afyon Postası isimli haber sitesinde yaptığı, “Oteli satsınlar borcu kapatsınlar” açıklaması hatırlatılan Başkan Zeybek, “Valla biz satmaya gelmedik, toplamaya geldik. Otel bizim değildi, otelin tapusunu aldık biz. Satılacaktı o zaman yaptılar satsalardı.” şeklinde konuştu.