Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye bütçesi 285 milyon lira

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye
Belediye bütçesi 285 milyon lira

Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde toplandı. 50 gündem maddesinin görüşüldüğü Belediye Meclisi toplantısında Belediye’nin 2017 yılı tahmini bütçesi de görüşülüp karara bağlandı. Belediye Meclis üyelerinin tek tek reyini söylediği oylamada, Belediye’nin 2017 yılı tahmini gelir bütçesi 285 milyon lira olarak belirlendi.
2014’TE
155 MİLYON LİRAYDI
Afyonkarahisar Belediyesi’nin her Kasım ayında kararlaştırılan bütçesi, bu yıl da arttı. Belediye’nin 2014 yılı bütçesi 155 milyon lira, 2015 yılı bütçesi 181 milyon lira, 2016 yılı bütçesi ise 230 lira olarak belirlenmişti.
SU BEDELLERİNE ZAM YOK
Afyonkarahisar Belediye Meclisi, 2017 yılı su tarifelerinde tüketim sınırı olmaksızın, 2013 yılı tarifesinin geçerliliğini korunması yönünde karar alarak son üç yıldır suya zam yapmadığı gibi 2009 yılından bu tarafa 0-20 metreküpe kadar su kullanan abonelere ise 8 yıldır zam yapmıyor. Konuyla ilgili Belediye Meclisi’nde açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Belediye gelirlerinin yüzde 98’ni oluşturan tarifelerde bir artış öngörülmezken,  kalan kısmında yüzde 5 ila yüzde 25 artış söz konusu olduğunu bildirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün canlı müzik izin belgesi,  gürültü ölçüm giderleri, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün gayrimenkul değer gider bildirim giderleri, Veteriner Müdürlüğü’nün ilaçlama, köpeklere tasma ücreti, İşletme Müdürlüğü’nün otopark ücretleri,  Hanımlar Lokali ücretleri, İtafiye Hizmetlerinden alınan ücretler vb. giderlerde hiçbir artış yapılmadığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban;  Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü hizmetlerinden olan su satış bedellerinde de yine 2017 yılında hiçbir artış öngörülmediğini aktardı.
MEZAR YERLERİNİN
FİYATLARI BELİRLENDİ
Belediye Meclisi toplantısında Kocatepe Mezarlığı’ndaki boş mezar yerlerinin fiyatları da belirlendi. Geçen dönem Kocatepe Mezarlığı mezar satış yerlerinden 2,5 milyon lira gelir elde eden Afyonkarahisar Belediyesi, tespit edilen yerleri de satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yapacağı kabirlerin tek gözlü olanları 5-6 bin liradan dört gözlü kabirler ise 20-24 bin liradan satışa sunulacak.
BAŞKAN PARAYI NEREDEN BULUYOR?
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Kocatepe Mezarlığında yeni bir alanı tabiri caiz ise imara açıyoruz.  Belediye Başkanı olduğum 2009 yılı dönemin şartlarında belediye’de adeta beş kuruş para yok, bir sürü borç vardı.  Dönemin Mezarlıklar Müdüründen mezarlıkta yer olmadığını öğrenince yerinde incelemeye gittim. Bir sürü yer çıkardık. Geçen dönem sadece 2,5 milyon lira Kocatepe Mezarlığı’ndan gelir elde ettik.  Hala da çıkıyor. “Başkan parayı nereden buluyor” diyorlar ya biz araştırıyoruz, nereden gelir elde ederiz diye. Kabirleri bu kez vatandaşa yaptırtmayacağız, kendimiz yapacağız. Tek gözlü kabirler 5- 6 bin liradan, 4 gözlü kabirlerise 20- 24 bin liradan satışa sunulmasına karar verdik” diye konuştu.
MEVLEVİ KÜLTÜRÜ’NE
 KATKI SAĞLANACAK
Belediye Meclisi’nde Mevlevi Kültürü’ne katkı sağlayacak bir karara da imza atıldı. Karara göre Mevlevi Türbe Camii yakınlarındaki vatandaşa ait konutu satın alacak Belediye, sema gösterileri, sohbetler, kahvaltı ve yemeklerin verilebileceği bir mekânı Afyonkarahisar’a kazandıracak.  Bölgeye birde ısı merkezi kuracak Belediye, bu sayede Türbe Camii’nin ısıtmasını buradan sağlayacak.
Konuyla ilgili Belediye Meclisi’ne bilgi veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Akmescit Mahallesinde vatandaşımıza ait toplam 310 metrekarelik bir yeri Türbe Camii imamı ve derneğin talebi üzerine satın alıyoruz. Burada yeniden bir Mevlevi Kültür Merkezi yapacağız. Sema gösterileri sohbetler, Pazar günleri Türbe Camii’nde yapılan zikirden sonra kahvaltı ve yemekler bu mekanda  verilebileceği gibi toplantılarda yapılabilecek. Burada birde ısı merkezi kurulacak. Bu sayede ise Türbe Camii’nin ısıtmasını da buradan sağlayacağız. Bu konuda hayırseverlerimizden de büyük destek alıyoruz” diye konuştu
TELEFERİK PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Afyonkarahisarlılar’ın yıllardır hayalini kurduğu Afyon Kalesi’ne Teleferik Projesi hayata geçiyor. Geçen dönem asansör yapılması konusunun gündeme geldiği ancak maliyeti nedeniyle vazgeçilen Afyon Kalesi’ne teleferik yapılması Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayından çıktı. Erdal Akar Parkı’ndan Afyon Kalesi’ne uzanacak projelerin hazırlıklarının Avrupa’da sürdüğünü açıklayan Başkan Burhanettin Çoban; projeye 2017 yılı içerisinde başlamaya hedeflediklerini söyledi.
FUAR ALANI’NA ÜST GEÇİT
Ali Çetinkaya Garı sahasında üst geçit köprüsü yapılması için Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ile protokol yapılması, yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi hakkındaki teklif Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.  Yenice Mahallesi’ni şehre bağlayan üst köprü için 2 yıldır çalışmalarını sürdüren Afyonkarahisar Belediyesi yapılacak üst geçit için  Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü’nden onayı aldı.   Devlet Demir Yolları ile bu konuda protokol yapılacağını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban; imzalanacak protokolün ardından 2017 yılında da köprü için çalışmalara başlanacağını bildirdi.(Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti