Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye, engelli vatandaşların yanında – Kocatepe Gazetesi

Belediye, engelli vatandaşların yanında – Kocatepe Gazetesi
Belediye, engelli vatandaşların yanında

Engelliler Festivali’nde konuşan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, engelli vatandaşların daha iyi imkanlara sahip olması için çalıştıklarını söyledi

Engelliler Haftası dolayısıyla eski Belediye önünde Engelliler Festivale düzenlendi. Festival’e, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, belediye başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleriyle birlikte çok sayıda engelli vatandaş katıldı.
ÖZÜRLÜLER KANUNU, MİLAT OLDU
Engelli bireylere yönelik, ülkemiz ve ilimizde yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 2004 yılında çıkartılan Özürlüler Kanunu’nun engelli bireyler için bir milat olduğunu ifade etti. Bu kanun çıkmadan önce özürlü bireylerin; eğitim, bakım ve rehabilitasyon noktasında aileleri için büyük yük teşkil ettiğini aktaran Başkan Çoban, “Bu kanun çıktıktan sonra, bugün Türkiye’nin her yerinde kurulan bakım merkezleri, neredeyse köy köy kasaba kasaba gezerek, ‘çocuğunuzu biz eğitelim biz rehabilite edelim’ diye birbirleriyle yarışıyorlar” diye konuştu.
85 AKÜLÜ ARAÇ DAĞITILACAK
Afyonkarahisar Belediyesi’nin de bu yarışta geri kalmadığını kaydeden Başkan Çoban, “2009’dan beri engelli derneklerimiz ve Engelliler Meclisimiz ile birçok proje yaptık. Örneğin Engelliler Meclisimizin açtığı kurs neticesinde, birçok engelli kardeşimizin memur olmasını sağladık. 85 engelli vatandaşımıza akülü araç dağıttık. Şimdi yine 85 tane daha akülü araç dağıtmaya hazırlanıyoruz. Dağıtılmayı bekleyen araçlarımızı en kısa zamanda engelli vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi. Başkan Çoban, engelli derneklerinin üyelerine daha güzel mekânlarda hizmet verebilmesi amacıyla engelliler için yaptıkları iş merkezinde yer tahsisi yapacaklarını sözlerine ekledi.
BELEDİYE’YE TEŞEKKÜR
Kent Konseyi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Engelliler Meclisi’nin çok başarılı çalışmalara imza attığını söyledi. Kent Konseyi olarak, konsey bünyesindeki meclislerin çalışmalarına, gereken desteği vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Birliktir, asıl destek mercisinin belediye olduğunu vurguladı. Bu noktada, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan çok büyük destek aldıklarını kaydeden Birliktir, “Eğer ki belediyemiz, Kent Konseyi’ne ve meclislerine destek vermezse bu konseyin iş yapması mümkün değil; ancak belediyemizden çok büyük destek alıyoruz. Bu yüzden Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Protokol konuşmalarıyla başlayan konserin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, engelli bireylerin yaşam standartlarının arttırılmasına yönelik birçok alanda çalışmaya imza attıklarını söyledi. (Kocatepe)