Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Meclis Üyesi Sayısı Neye Göre Belirlenir?

Belediye, belde halkının yerel ve ortak nitelikteki ihtiyaçlarını gidermek amacıyla kurulan, üyeleri yerel seçimle iş başına gelen, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu kurumudur. Belediye meclisi belediyenin en üst düzey karar organıdır.

Belediye, belde halkının yerel

MECLİSE BELEDİYE BAŞKANI BAŞKANLIK EDER

Meclis, kendisinin karar vereceği bir aylık tatil dışında her ay toplanır. Belediye Meclisine, Belediye Başkanı başkanlık eder.

 

BELEDİYE MECLİSİNİN GÖREV VE YETKİLERİ BELLİDİR

5393 Sayılı Belediye Kanununun 18.Maddesince Belediye Meclisin görev ve yetkileri bellidir. Bunlardan bazıları; Stratejik plân ile yatırım ve çalışma programlarını, belediye faaliyetlerinin ve personelinin performans ölçütlerini görüşmek ve kabul etmek. Bütçe ve kesinhesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak. Belediyenin imar plânlarını görüşmek ve onaylamak, büyükşehir ve il belediyelerinde il çevre düzeni plânını kabul etmek. Belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyelerinde il çevre düzeni planı ilgili Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapılır veya yaptırılır ve doğrudan Belediye Meclisi tarafından onaylanır. Borçlanmaya karar vermek.

ÜYE SAYISI NÜFUSA GÖRE DEĞİŞİR

Belediye Meclisi Belediyenin en üst düzey karar organıdır. Belediye Meclisi üye sayısı belediyenin nüfusuna göre değişir. Ancak bu sayı dokuzdan az olamaz.