Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Meclisi’nden önemli kararlar – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediye Meclisi’nden önemli kararlar

Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda şehir açısından önemli kararlara imza atıldı

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın olağan Nisan ayı meclis toplantısında 59 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda Baro Başkanlığına hizmet binası yapımı için Zafer Mahallesi’nden yer tahsisi yapıldı.
BEN AROUS KARDEŞ ŞEHİR
Şehiriçi trafik düzenlemeleri hakkında verilen 9 adet teklif görüşülmesi için trafik komisyonuna gönderildi. Belediye İlan Reklam yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını ön gören teklif oybirliğiyle kabul edildi. Tunus Cumhuriyeti’nin Ben Arous Kenti ile Sosyal Ekonomik ve Kültürel işbirliği sağlamak üzere kardeş şehir ilişkisi kurulması teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Bu teklif Çevre Şehircilik ve İçişleri Bakanlıklarımızdan geldi. Bizzat telefonla bildirdiler. Arap baharı ile uyanan dost, kardeş Arap ülkelerine bir iki deneyim aktarmak üzere yaklaşık 40 ilin dahil olduğu bir kardeş şehir uygulaması bakanlıkça başlatıldı. Almanya’nın Hamm kenti ve Çin’in Yung Fu kenti ile kardeş şehir ilişkilerimiz var.”
YARIŞMA ÖDÜLLERİ OYLANDI
Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Belediye’nin katkıları ile Kent Konseyi tarafından düzenlenecek olan yöreye özgü yöresel yemek yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesine oybirliğiyle karar verildi. Buna göre; Birinciye 700 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye 250 TL ödül verilecek. Yarışma çorba, ana yemek, tatlı olarak üç kategoride yapılacak. Belediye tarafından her yıl 6 Mayıs’ta geleneksel olarak düzenlenen Hıdırellez ve Bahar Bayramı, Uçurtma Şenliği’nde dereceye giren yarışmacılara ödül verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Yarışmada; birinciye 250 TL, ikinciye 200 TL, üçüncüye 150 TL para ödülü verilecek. Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde kurulan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesine, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yüzde 10 payına ilave olarak ATSO Başkanlığı’nca kullanılmayan yüzde 5 ortaklık payının ilave edilerek Belediye payının yüzde 15 olarak belirlenmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Mareşal Fevzi Çakmak mahallesi Kesonlar Terfi Merkezi içerisinde bulunan ve tehlike arz eden binanın yıkılması teklifi oybirliği ile kabul edildi.
PAZARCI GELDİĞİ GÜNÜN
PARASINI VERECEK
2013 yılında uygulanacak gelir tarifeleri cetvelindeki “Toptancı Halinden Alınacak Devir Ücretinin” 5957 sayılı Kanunun 11’nci maddesi gereğince “Kira Devir Ücreti” olarak değiştirilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Bundan böyle tahsis etme yerine kiralama yapılacak. 2013 yılında uygulanacak gelir tarifeleri cetvelinin Semt pazaryerleri ile ilgili 3. maddesinin (a) fıkrasının iptal edilerek günlük işgaliye ücreti olarak değiştirilmesine ve işgaliye ücretlerinin belirlenmesi teklifi kabul edildi. Bundan sonra pazarcılar geldikleri gün için para öderken pazara gelmedikleri gün için para ödemeyecekler. Karara göre; Fuar alanı için 7-10 TL, Ataköy, Harb-İş, Mecidiye, Fatih, Çavuşbaş 6-8 TL, Sahipata, Karşıyaka, Uydukent semt pazarları için 5-7 TL işgaliye ücreti alınacak. Pazar yerlerinde sebzeciler için 6 metrekare, diğerlerinin 10 metrekarelik yerlerde hizmet verdikleri belirtildi. Yüksek rakamlar tuhafiyecileri, düşük rakamlar sebzeciler için geçerli. İşgaliye bedellerinin dört yıldır arttırılmadığı gibi düşük tutulduğuna dikkat çekildi.
ESKİ AĞIZ SAĞLIĞI MERKEZİ
BİR KURUMA KİRALANDI
Mülkiyetleri Belediye’ye ait 1. Şehir Çarşısında bulunan gayrimenkullerin Bilim, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’ne hizmet binası olarak kullanılmak üzere 10 yıl süre ile 3 bin 500 TL bedelle kiraya verilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Park Bahçeler Müdürlüğünce park ve yeşil alanların temizliği ve alan düzenleme işlerinde kullanılmak üzere bir adet şarjlı süpürge ve bir adet bahçe traktör alınması oybirliğiyle kabul edildi. Yüntaş A.Ş. Akaryakıt-LPG İstasyonunun faaliyetlerinde kullanılmak üzere Türkiye Petrolleri Dağıtım A.Ş için 300.000 TL, Aygaz A.Ş için 150.000 TL’lik Türkiye İş Bankasından borçlanma için limitle ilgili olarak izin verilmesi teklifi oybirliğiyle kabul edildi. Aslında durumun borçlanma olmadığı, zaman kazanmak için açılmış bir kredi olduğu vurgulandı.
EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAK
Deper köyü, 30 pafta, 1592 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını ilave revizyon imar planında gündeme alınmasını uygun gören Bayındırlık İmar komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Erenler köyünün imar planına yönelik taleplerle ilgili teknik inceleme yapıldıktan sonra konuların tekrar meclis gündemine gelmesi oybirliğiyle kabul edildi. Deper köyü 30 pafta, 1592 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını ilave revizyon imar planında yapılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Erenler köyü 21K-1A, 21K-ID pafta, 2264 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Bu alanda eğitim kampüsü projesi hayata geçirilecek. Nazmi Saatçi mahallesi, 19L-4D pafta, 877 ada, 1015-1024 nolu parsellerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması kabul edildi. Burada Bilgi Evi ve Kur’an kursuna ilave yapılacak.
EMNİYETİN LOJMAN
TALEBİNE GÖRÜŞ SORULACAK
Saraydüzü köyü, 3 pafta, 2311, 2313, 2314, 2316, 2317, 2318, 2320, 2321, 607, 671, 672, 2319 parsellerin bulunduğu bölgede imar plan değişikliği yapılması konusu Belediye teknik elemanlarınca yerinde incelendikten sonra meclis gündemine getirilecek. Yenice mahallesi, 20L-4D pafta, 2534 ada, 4 parsel nolu gayrimenkulun bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılarak 7 kat inşaat izni isteyen talebi uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Zaviye mahallesi, 48 pafta, 197 ada, 1 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebinin plan müellifi görüşü ile Eskişehir’deki Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan görüş alınması sonrası görüşülmesine karar verildi. Söz konusu yere Emniyet lojmanı yapılma talebi bulunduğu kaydedildi.
HEDEF GAZLIGÖL CADDESİNDE
DÜZGÜN YAPILAŞMA
Fatih mahallesi, 2398 ada, 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 parsel nolu gayrimenkullerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Alan Kadınana camiinin arkasında kalıyor. İmar planlarının 20K-4C, 20K-4D paftalarında 550 ve 552 adaların bulunduğu alanda parselasyon planının yapılıp yapılamayacağı hususunda ekli parselizasyon planının uygulanmasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Bu alan Gazlıgöl caddesini kapsıyor. Burada daha önce uygulama yapılmamasıyla parsellerin kadastral parseller olarak kaldığı kaydedildi. Bu çalışmanın düzgün ve modern yapılaşma için gerçekleştirileceği öğrenildi. Karaaslan köyü, 3 pafta, 2298 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması konusu teknik incelemeden sonra görüşülecek. Güvenevler, Hamidiye, Yenice mahallelerinde bulunan sokak isimleri olmayan yerlere ve Dörtyol mahallesinde bulunan sokak isimleri olmayan yerlere yeni numara verilmesini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Mülkiyeti Belediye’ye ait Zafer Mahallesi 967 ada, 4 parsel nolu taşınmazın Baro Başkanlığına hizmet binası yapılmak üzere Türkiye Barolar Birliğine 500 metrekarelik alan 25 yıllığına bedelsiz tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Bir sonraki toplantı 2 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de yapılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti