Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye yeni bir akaryakıt istasyonu düşünüyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediye yeni bir akaryakıt istasyonu düşünüyor

Belediye Meclis toplantısında Köy Hizmetleri eski tesisleri alanında yapılacak olan eğitim kampusü için; İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediye hisselerinin Maliye hisseleriyle takasına karar verildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, burada belediye adına LPG’li bir akaryakıt istasyonu yapma düşüncesinden söz etti

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, teklifler görüşüldü, komisyon raporları karara bağlandı.
AFJET 2 yılda 35 milyonluk yatırım yaptı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üye olunması teklifi oy birliğiyle kabul edilirken, birlik üyesi olarak, Başkan Burhanettin Çoban ile Belediye Meclis Üyesi Mehmet Soner seçildi. Afyonkarahisar Belediyesi Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’ne üye olurken birlik üyeliği için Başkan Burhanettin Çoban ile birliğe üç asil ve üç yedek olmak üzere toplam 6 meclis üyesi belirlendi. Çoban’la birlikte; Yılmaz Açıkgözoğlu, Eyüp Güngör ve Bekir Çiloğlu asil üye olarak seçildiler. Belediye’ninde ortağı olduğu AFJET A.Ş’nin sermaye artırımına katkı sağlaması teklifi oy birliği ile kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, artışın nakdi olduğunu, şirketten Belediye olarak 1 milyon 300 bin TL alacak bulunduğunu, İl Özel İdaresi’ninde 1 milyon 400 bin TL alacaklı olduğunu kaydetti. Burhanettin Çoban, AFJET’in 2 yılda 35 milyon TL’lik ciddi ölçüde yatırım yaptığı için ödeme imkanı olmadığını, sermaye arttırarak borcun mahsup edilmek istendiğini açıkladı.
Satış için Encümene
yetki verildi
Mülkiyeti Belediye’ye ait olan Marulcu Mahallesi 15 pafta, 817 ada, 958 parsel nolu 265.10 metrekarelik konut arsası vasfındaki gayrimenkul satışının yapılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi teklifi okunduğu gibi oy birliğiyle kabul edildi. Sözkonusu arsada bir vatandaşın 70 metrekarelik hissesi bulunduğu, bu hissenin ücreti karşılığında satın alındığını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediye yönetimi olarak bu arsayı satmaya karar verdiklerini ifade etti. Akçin köyü 2 pafta; 108,111, 112, 113, 114, 1423, 121 ve 125 nolu parsellere ilave imar planı yapılmasını uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, buraya zahire ürünlerinin pazarlanabileceği bir yer, karşısınada hayvan park pazar yeri yapımının planlandığını bildirdi. Çoban, şehir içerisindeki un, kepek, yem satışı yapanlarında buraya gideceklerini söyledi.
Hisse takası yapılacak
Merkeze bağlı Çavdarlı köyü, şehiryo-lu mevkii, 3 pafta, 1285 ve 1286 nolu parseller üzerine tavukçuluk tesisi yapılması amacıyla ilave imar planı yapımı için ilgili kurum görüşlerinin alınıp ilave imar planı kapsamında değerlendirilmesine karar verildi. Esentepe mahallesi 18K-2A pafta 4310 ada, 12 nolu parselde maliye hazinesi ve 360,26 metrekare ile Afyonkarahisar Belediyesi’nin 97,21 metrekare ile hisseli olduğu belirtildi. Maliye hazinesinin Belediye adına satın alınıp alınamayacağı konusu görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Burhanettin Çoban, Mecidiye mahallesi sonunda yer alan eski Köy Hizmetlerine ait atölye ve lojmanların olduğu yeri İl Özel İdaresi’nin kat karşılığında verilmek istediğini söyledi. Mecliste sözkonusu yerin konut alanına çevrildiğini hatırlatan Çoban; “İGM Başkanımız Salih Sel’le birlikte dönemin Valisi Haluk İmga’ya Kent Meydanı projesi ile kendi arsamızdan büyük bir fedakarlık yaptığımızı belirterek kendisinden lise ve ilköğretim okul ihtiyacının il merkezinde karşılanması için destek istedik. Kendisi sağ olsun ‘Ben buradayken hemen bu işi yapın.’ dedi. Sayın Valimiz hemen telefonla talimat verdi, gereken yapılmıştı. İl Özel İdaresi ve bizim hisselerimizi biz Maliye hisseleriyle takas edeceğiz. İnşallah burada belediye adına akaryakıt LPG istasyonu yapacağız.” dedi. Oybirliğiyle Encümene yetki verilmesi kabul edildi.
Cezaevi talebine 500 bin metrekare
Güvenevler mahallesinde 49 ada, 24 ve 39 numaralı parseller içerisinden geçen dekovil hattının imar planlarında askeri alana ayrılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Karaaslan köyü 3-4 pafta, 2296 nolu parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması için yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekare açık ve kapalı cezaevi infaz kurumları yapılabilmesi için istenilen imar plan değişikliği sonucu; arazi üzerinde hükümlülerin çeşitli iş kollarında faaliyet gösterebilmeleri için sözkonusu taşınmazın 500 bin metrekarelik kısımda imar plan değişikliğinin A grubu şehir plancısına yaptırılarak Belediye’ye sunulması halinde konunun meclis gündemine alınması uygun görüldü. Deper köyü tapulama alanı içerisinde bulunan Bayraktepe mezarlığına bağlanan yolların genişletilmesi talebi ilave revizyon imar planında değerlendirilecek.
Otopark duvarlarına reklam verilecek
Yarenler mahallesi 37 pafta, 526 ada, 8 parsel nolu gayrimenkülun bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması isteği ilave revizyon imar planında incelenecek. İmar planlarının 18K-IB, 18K-2A, 19K-3D ve 19K-4C paftalarında mülkiyeti Belediye’ye ait parsellerin bulunduğu alanda yeniden imar plan düzenlemesi isteği kapsamında alanın konut alanına dönüştürülmesine karar verildi. Olucak mahallesi 58 pafta, 282 ada, 1 parsel üzerine öğrenci yurdu ve konut alanı olarak imar plan düzenlemesini isteyen Taşlıdere Yurt yönetiminin talebi kabul edildi. Yenice ve Sinanpaşa mahallelerinde bulunan cadde ve sokak isimlerinden mükerrer olanların değiştirilmesi isteği oybirliğiyle kabul edildi. Ambaryolu katlı otopark girişindeki iki taraflı duvarlara reklam amaçlı olarak 10 yıla kadar süre ile kiraya verilmesi için Encümene yetki verildi. Mazereti olan meclis üyeleri izinli sayıldılar. Toplantıya, Afyon Kocatepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yöneticiliği Asistanlığı Bölümü öğrencileri de katılarak, Belediye Meclisi’nin çalışma şekil ve şartlarını yerinde gördü. AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri de toplantıya misafir olarak katıldı. Nisan ayı meclis toplantısı 2 Nisan Pazartesi akşamı saat 19.00’da başlayacak. (Kocatepe)