Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediyelerde de DASK sorgulanacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediyelerde de DASK sorgulanacak

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülecek Afet Sigortaları Kanunu Tasarısı’na destek verdi. Özerdem, tasarıyla birlikte zorunlu doğal afet sigortası hakkında bilinç düzeyinin yükseleceğini söyledi

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, Meclis’te görüşülecek Afet Sigortaları Kanunu Tasarısı’nın doğal afet sigortalarına olan ilgiyi artıracağını belirtti. Özerdem, “Sektörün gayretleri, Hazine Müşteşarlığı’nın bastırması ile artık zorunlu olan DASK poliçelerinin kontrol mekanizmasında Belediye birimleri de görev üstlenecek. DASK poliçesini bilinçli olmayan halkımıza karşı Tapu Müdürlükleri’nden sonra, su aboneliği birimleri de sorgulayacak” dedi.
SİGOIRTA BİLİNCİ ARTACAK
Zorunlu olmasına rağmen gereken ilgiyi görmeyen, ancak bir afet anında vatandaşa büyük kolaylıklar sağlayan doğal afet sigortasının mutlaka yaptırılması gerektiğini belirten Özerdem, şöyle devam etti:
“Ülke genelindeki doğal afet sigortası yaptırılma oranı yüzde 40. Bu tasarının yasalaşmasının ardından bu oranın yüzde 60-70’e çıkacağını öngörüyoruz” diye konuştu.
HEM DEVLETİ, HEM VATANDAŞI KORUYOR
Afyonkarahisar’ın bir deprem bölgesi olduğunu hatırlalatan Bekir Özerdem, şehirde DASK poliçe oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu vurguladı. Özerdem, şöyle devam etti:
“Özellikle deprem bölgesi olan Afyon’da da yüzde 30 olan DASK poliçe oranının yüzde 50 seviyelerine çıkmasını beklemekteyiz. Olası bir depremde, Hazine hem az zarara uğrayacak, hem de sigortaya bakış açısı daha da farklı bir boyuta taşınmış olacak. Bu kanun tasarısı için TBMM’ye şükranlarımızı sunarız.”
BU HAFTA GÖRÜŞÜLECEK
TBMM’de bu hafta, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin kanun tasarısı ile Afet Sigortaları Kanunu Tasarısı görüşülecek. Genel Kurul’da görüşülecek olan tasarıya göre, sunulacak sigorta ve reasürans teminatları, ‘Doğal Afet Sigortaları Kurumu’ tarafından verilecek. Kurum, ilgili mevzuat ve projeye aykırı olarak inşa edilen binaları sigortalamama hakkına sahip olacak. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili olarak yaptırılan su ve elektrik abonelik işlemlerinde, Zorunlu Deprem Sigortası’nın varlığı da ilgili kuruluşça kontrol edilecek. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti