Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belediyelerde vatandaşı AKP’den kurtaracağız” – Kocatepe Gazetesi

“Belediyelerde vatandaşı AKP’den kurtaracağız” – Kocatepe Gazetesi
“Belediyelerde vatandaşı AKP'den kurtaracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Nevzat Ercan düzenlediği haftalık basın toplantısında Afyonkarahisar ve Türkiye gündemini değerlendirdi.
AKAR’IN AÇIKLAMASINA
SEVİNELİM Mİ, ÜZÜLELİM Mİ?
Sözlerine Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki üs bölgesinde top atışı yapıldığı esnada arızalı mühimmatın infilak etmesi sonucu şehit olan 7 askere Allah’tan rahmet yaralanan 25 askere de acil şifalar dileyerek başlayan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Geçen haftanın üzücü olaylarından birisi de Hakkari’dekipatlamaydı. Bunu daha önce Afyon olarak biz yaşamıştık. Bu bizleri çok üzüyor tabi ki. Klasik hale geldi, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu bize rutin gibi geliyor ama bunu söylerken gerçekten 7 askerimizin şehit olması, 25 askerimizin yaralı olması, bugün sevindirici olan her halde 18 askerimiz taburcu olmuş. Buna seviniyoruz. Şehit hiç gelmemesi, olmaması bizim dileğimiz. Tunceli’de biliyorsunuz iki askerimiz donarak şehit olmuştu. Sayın Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın açıklamasına sevinelim mi üzülelim mi bilemiyorum. Patlamada dış etkisi yokmuş. Tesellimiz bu dış etki yokmuş. Veyahutta Tunceli’de olduğu gibi askerler güneydenmiş sıcağa alışkınmış, ondan sonra sıcak memleketin çocuğu olduğu için donmuş. Bu tür şeyler asıl bizi üzüyor. Ailelerini bu tür şeyler yaralıyor. Bu tür ifadeleri kullanırken yetkililerin çok dikkat etmesi lazım ve rutin bunların intikamını alacağız, ondan sonra patlamada dış güç yok, şu yok bu yok bunlarla uğraşmayalım. Oradaki sorunları bir an evvel çözelim, ülkemizi birlik, dirlik içerisinde yönetelim.” dedi.
ATATÜRK’E KÜFREDEN MISIRLIOĞLU’NUN
9 KASIM’DA ZİYARET EDİLMESİ MANİDAR…
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Kadir Mısıroğlu”nu ziyaret etmesini eleştiren Ercan, “10 Kasım’da biliyorsunuz, ülkemizin kurucusu, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 80. yılında andık. Türkiye çapında bu etkinliklere gölge düşürenler oldu. Bunlar her mevsimde bildiğiniz gibi oluyor. Bunlara artık meczup diye geçiştiriyoruz ama bunların yaptığı meczupluk değil, son olarak Diyanet İşleri Başkanı’nın yani Atatürk’ün kurduğu kurumun başkanının Atatürk’e küfreden bir insanı 9 Kasım’da, 10 Kasım’da yayınlanmak üzere ziyaret etmesi gayet anlamlıydı. Bunlar sahte, gündem değiştirici hareketler, işte bir meczup kadının Tekirdağ’da baltayla saldırması, bu nasıl bir ruh halidir, bu nasıl bir meczupluktur. Veya bunda bir provokasyonda var tabiki.” şeklinde konuştu.
EĞİTİM VE SAĞLIK CAMİASINDAKİ ŞİDDETİN ANA NEDENİ BU KURUMLARDAKİ EKSİKLİKLER
Eğitim ve sağlık camiasında çalışanlara yönelik yapılan saldırıların kabul edilemeyeceğini kaydeden Ercan, “Bizim asıl gündemimizde olması gereken eğitimde ve sağlıkta yaşananlardır. Eğitimdeki öğretmenlere, sağlıktaki doktorlara, insanların saldırması, nasıl bir ruh hali anlamıyoruz. Kendisi tedaviye gidiyor, tedaviye gittiği insanı dövüyor, bıçaklıyor. Sandıklı Akharım’daki olayı kast ediyorum, öğretmen öğrencisine sahip çıktığı için, öğrencisini almaya geliyor gruplar, öğretmen müdahale ediyor, vermiyor çocuğu vermedi diye öğretmeni haşat ediyorlar, dövüyorlar sövüyorlar.” dedi.
ÖNÜMÜZDE YEREL SEÇİM
OLMASA PANCARLAR ÇÜRÜYECEK
Çiftçinin ürettiği pancarı satamadığını belirten Ercan, “Afyon’daki pancar konusu çok önemli. Sabah çiftçilerle görüştüm, kantarlar kapatılıyor, vatandaşın pancarı alınmıyor, asıl gündemimiz bizim bunlar olması lazım. Pancarını satamıyor, yani bir dahaki seneye pancar ekme kardeşim denmek isteniyor. Ekilmediği zaman, üretmediği zaman bu ülke ne hale gelecek, ne olacak. Buradaki insanlar, bundan ekmek yiyenler, besicisi, pancarcısı, bunun taşıyıcısı ne yapacaklar onu bilemiyoruz. Ama vatandaş pancarını getirdiği zaman beklemek durumunda kalıyor. Çünkü ya kantar kapalı, ya alım durdurulmuş, ya memuru bir yere gitmiş oluyor. Bunlar bilinçli yapılıyor. Hele şu önümüzdeki yerel seçim olmasa inanın o pancarlar çürüyecek ve alınmayacaktı. Öyle düşünüyoruz, öyle bir zorlama var.” ifadelerini kullandı.
ADAYLARIMIZI BELİRLİYORUZ, SÜRPRİZLERİMİZ VAR
CHP olarak Afyonkarahisar genelinde üç belediye başkanlığına sahip olduklarını ve bu yerel seçimlerde hedeflerinin Afyonkarahisar merkez dahil tüm ilçelerinde belediyeleri kazanmak olduğunu söyleyen Ercan, “Biz de yerel seçimlere bilindiği üzere çalışmalarımız devam ediyor. Böyle bir aday olsun da kim olursa olsun diye değil, partimizi temsil edebilecek ve o yöreyi, o beldeyi, ilçeyi alacak adaylar üzerinde duruyoruz. Zaten seçtiğimiz adaydan diğer partilerde büyük bir kıpırdanma ve korku oluşuyor. Ben bunun farkındayım. En son Emirdağ adayımızı belirledik, Bayat’ta adayımızı belirledik, bir de beldelerden adaylarımız var, bunlar bugün MYK’da parti meclisinde görüşülecek. Bugün akşam ya da yarın açıklanır, bende açıklamakta bir şey görmüyorum. Emirdağ’da Barış Can isminde kendi partilimiz olan bir kardeşimiz aday. Onun dışında Bayat’ta iki adayımız vardı. İki adayımız arasından da kendi yöntemlerimizle,sandık koyduk ve Hüseyin Özaktan arkadaşımızı orada adayımız olarak belirledik.” şeklinde konuştu.
SEÇİM STRATEJİMİZ BELLİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesini değerlendiren Ercan, “24 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifak ve Millet İttifakı belirleyici oluyor. Cumhuriyet’ten yana olanlar, rejimden yana olanlar, rejimden yana olmayanların seçimi olmuştu. Bu seçimde de neden olmasın biz de tabi ki yukarıda alınan kararlara uyacağız. Öyle bir eğilim olursa gereğini mutlaka yaparız. Bizim şuanda 2 adayımız var, Merkez adayımızı açıklamamızın nedenlerinden birisi de odur. Çünkü İstanbul, Ankara, İzmir, buralar önemli. Tabi ki Afyon da çok önemli bizim için ama öncelikle biz kendi adayımızın seçilmesini sağlayacağız, eğer kendi adayımızın seçilme şansı yoksa AKP’li belediyelerin, AKP iktidarından kurtulmanın yoluna bakacağız. Bizim stratejimiz tamamen budur. Merkez’de iki aday adayımız mevcuttur ama dediğiniz gibi yukarıda görüşmelerde yapılıyor, Afyon için bir şey düşünülür mü bilmiyorum. Biz genel merkezin kararlarına da uyarız, değerlendirmelerini, çünkü devamlı istişare halindeyiz.” dedi.