Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belediyemiz iyi yolda” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
"Belediyemiz iyi yolda"

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi

2012 yılında yapılan çalışmaları muhtarlarla paylaşan Başkan Burhanettin Çoban, 2013 yılı hedeflerini anlattı. Muhtarların tek tek söz aldığı toplantıda talep ve öneriler dinlendi. Mahallelerin baştan başa yenilendiğini ifade eden muhtarlar, yıllardır el değmemiş bölgelerin Başkan Burhanettin Çoban sayesinde adeta yeniden hayat bulduğunu ve makus talihini yendiğini söyledi.
Afyonkarahisar Belediyesi’nin iyi yolda olduğunu belirten Başkan Burhanettin Çoban, borçlanmadan milyonlarca lira para bulabilecek seviyeye geldiklerini söyledi. Bu dönemde, Afyonkarahisar Belediyesi’nin mali yapısının ve ilimiz için aydınlık bir geleceğin hiçbir dönemde yaşanmadığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Uyum içerisinde, el birliği içerisinde hizmetlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Böyle bir mali tablo ve böyle bir gelecek ümitleri herhalde hiçbir dönemde yaşanmadı. Belediyemiz iyi yolda. Bu duruma gelmemizdeki en büyük etken Başbakanımızın ülkeyi iyi idare etmesidir. Başbakanımız ülkeyi iyi idare etmese bizim gelirlerimiz düşer. Kriz olsa, enflasyon, devalüasyon olsa devletimiz vergi toplayamaz, millet borcunu ödeyemez. Belediye, Valilik ve Özel İdarelere para gelmez. Sayın Valimizle, Milletvekillerimizle, İl Genel Meclisi Başkanımızla, siyasilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle uyum içerisindeyiz. Hizmetlerimiz katlanarak ilerliyor” diye konuştu.
“BORÇLANMADAN,
YATIRIM YAPTIK”
Geçen süre içerisinde milyonlarca lira yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Çoban, bu yatırımları yaparken borçlanmadıklarını, aksine geçmişte yapılan borçları ödediklerini söyledi. Afyonkarahisar’a hizmet eden tüm belediye başkanlarına teşekkür ederek sözlerini sürdüren Başkan Burhanettin Çoban; “Afyonkarahisar Belediyesi, 2004 yılında 2 milyon lira yatırım yaparken, 2005 yılında 5 milyon, 2006’da 10 milyon, 2007’de 9 milyon lira yatırım yapmış. 2008’de yatırım miktarı birdenbire iki katına çıkarak 18 milyon lirayı bulmuş. Merak ettik bu yatırım miktarı birden bire nasıl 18 milyon liraya ulaşmış dedik. Baktık ki; 18 milyon liranın 5,5 milyon lirasına İller Bankası’ndan alınan borçla kanalizasyon hattı döşenmiş. Ödemesi ise 2009 yılından başlıyor. Bunun yanı sıra otobüs hatları Tureks’e 10 yıllığına kiraya verilmiş. 5,5 milyon lira peşin para alınmış. Böylelikle yatırım bedeli 18 milyon liraya ulaşmış. Biz göreve geldiğimiz 2009 yılında 11 milyon lira yatırım yaparken, 2010 yılında rekor kırarak 26 milyon lira, 2011 yılında yeni bir rekora daha imza atarak 57 milyon lira, 2012 yılında ise tam 60 milyon lira yatırım yaptık. Bu yatırımları ne İller Bankası’na ne piyasaya borç yapmadan tamamen öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız 4 yıllık süre içerisinde hem borçlanmadık, hem de İller Bankası’na 31,5 milyon lira borç ödedik” dedi.
“BİZ İŞİMİZİ
SAĞLAMA ALDIK”
Yol çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Burhanettin Çoban; 2011 yılı sonuna kadar 31 mahallenin alt ve üstyapısını tamamladıklarını söyledi. Bir mahallede altyapıyı bitirmeden üstyapıya geçmediklerine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “2011-2012 kışında şiddetli bir kış dönemi yaşadık.Son 68 yılın en şiddetli kışına rağmen bizim çalışma yaptığımız 31 mahallenin yol ve kaldırımlarında en ufak bir sıkıntı yaşanmadı. Çünkü biz, ya beton parke yaptık ya da sıcak asfalt yaptık. Eğer biz de sathi kaplama asfalt yapsaydık, elbette o mahallelerde bozulurdu. Dikkatinizi çekiyorum, çetin kış şartlarında bozulan yollar bizim çalışmaya giremediğimiz bölgelerden ibaret. Bizim yaptığımız yollarda Allah’ın izniyle kış ne kadar şiddetli geçerse geçsin, bir sıkıntı olmayacağına güveniyoruz. Biz işimizi sağlama aldık” diye konuştu.
19 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENECEK
Yol ve kaldırım düzenlemelerine hız kaybetmeden devam edeceklerini belirten Başkan Çoban, bu yıl içerisinde, yüzde 80’in de kaldırım olmayan Dumlupınar ve Dervişpaşa mahallelerinin tüm kaldırımlarını yapacaklarını söyledi. Başkan Çoban, Milli Birlik, Bankalar, Kurtuluş, Ambaryorlu, İnönü ve Atatürk caddelerinin kaldırımlarını da yenileyeceklerini ifade etti. Nazmi Saatçi, Kocatepe ve Gazi Mahallelerinin kaldırım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Başkan Çoban, söz konusu bu üç mahallenin 2013 yılı içerisinde tüm yollarına sıcak asfalt serileceğini ifade etti.
SİT alanı içerisinde bulunan 19 mahallenin içme suyu tesisatların�� tamamen yenileyeceklerini, açıklayan Başkan Burhanettin Çoban, kanalizasyonu olmayan bu mahallelere kanalizasyon hattı döşeyeceklerini ifade etti. Başkan Çoban, bu çalışma için 3,5 milyon lira kaynak ayırdıklarını söyledi. Belediye Meclis Üyesi Mustafa Albay’ın da katıldığı toplantıda birim amirleri yapılan çalışmaları anlattı. (Kocatepe)

PAZARYERİ İHALESİ 5 ŞUBAT’TA

Kapalı pazaryeri sözünü yerine getireceklerini ifade eden Afyonkarahisar Belediye Başkanı Başkan Çoban, eski Halil Ağa Semt Pazarı’nın bulunduğu alana modern bir pazar inşa edeceklerini söyledi

Pazaryeri ihalesinin 5 Şubat tarihinde yapılacağını belirten Başkan Çoban, toplam üç kattan oluşacak pazaryerinin alt katının otopark olacağını kaydetti. Pazaryerinin vatandaşları ve esnafı kışın soğuktan, yazın sıcaktan koruyacak şekilde projelendirildiğini aktaran Başkan Çoban, Afyonkarahisar’a yakışır bir pazaryeri olacağını söyledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti