Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye’nin Eğitim Bursu, hesaplara yattı

Belediye’nin Eğitim Bursu, hesaplara yattı

Afyonkarahisar Belediyesi, öğrencilere verdiği burs desteğini pandemi döneminde de sürdürüyor

 

Gönül belediyeciği sloganı ile hareket eden Afyonkarahisar Belediyesi, geleceğin teminatı olan öğrencilere verdiği burs desteğini pandemi döneminde de sürdürüyor. “Eğitime Destek Bursu” projesi kapsamında kriterlere uyan öğrenci velilerine banka kartları dağıtılmaya başlandı.
İlk ve ortaöğrenim fark etmezsiniz Mayıs ayı dâhil beş ay boyunca 100 TL olacak bursun ilk ödemesi öğrencilerin hesaplarına yattı. Burs desteği, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Burslardan ihtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile diğer ihtiyaç sahibi öğrenciler faydalanıyor.
“AİLELERE VE ÖĞRENCİLERİMİZE
HAYIRLI OLSUN”
Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen kart dağıtımı Beyaz Masa Birimi aracılığıyla yapılırken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de çalışmaları yerinde gördü. Başkan Zeybek, yatırılan bursların hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.
“1062 ÖĞRENCİYE
AYLIK 100 TL YATACAK”
Bu yıl ki eğitime destek bursuna 1500 başvuru olduğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “Eğitim Komisyonu’ndaki arkadaşlarımızın çalışmaları doğrultusunda Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi 1062 öğrencimizin hesaplarına Mayıs ayına kadar 100 TL yatacak.” dedi. Daha önce ilkokul ve ortaokul öğrencileri için 80 lira, lise öğrencileri için 100 lira olarak belirlenen aylık burs ödemesini bu yıl tüm öğrenciler için 100 liraya sabitlediklerini açıklayan Başkan Zeybek, ilk ödemelerin yapılmaya başlandığını, bursun Mayıs ayı dahil 5 ay devam edeceğini sözlerine ekledi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi