Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye’nin Nisan gündemi yoğun – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediye'nin Nisan gündemi yoğun

Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Komisyon raporlarının karara bağlanıp, tekliflerin görüşüldüğü toplantı gündemi yoğundu

Belediye Meclis toplantısında ihtisas komisyon üyeliklerine seçim yapıldı. Encümen üyeliklerine; Eyüp Güngör, Haydar Kaya ve Lokman Kurt seçildi. Plan Bütçe komisyonuna; Rasim Kıpırtı Fedakar, S. Selcan Hıdıroğlu, H. Said Evrenkaya, M. Yaşar Öndüç ve Ömer Karaağaç seçildi. Bayındırlık ve İmar komisyonu; Betül Tarkan, Oktay Okay, Mustafa Albay, Hüseyin Şehitoğlu, Kasım Çeşeay’dan oluştu. Trafik komisyonu ise; Mustafa Kumtepe, Erol Çetinkaya, Yüksel Elçi, Yılmaz Açıkgözoğlu ve H. İbrahim Baykara’dan meydana geldi.
17 N plaka verilecek
Toplantıda Afyonkarahisar Belediyesi’nin 2011 yılı faaliyetleri ile iş ve işlemleri ile ilgili denetim komisyonunun raporu hakkında meclis üyelerine bilgi sunuldu. Trafik komisyonu raporlarında; Şehir içinde nakliyatçılık yapan 17 kişinin aracına N plaka verilmesini 10 yıl süre ile uygun gören rapor oybirliği ile kabul edildi. Özel halk otobüslerinin Eşrefpaşa, Gümüşkent güzergahı ile 5 nolu Ataköy ve Kışlacık köyüne çalışma hatlarının yeniden belirlenmesi talepleri değerlendirildi. Eşrefpaşa minibüs hattı güzergahlarının yeniden belirlenmesi talebini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Uydukent minibüslerinin ve özel halk otobüslerinin Şuhut kavşağına kadar çalışmaları isteği uygun görülmedi. Fatih minibüs hattında çalışan minibüslerin ve özel halk otobüslerinin Şeyh Şamil konaklarına çalışmaları isteğini uygun gören rapor kabul edildi. Talebi doğrultusunda Fatih hattı eski güzergahında çalışacak.
Güzergahların düzenlemeleri yapıldı
İlçe, kasaba ve köylerden yolcu taşımacılığı yapan araçların kullanacakları güzergahların trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yeniden belirlenmesi isteği oy çokluğuyla kabul edildi. Kütahya ve İzmir istikametinden gelen ticari yolcu taşıyan araçlar Turgut Özal Parkı, Atatürk Caddesi, Maliye kavşağı, Ali Çetinkaya Bulvarı, OSB ve çevre yolları, fuar alanındaki köy garajına gidiş ve dönüş olarak verildi. Konya ili ve Şuhut istikametinden ilçe, kasaba ve köylerden yolcu taşımacılığı yapan araçların kullanacakları güzergahlar; Adnan Menderes bulvarı, karayolları kavşağı, İnönü Caddesi, M. Fevzi Çakmak Yurdu önünden sağa dönerek Şair Nedim Caddesi, Fatih Caddesi, Çimento Fabrikası önünden sağa dönüp, Ankara yolundaki fuar alanındaki köy garajına varış olarak bildirildi. Dönüş güzergahı ise; Köy garajından çıkıp, Ankara karayolu, jandarma kavşağından dönüş, Otogar cami önünden sağa dönüş, Fatih Caddesi, Kocatepe Caddesi, Karayolları kavşağından dönüş, Adnan Menderes bulvarından gidiş şeklinde açıklandı.
Yeni istikametler belli
Eskişehir istikametinden gelen ilçe, kasaba ve köylerden yolcu taşımacılığı yapan araçların kullanacakları güzergahların yeni düzenlemesi; Gazlıgöl yolu, Ali Çetinkaya Bulvarı, Maliye kavşağı dönüş, Ali Çetinkaya Bulvarı, OSB yolu, çevre yolu, fuar alanındaki köy garajına gidiş ve dönüş olarak belirlendi. OSB istikametinden gelenler; OSB kavşağı, OSB yolu, Ali Çetinkaya Bulvarı, Maliye kavşağı dönüş, Ali Çetinkaya Bulvarı, OSB yolu, çevre yolu, fuar alanındaki köy garajına gidiş ve dönüş şeklinde olacak. Ankara istikametinden gelenler; Ankara yolu, jandarma kavşağından dönüş, Ankara yolu, fuar kavşağı, fuar alanındaki köy garajına gidiş ve dönüş yapacaklar.
Vatandaşın önü açılıyor
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tekliflerinden merkeze bağlı Akçin köyü 3 pafta, 525 parsel nolu taşınmazın imar planında yol, park alanı ve Küçük Sanayi Sitesi alanında kaldığından kamulaştırılması için Belediye Encümenine yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Sözkonusu yerde yolun sanayi alanında kaldığı belirtilerek bir firmanın hazır beton tesisi kurmak istediği, gerekli istimlakın yapılarak vatandaşın önünün açılacağı kaydedildi. Cansız mahallesi 70 pafta, 163 ada, 1 parsel nolu gayrimenkulün bulunduğu alanda imar plan değişikliği talebi, Sözkonusu parselin imar planında konut yapı adasından çıkarılarak, yol ve meydan amaçlı hazırlanan imar planının onanması için Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Encümene yetki verilmesini uygun gören rapor oy birliği ile kabul edildi. Burhanettin Çoban, Aksaray mahallesinde sözkonusu üçgen nedeniyle cenaze, itfaiye, ambulans araçlarının dönüş yapamadıklarını, üç evin yaklaşık 15 bin TL bedelle istimlak edileceğini vatandaşla anlaşmanın sağlandığını bildirdi.
Muttalıp’da yeni alan çalışması
Hamidiye mahallesi 146 pafta, 312 ada, 2 parsel nolu gayrimenkulün bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebi görüşüldü. Hamidiye mahallesinde polis lojmanlarının yıkılıp yeniden yapılabilmesi için ayrık nizam 4 kat müsaadesine dönüştürülmesi isteğinin incelenip, Belediye ilave revizyon imar plan çalışmasının devam etmesi nedeniyle plan bütünlüğünün bozulmaması gerekçesiyle talebi ret eden komisyon raporu kabul edildi. Mevcut PMYO’nun bulunduğu alandaki lojmanların olduğu yerden Afyon Konağına yol gittiğini belirten Burhanettin Çoban, burada kat artışı istenildiğini, komisyonun uygun görmediğini, Muttalıp mahallesinin tamamında çalışma yapıldığını hatırlattı. Çoban; “Muttalıp mahallesinde büyük ihtimalle Toprak Koruma Kurulu’ndan hemen hemen istediğmiz gibi geçti. İnşallah burada yüzde 10 iki kat bir imarla tarım vasfı bozulmadan, arsa haline gelmeksizin izin verildi.” dedi.
Cadde Hamm şehri ismini aldı
Çetinkaya mahallesi 20K-4A pafta, 1286 ada, 1 parsel numaralı gayrimenkulün bulunduğu alanda imar plan değişikliği için Belediye’nin bağlı olduğu A grubu şehir plancısının görüşü alındıktan sonra konu tekrar meclis gündemine sunulacak. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, DDY’nın talebi olduğunu söyledi. Bu yerde DDY’nın büyük hissedar olduğunu kaydeden Çoban, Belediye’nin az hissedar olduğu yaklaşık yüzde 40 civarında Dempaş’ın hissedar olduğu bir arsa olduğu bilgisini verdi. Çoban, bu arsada 6 özel şahsında hisse sahibi olduklarını ifade etti. Çetinkaya mahallesi, 21K-4C pafta, 10,11,12,13,14 parseller ile 2149 ada, 5,6,7 parsel nolu taşınmazların bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması konusu karara bağlandı. Bu yolda tren yolu bulunduğu için DDY İşletmesi Genel Müdürlüğü ve TCDD 7. Bölge Müdürlüğü’nden görüş alındıktan sonra konu yeniden görüşülecek. Uydukent’te Selçuklu mahallesinde bulunan 1365 nolu cadde isminin değiştirilerek Hamm şehri caddesi isminin uygun görülmesi uygun görüldü. Hafızoğlu Yağ Fabrikası, Akarçay’ı da kapsayan yaklaşık 1,5 kilometrelik bir sokağa kardeş şehir Hamm’ın ismi verildi. Hamm şehrinde de bir caddeye Afyon caddesi ismi verilecek.
“Pazarcı işgaliyesini
haftalık ödesin”
2 Haziran 2008 tarihinde 226 sayılı meclis kararıyla belirlenen Afyonkarahisar Belediyesi Pazar Yerleri yönetmeliğinin bazı maddelerinde değişiklik yapılması teklifi görüşüldü. Pazar esnafının kullandığı tahsisli yer ücretlerinin aylık toplandığı, yaplan kontrollerde bazı esnafların pazaryeri ücretini ödemedikleri, kendi aralarında yer değişimi ve yer satışı yaptıklarının tespit edildiği açıklandı. Sıkıntıların göz önüne alınıp esnaf arasında değişim ve satışa yönelik yönetmelikteki boşluğun giderilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis üyesi M. Emin Birliktir, kendisinin aynı zamanda esnafında başkanı olduğunu, esnafın aylık ödeme yapamadığını, yer işgaliye ücretlerinin haftalık olarak toplanması gerektiğini söyledi. Burhanettin Çoban, İscehisar’da iki vatandaşın, il merkezide meslektaşı Bürhan Hayran’ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü belirterek, merhumlara Allah’tan rahmet diledi.
Çoban: Bayındırlık
durağını ikna edin
Selcan Hıdıroğlu’nun katılamadığı toplantıda izinli sayılması oybirliğiyle kabul edildi. Uydukent minibüs durağı hattı başkanı Eyüp Adıbelli, Bayındırlık hattı güzergahının hastaneye kadar uzatılması sonucu 68 adet Uydukent minibüs hattının mağdur olduğunu söyledi. Adıbelli, kendilerinin 20 yıl gelecek vaat eden bir hat olarak sabırsızlıkla beklediklerini, Bayındırlık hattı ile Uydukent hattı olarak birleşmek istediklerini ifade etti. Burhanettin Çoban, Adıbelli’ye Bayındırlık hattı mensuplarını ikna etmesini söyledi. (Kocatepe)