Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilimsellikten uzaklaştıkça eğitimde aksaklık yaşanıyor

Bilimsellikten uzaklaştıkça eğitimde aksaklık yaşanıyor
Bilimsellikten uzaklaştıkça eğitimde aksaklık yaşanıyor

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim-İş Genel Sekreteri Ebru Sungar, Eğitim-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Bilal Şener ile Eğitim-İş İl Temsilcisi Mehmet Şahin, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abidoğulları’nı ziyaret ederek eğitim hakkında görüş alışverişinde bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Türkiye’de bilimsel, laik ve parasız eğitimin olması için mücadele ediyoruz. Görüyoruz ki bilimsellikten uzaklaştıkça eğitim sistemimizde sorunlar, aksaklıklar ortaya çıkıyor. Dünya genelinde yapılan değerlendirmelerde Türkiye’deki eğitimin insanımıza artı bir değer kazandırmak yerine ezberciliği yaygınlaştırdığını görüyoruz. Oysa öğrencilerimiz sorgulamayı, yorum yapabilmeyi ve anlamlandırabilmeyi öğrenmeli” dedi.
ATATÜRK’SÜZ OLMAZ
Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
“Son zamanlarda Atatürk’ün müfredattan çıkarılıp çıkarılmadığı, ya da ne kadar öğretileceği gündemde. Ama bir taraftan bakıyorsunuz, Atatürk’ün geniş kitleler tarafından yeniden hatırlandığı günlerden geçiyoruz. Bize göre Nutuk, her vatandaşımızın baş ucu kitabı olmalı. Çünkü Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı ilk ağızdan Nutuk’ta anlatmıştır. Atatürk’süz bir eğitim modelini kabul etmiyoruz.”
ABDİOĞULLARI KİTAP HEDİYE ETTİ
Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Abdioğulları da eğitimin gelecek nesiller için çok önemli olduğunu söyledi. Abdioğulları, ziyaret heyetine Emekli Albay İsmail Özdilek’in “Afyonkarahisar Birinci İktisat Kongresi Yapılmalıdır” isimli kitabını takdim etti.