Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilişimde yüksek lisans fırsatı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bilişimde yüksek lisans fırsatı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Uzaktan Eğitimli İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi (İBTY)” tezli yüksek lisans programı açıldı.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak olan İBYT tezli yüksek lisans programı, öğrencilerini bilişim teknolojileri ve bilişim sistemleri yönetimi konusunda uzmanlaştırmayı hedefliyor.

Uzaktan eğitimli İBTY tezli yüksek lisans programı, bilişim teknolojileri ve sistemleri gibi hızlı gelişen bir alanda uzmanlaşmak isteyen herkese açık, disiplinlerarası bir program olup, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında programa 20 öğrenci alınacak. Program dahilinde dersler sınıf ortamından bağımsız olarak internet üzerinden yürütülecek. Bu sayede düzenli olarak kampus ortamında derslere katılamayacak öğrenciler, dersleri kendilerine uygun bir program dahilinde internet üzerinden takip edebilecek. Bununla birlikte öğrenciler ve ders veren öğretim üyeleri gerek internet üzerinden, gerekse planlanan zamanlarda kampus ortamında yapılan görüşmelerle sürekli iletişim halinde olacak. İlk yarı yıl 4, ikinci yarı yıl da 3 ders ve 1 seminer dersinden başarılı olan öğrenciler, hazırladıkları yüksek lisans tezlerinden de başarılı bulunmaları durumunda gereken ölçütleri sağlayarak, İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi alanında “Bilim Uzmanı” unvanını alabilecek.
Bütün lisans programı mezunlarının başvurabileceği Uzaktan Eğitimli İBTY tezli yüksek lisans programının yürütülebilmesi için gerekli LMS ve sanal sınıf alt yapısı mevcut olacak, bir bilgisayar ve internet bağlantısına sahip bütün öğrenciler programa katılabilecek.
İnternet ve bilişim teknolojileri, yazılım ve donanımdan oluşan bilgisayar tabanlı bilgi sistemlerinin tasarımı, geliştirilmesi, kurulumu, desteği ve yönetimi ile ilgili bir çalışma alanını kapsıyor. İnternet ve bilişim teknolojileri, her geçen gün gelişen bilgi teknolojileri araçlarıyla iş süreçleri, karar verme süreçleri, müşteri ve tedarikçi ilişkilerini ve iletişim şekillerini yönetmeyi sağlıyor. Bu kapsamda AKÜ Uzaktan Eğitimli İBTY tezli yüksek lisans programına kaydolan ögrenciler, bilişim alanında yeteneklerini ortaya koyabilir, internet ve bilişim teknolojilerini kendi mesleki alanlarına kolayca uyarlayarak, sistematik çalışma ve yönetmeyi sağlayabilecekler.
Özellikle günümüz dünyasında hemen hemen tüm sektörlere internetin ve bilişim teknolojilerinin girmiş olması, sektörlerin örgütlenme yapısında da değişime neden oldu. Dolayısıyla ilgili tüm sektörler, global düzeyde rekabet edebilmek için kuruma bilişim alanında profesyonel çözümler üretebilecek insan kaynağına ihtiyaç duyuyuluyor. Lisans düzeyinde herhangi bir alandan mezun olan öğrencilerin, internet ve bilişim teknolojilerinin yönetimi konusunda disiplinlerarası lisansüstü programıyla sektörlerin gereksinim duyduğu daha donanımlı insan kaynağı ihtiyacını karşılayabilecekler. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti