Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Binlerce insan şifalı aşureden nasiplendi

Binlerce insan şifalı aşureden nasiplendi
Binlerce insan şifalı aşureden nasiplendi

Mevlana’nın torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure Günleri kutlamaları kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi tarafından, kentin 22 ayrı noktasında vatandaşlara 40 bin kap aşure dağıtıldı

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kavşak noktalarda ve otogarda yapılan aşure dağıtımlarına katıldı. Başkan Çoban, yolculara bizzat kendisi aşure ikramında bulunurken, aşurenin tarihi ve aşure geleneği hakkında da vatandaşları bilgilendirdi. Geçtiğimiz yıllarda sadece camilerle aşure dağıtımı yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, son iki yıldır ise ilimizden geçen araçlara ve otogara gelen yolculara da şifalı aşureden dağıtıldığını ifade etti. Başkan Çoban, hedeflerinin bu güzel geleneği tüm Türkiye’ye; hatta dünyaya duyurmak olduğunu anlattı.
40 bin kap aşure hazırlandı
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Yemekhane Birimi’nce hijyenik şartlar altında hazırlanan aşure kazanlarda pişirildi. Deneyimli aşçılar nezaretinde pişirilen aşure, 300 gramlık plastik kaplara konularak servise hazır hale getirildi. İlk kez 1540. yılında Sultan Divani Hazretleri tarafından başlatılan, 40 hatimle ve 29 çeşit hububat ile yemişten yapılan şifalı aşure, belediyenin 80 personeli tarafından kentteki bütün camilerde ve 7 kavşak noktasında vatandaşlara ikram edildi. Ayrıca otogara gelen yolculara da şifalı aşureden verildi.
22 ayrı noktada dağıtım yapıldı
Afyonkaraisar Belediyesi Yemekhane Birimine bağlı ekipler tarafından aşure dağıtımı yapılan noktalar; Ördek Camii, Harbiş Mevlana Camii, İmaret Camii, İmam Hatip Camii, Organize Camii, Yunus Emre Camii, Otogar, Küçük Sanayi Camii, Veysel Karani Camii, 2. Küçük Sanayi Camii, Ankara Çevre Yolu, Sülün Camii, Olucak Camii, İkbal Camii, Özdilek Kavşağı, Konya Çevre Yolu, Ankara Çevre Yolu ve Mevlevi Türbe Camii, 1. Küçük Sanayi, Karşıyaka Yunus Emre Camii, Türbe Camii, Hacı Hüseyin Camii.