Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir Hemşire Doktor Olabilir Mi?

Avrupa ile Amerika ülkelerinde sağlık alanında uygulanan yöntemlere Türkiye’de dahil oldu.

Avrupa ile Amerika ülkelerinde

Sağlık alanlarındaki yaşanan eksikliklerin fark edilmesi üzerine yapılan çalışmalar sonucunda hükümetin ürettiği çözüm sağlık çalışanları tarafından merak edilerek internette en çok araştırılanlar arasında Bir hemşire doktor olabilir mi? Sorusuyla yer aldı. Peki, Bir hemşire doktor olabilir mi?

Bir Hemşire Doktor Olabilir Mi

HEMŞİRELERE BÜYÜK MÜJDE…

Avrupa ile Amerika ülkelerinde sağlık alanında gerçekleştirilen reçete yazma ve muayene edebilme yetkisini artık Türkiye’deki hemşirelere de verilecek.

KİMLERE DOKTOR OLMA HAKKI VERİLİYOR?

Avrupa ile Amerika ülkelerinde sağlık alanında uygulanan yöntemin Türkiye’de sağlık meslek lisesi ile fakülteleri mezunları olmalıdırlar.

SAĞLIK ALANINDA EKSİKLİK YAŞANIRKEN HÜKÜMET OLAYA EL ATTI

Pratisyen Hekim Ve Aile Hekimi Olabilecek Kişiler bulunması gerekenler;

Hükümet tarafından uygulanan yasanın Nisan ayında TBMM’ye giderek onaylanması beklenirken aranan şartlar arasında Lisans Mezunu 1 Yıl, Yüksek Okul Mezunu Hemşirelerin 2 Yıl, Lise Mezunu Hemşire Ve Sağlık Memurlarının 3 Yıl eğitim almaları gerekmektedir.  Yasa netleştikten sonra sağlık personelleri sınavlara girerek ‘’ Doktorluk Fakültesi’’ adlı fakülteleri kazanıp ve mezun olabilen sağlık personelleri pratisyen hekim ve acil servis alanlarında görev alabileceklerdir.

 

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti