Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir İlk! En Çok Satan 10 Akıllı Telefondan 7’si iPhone Modelleri

Apple, bir ilke imza atarak en çok satan 10 akıllı telefondan 7’sinin üreticisi oldu. iPhone, artık sadece en yenileri ile değil, önceki modelleriyle de zirvenin hakimi.

Apple, bir ilke imza

Counterpoint Research tarafından yayınlanan araştırmaya göre Apple, 2023’te en çok satan 10 akıllı telefon modelinin sıralandığı listede, mevcut iPhone modelleri ile ilk 7 sırada yer aldı. İlk 10 sıra içerisinde sadece 2 marka var. Zira Samsung, 3 akıllı telefon modeli ile Apple’ı takip ederken diğer üreticiler ilk 10’da herhangi bir sıra elde edemedi. Apple’ın iPhone 14’ü 2023’ün en çok satan akıllı telefonu olurken iPhone 15 Pro Max ise 2023’ün 4. çeyreğinin en çok satan akıllı telefonu olarak kayıtlara geçti.

 

Öte yandan tüm satış adetleri incelendiğinde ilk 10 akıllı telefon, tüm diğer akıllı telefonların yüzde 20’lik payını oluşturdu. Bu oran, daha önceki yılda-yani 2022’de yüzde 19 seviyesindeydi.

 

Apple’ın iPhone 14’ü 2023’ün en çok tercih edilen akıllı telefonu olurken toplam satış adetlerinin yarısını ABD ve Çin pazarlarında elde etti.

 

EN ÇOK SATAN AKILLI TELEFON HANGİSİ?

 

2023’ün en çok satan akıllı telefonu iPhone 14 oldu. Yüzde 3,9 oranla en çok satan model olan iPhone 14, Apple tarafından 2022 yılı sonunda piyasaya sürülmüştü. iPhone 14 Pro Max ve iPhone 14 Pro sırasıyla yüzde 2,8 ve yüzde 2,4’lük pay elde ederken iPhone 13 ise yüzde 2,2 ile yakın takipte kaldı. Apple’ın 2023 yılı sonuna doğru tanıttığı iPhone 15 Pro Max, yüzde 1,7’lik pay ile en çok satan 5. Akıllı telefon oldu. Gördüğü ilgi, 2024 yılı için en çok satan akıllı telefon olma ihtimalini de artırdı. En çok satan 6. Akıllı telefon iPhone 15 Pro ve pazar payı da yüzde 1,4. İlginç bir şekilde daha pahalı olan Pro modelleri standart yüzde 1,4 paya sahip olup 7. sırada konumlanan iPhone 15 modelinden biraz daha fazla ilgi gördü. Bu faktörü yaratan etken büyük olasılıkla aralarındaki düşük fiyat farkına ek olarak Dynamic Island, daha gelişmiş işlemci ve daha yüksek ekran yenileme hızı gibi önemli teknolojik üstünlüklere sahip olmasıydı.

Bir İlk! En Çok Satan 10 Akıllı Telefondan 7’si iPhone Modelleri

APPLE’IN SATIŞLARI ARTIYOR

 

Apple’ın satışları 2023’te büyük rakiplerine göre ivmesini korudu. Hindistan, Orta Doğu ve Afrika (MEA) gibi gelişmekte olan pazarlardaki satış adetlerinde kaydedilen önemli artışlar dikkat çekti. 2023’te Hindistan, tek bir yılda 10 milyon iPhone satışını aşan beşinci akıllı telefon pazarı oldu ve bu da pazarın Apple için artan öneminin altını çizdi.

 

Listedeki en eski model olan Apple iPhone 13, Japonya ve Hindistan’da yıllık bazda çift haneli satış artışıyla dördüncü sıradaki yerini korudu. Japonya’daki operatör promosyonları eski iPhone’ların satışlarını yeni nesile yükseltirken, Hindistan’da iPhone 13’e dair cazip teklifler onu popüler bir seçim haline getirdi.

 

Samsung’un A serisi modelleri, ilk 10 listesinde 8-9 ve 10. sıraları aldı. Samsung Galaxy A14 5G, ABD ve Hindistan’daki yüksek satış adetlerinin etkisiyle sekizinci sırada. Özellikle 2023 yılında Hindistan’da en çok satan akıllı telefon olduğunu da belirtelim. Listedeki tek LTE özellikli akıllı telefon olan Samsung Galaxy A04e ve A14 4G, Brezilya, Hindistan gibi gelişmekte olan pazarlarda satışları artıran uygun fiyat sayesinde son iki sırayı aldı.

Bununla birlikte Apple’ın tüm modelleri yüksek fiyat etiketleri ile biliniyor. Buna karşın Samsung’un A serisi, mütevazı fiyatlı akıllı telefonlar durumunda ve bu da iki şirket arasındaki gittikçe açılan gelir makasını belgeliyor.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti