Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir millet “Zafer”e yürüyecek – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bir millet "Zafer"e yürüyecek

Kocatepe Zafer Yürüyüşü için hazırlıklar tamamlandı. Afyon Kocatepe Üniversitesi, ismini aldığı yüksek rakımlı tepenin ruhuna uygun bir program hazırladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan “Kocatepe Zafer Yürüyüşü”, 25 Ağustos’ta Afyonkarahisar’dan başlayacak. Büyük Taarruz’un 91. yıldönümünün kutlandığı bu yılki Kocatepe Zafer Yürüyüşü etkinlik programı, 25 Ağustos 2013 Pazar günü Afyonkarahisar’a komşu illerin üniversitelerinden gelecek öğretim elemanı ve öğrencilerin ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde karşılanmasıyla başlayacak. Program, gün içerisinde şehitlik ziyaretleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek. Bu kapsamda Çiğiltepe Şehitliği ve Büyük Taarruz Şehitliği’nin ziyaret edilmesinin ardından ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve 45 sanatçının 91 eserinin yer alacağı “Kocatepe Sanat Buluşması VII” adlı karma serginin açılışı yapılarak, sergi katılımcıların ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
26 AĞUSTOS’TA SONA ERECEK
Program, otobüslerle Şuhut’a hareket edilmesi ve sonrasında Şuhut’ta düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Afyonkarahisar Valiliği, AKÜ ve Şuhut Belediyesi işbirliğiyle 25 Ağustos 2013 Pazar akşamı Şuhut’ta düzenlenecek etkinlikler, Atatürk Evi’nin ziyaret edilmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve açılış konuşmalarıyla başlayacak. Şuhut etkinlikleri Türk Silahlı Kuvvetleri tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, Bando Konseri, AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğunun “Afyon Yöresi” adlı gösterisi ile devam edecek. Mustafa Ceceli konserinin ardından Kocatepe Zafer Yürüyüşü’nün başlayacağı Çakırözü Köyü’ne hareket edilecek. Yürüyüş, 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Çakırözü Köyünde, AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Konseri, Bando Konseri ve “Kocatepe” adlı belgesel film gösteriminin ardından başlayacak.
Yürüyüş sonunda sabaha karşı varılacak Kocatepe’de AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğunun hazırladığı tiyatral gösteri ile AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümünce hazırlanan “Kahramanlık Türküleri Konseri” gerçekleştirilecek. Kocatepe Zafer Yürüyüşü, 26 Ağustos 2013 Pazartesi sabahı katılımcıların uğurlanmasının ardından sona erecek. (Kocatepe)