Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biriktirilen Paranın Zekâtı Olur Mu?

Birikim yapan kişilerin zekat verip veremeyeceği merak konusu oldu peki, Biriktirilen paranın zekâtı olur mu? Kimler zekat verebilir? Detayları haberimizde…

Birikim yapan kişilerin zekat

Allah’ın rızk olarak vermiş olduğu maldan fakir insanlara yeteceği kadar ayırmasına zekat denilmektedir. İnternette en çok araştırılanlar arsında yer alan Biriktirilen paranın zekâtı olur mu? Sorusunu sizler için araştırdık…

 

ZEKAT NEYE GÖRE HESAPLANIR:

Allah’ın rızk olarak vermiş olduğu maldan fakir insanlara yeteceği kadar ayırması gerektiğini buyurmaktadır. Zekat Allah rızası için verilmektedir. Fakir insanlara yarımda bulunan kimse kendi için bulunmaktadır. Allah tüm her şeye Vekîl, Kefîl, Hasîb, Nâzır, Alîm, Habîr ve Şekûr’dür. Dünya da verilen zekatın ahiret açısından da yaralı olacağı söylenmektedir.

BİRİKTİRİLEN PARANIN ZEKÂTI OLUR MU?

Genel olarak evi, aracı, yiyecek, giyecek ve temel ihtiyaçlarını karşılayan insanlar sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için gerekli olan ihtiyaçlardır. Bu ihtiyaçlarını sağlayan kişiler herhangi bir tahaddüte girmedi ise zekat vermesi gerekmez. Bunun nedeni ise tahüddüte giren kişilerin bu ihtiyaçları yerine getirebilmesi için zekat verilmez. Zekat vermeyen kişi bunun temel ihtiyaçlarına harcamıştır. Araba, dükkan, ev, kiralık gümüş ,altın, paraya sahip olan kişiler ise kiralık olan mallara zekat vermesi gerekmez. Fakat bunlara sahip olan kişilerin ise birikimlerine bakılarak nisab ölçüsüne ulaştığında yapılan birikimin kırkta biri zekat olarak verilmelidir.