Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Birileri bize ve markamıza, iftira ile leke sürmek istiyor”

Ahmet İpek Sucukları Yönetim

Ahmet İpek Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpek, Başkan Yardımcısı kardeşi Alpay İpek’le birlikte yaptığı açıklamada birer gün ara ile yapılan analiz sonuçları doğrultusunda bakanlık teşhir listesinde yer alacak durumda olmadıklarını vurguladı. İpek, “Yaptığımız iş ve markamız namusumuz şerefimizdir. Analiz sonuçları tamamen bizi karalama kampanyası amaçlıdır.” dedi.

Ahmet İpek Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpay İpek’le OSB’deki üretim tesisinde basın toplantısı düzenledi. İpek kardeşler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 17 Nisan 2020 tarihli teşhir listesinde firmalarının isminin geçmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

ATA NASİHATI: YEMEDİĞİNİZİ YEDİRMEYİN!

Ahmet İpek Sucukları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpay İpek, Ahmet İpek Sucukları olarak 1900’lü yıllardan günümüze kadar Afyonkarahisar’ın ve Türkiye’nin en önemli et ve et ürünleri üreticisi olduklarını belirtti. O günlerden bugünlere gelinceye kadar Ahmet İpek Sucukları kurucusu Hacı İsmail Arsoy’un sözlerini hiç unutmadıklarını vurgulayan Alpay İpek, Kurucumuz Hacı İsmail Arsoy’un, ‘Evlatlarım! Yemediğinizi Yedirmeyin.’ İşte biz bu şiarla üretimimizi her daim sürdürdük. Kendi yemediğimizi kimseye yedirmedik. Bugün fabrikamızda yüzden fazla çalışanımızla, günde 10 tonluk üretimimizle Afyonkarahisar’ın Türkiye’de ki en önemli markalarından biriyiz. Her geçen gün yaptığımız yatırımlarla firmamızı ve üretimimizi artırmaya devam ediyoruz. Özellikle son yıllarda yaptığımız tanıtım faaliyetleri ile Afyon Sucuğu’nu Türkiye’ye duyuran bir firmayız.” dedi.

“DİLEYEN ÜRETİMİMİZİ YERİNDE GÖRSÜN”

Firma olarak en önem verdikleri konunun kalite ve hijyen olduğuna temas eden Alpay İpek, “Firma olarak en önem verdiğimiz konu kalite ve hijyendir. İşte bu yüzden her geçen gün son teknolojiyle üretim parkurumuzu zenginleştirmekteyiz. Bugün bir çok firmada bulunmayan üretim ortamları firmamız bünyesinde bulunmaktadır. Üretim tesislerimizden her gün numuneler alınır ve kaliteli ürünlerle üretim yapılır. Dileyen üretim tesislerimize gelip ne şartlarda üretim yaptığımızı yerinde görebilir. Biz bu konuda şeffafız.” diye konuştu.

“HER İKİ RAPOR BAKANLIĞA AİT”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 17 Nisan 2020 tarihli teşhir listesinde Ahmet İpek Sucukları isminin geçmesinden büyük bir hayret ve üzüntü duyduklarını belirten Alpay İpek, “Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık. Şunu net bir şekilde söylüyorum. Ahmet İpek, 4 nesildir işine leke bulaştırmadı bundan sonrada bulaştırmayacaktır. Türkiye’de herkesin konuştuğu bir firma olduğumuz şu günlerde böyle bir listede yer almamızı açıkçası manidar buluyorum. 8 Ekim 2019 tarihinde tesislerimize gelen Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ürünlerimizden numune almıştır. Afyonkarahisar Gıda Kontrol Laboratuarı Müdürlüğü’nden 11 Ekim tarihinde çıkan Muayene ve Analiz Raporu bize 21 Ekim’de tebliğ edildi. Bu raporda baş eti çıktığını gördük. Biz hemen harekete geçerek, aynı gün aynı parti numaralı ürünümüzü aynı laboratuara analiz için tekrar gönderdik. Bir gün sonra bu tahlil talebimizin sonucu bize ulaştı. Bu gelen sonuçta ürünlerimizde kelle eti başta olmak üzere herhangi olumsuz bir bulguya rastlanmadığı tarafımıza bildirildi. Bunlar elimizde rapor olarak mevcuttur. Bu raporlar Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait raporlardır.” şeklinde konuştu.

“BİRİLERİ MARKAYA VE AFYON’A LEKE SÜRMEK İSTİYOR”

“Yine TUBİTAK başta olmak üzere uluslararası laboratuarlardan gelen raporlarda da alınan numune sonuçları temiz çıkmıştır.” diyen Alpay İpek şunları söyledi: “Birçok firmada bulunmayan, uluslararası gıda üretim sertifikalarını ile sektörünün öncü firmaları arasındayız. Bizim ürettiğimiz ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan standart kontroller haricinde, firmamız tarafından düzenli olarak çeşitli laboratuarlarda kontrollerden geçirilmektedir. Yani işimize hile bulaştırmamız imkânsızdır. Firmamızın her geçen gün adından söz ettirmesi kimleri rahatsız etti bilmiyorum ama bu sadece Ahmet İpek’e atılmış bir iftara olmaktan öte, Afyonkarahisar’a atılmış bir iftiradır. Tekrar söylüyorum. Biz yemediğimizi yedirmeyiz. Ahmet İpek Sucukları yıllardır bu şehrin ve bu ülkenin en önemli markasıdır. Buradan görülüyor ki, bu markaya birileri leke sürmek istiyor. Hatta bizim üzerimizden tüm Afyonkarahisar’a zarar vermek istiyorlar. Ancak hiç kimse bu emellerinde başarılı olamayacaktır. Bu markaya el uzatmak, leke sürmek, kimsenin harcı değildir. Buradan bizi tercih eden milyonlarca tüketicimize seslenmek istiyorum.”

“ADALET ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ”

Herkesin gönlünün rahat olması gerektiğini kendilerinin tüketmediği hiçbir ürünü tüketiciye yedirmeyeceklerinin altını çizen Alpay İpek şöyle konuştu: “Gönlünüz rahat olsun. Biz kendi evimizde, eşimizle, çocuklarımızla yemediğimiz hiçbir ürünü size yedirtmeyiz. O yüzden Ahmet İpek Sucukları’nı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Ürünlerimiz şuanda Türkiye genelinde her yerde mevcuttur. Dileyen istediği yerde tahlil ettirebilir. Her türlü masraflar tarafımıza ait olacaktır. Bize bu lekeyi atmak isteyenlerle adalet önünde hesaplaşacağımızı belirtir, konunun takipçisi olacağız.”

“ANALİZ SONUÇLARI BİZE KARALAMA AMAÇLIDIR”

Ahmet İpek Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpek, firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alpay İpek’e katıldığını belirtti. “Biz yaptığımız işten eminiz. Kesinlikle ve kesinlikle bize yapılan iftiradır.” sözlerinin altını çizen Kemal İpek şu ifadeleri kullandı: “Tarım ve Orman Bakanlığı birimince alınan örnekleri bir gün sonra bizde analiz yaptırdık. Herhangi bir bulguya rastlanılmadı. Firmamızın iç bünyesinde de laboratuarımız vardır. Şu anki tesislerimiz Afyonkarahisar’ın en büyük tesislerinden bir tanesidir. Yaptığımız iş ve markamız bizim namusumuz ve şerefimizdir. Kimse namusuna, şerefine laf dedirttirmek istemez. Bizim başka bir gelir kaynağımız yok. Bizim işimiz ekmeğimiz, gelir kaynağımız budur. Dört kuşaktır bu mesleği yapıyoruz. Biz bu işin çıraklığını yaparak bugünlere geldik. Altını çizerek söylüyorum; Biz kesinlikle dışarıdan kemiksiz et almayız. Çarşamba ve Pazar günleri kesim yaparız. Kendimiz keser, parçalar ve kendimiz işleriz. Baharatı, ambalajı ve katkı maddelerine kadar herşeyi a kalitedir. Her şeyin en iyisini alır fiyat unsuruna takılmayız. Kaliteyi çizgiyi hiçbir zaman bozmadık, bozmayız da. Analiz sonuçları tamamen bizi karalama kampanyası amaçlıdır. Kesinlikle ve kesinlikle hiçbirini kabul etmiyoruz. Aynı laboratuarda bir gün önce ve sonrasında yapılan analiz sonuçları farklıdır. İlk günkü testte baş eti var denilirken ertesi gün herhangi bir bulguya rastlanılmadığı bildirildi. Ürünümüz yüzde yüz temizdir. Aynı parti numarası ile ürünümüzü gönderdik. Şahit numunelerimiz vardır.” Haber: Burcu AYDIN. Fotoğraflar: Ali Fuat GÜÇLÜER.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti