Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birliktir: Kartvizit başkanı olmayın” – Kocatepe Gazetesi

Birliktir: Kartvizit başkanı olmayın” – Kocatepe Gazetesi
Birliktir: Kartvizit başkanı olmayın"

Gençlik Meclisi’ne seçilen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, “Bu görev gönül işidir. Zaman harcamanız, beyninizi yormanız ve geleceğe bir şeyler hazırlamanız gerekiyor. Bunu iyi anlayın ve sadece kartvizit başkanı olmayın” dedi

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Genel Kurul, meclis üyelerinin yoğun katımıyla Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan heyeti oluşturuldu. Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir başkanlığında oluşturulan divan heyetine, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri; Ayfer Örten ve Süleyman Akagündüz seçildi.
“ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILDI”
Genel Kurulda, Kent Konseyi’nin meclisleri ve çalışma grupları hakkında gençlere bilgi veren Kent Konseyi Başkanı Birliktir, Kent Konseyi’nin meclisleri ve çalışma gruplarıyla bir bütün olduğunu ve bugüne kadar birçok önemli çalışmaya imza attığını söyledi. Kent Konseyi’nin görevlerinin başında, ‘ülkemiz ve yaşadığımız çevre için ne yapabiliriz?’ düşüncesinin yer aldığını kaydeden Başkan Birliktir, bu düşünceye bağlı olarak, genç-lerin fikirlerinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.
“HİÇBİR ÇALIŞMA REDEDİLMEDİ”
Kent Konseyi olarak bugüne kadar, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve Belediye Meclisi’ne sundukları hiçbir çalışma ya da projenin reddedilmediğini vurgulayan Birliktir, gençlerden ‘destek alamayız’ düşüncesinde olmalarını ve bol bol fikir üretmelerini istedi. Gençlik Meclisi’ne seçilecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Birliktir, “Bu görev gönül işidir. Zaman harcamanız, beyninizi yormanız ve geleceğe bir şeyler hazırlamanız gerekiyor. Bunu iyi anlayın ve sadece kartvizit başkanı olmayın” diye konuştu.
TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTILAR
Birliktir’in konuşmasının ardından, Genel Kurul’a katılan gençler, Gençlik Meclisi’nin ne gibi yeni çalışmalar yapabileceği yönünde fikirlerini dile getirdi.
Kent Konseyi Engeliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Kadınlar Meclisi Başkan Yardımcısı Hatice Özkal, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Süleyman Akagündüz ve Mustafa Güllü de birer konuşma yaparak, tecrübelerini gençlerle paylaştılar. Genel Kurul, Gençlik Meclisi Başkan ve Yürütme Kurulu Üyelerinin seçilmesiyle sona erdi.
Gençlik Meclisi Başkanlığı ve Yürütme Kurulu Üyeliği için divan başkanlığına sunulan tek listenin kabul edilmesi üzerine, Gençlik Meclisi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Gençlik Meclisi Başkanı: Burak Yaraşır, Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı: Arife Özkal, Yürütme Kurulu Üyeleri: İhsan Çoban, Yusuf Ziya Aydın, Mehtap Doğan, Furkan Çimen, Melek Bangir, Hasan İstek ve Samet Ersoy. (Kocatepe)