Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz daha öncekiler gibi ihale peşkeş çekmedik”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Biz daha öncekiler gibi ihale peşkeş çekmedik"

Mehmet Zeybek, Depremzede Konut Yapı Kooperatifi Başkanı Sefa Değirmen’in konutlar için yapılan ihaleye AK Partili bir il yönetim kurulu üyesinin girdiği yönündeki iddialarını talihsiz bir açıklama olarak yorumladı ve ekledi: “AK Partili yönetici ihaleye girmiş gibi iddialar ispatlanmalıdır.

Eğer AK Parti’den Mehmet Zeybek birilerine ihale için ön ayak olup, ihalenin herhangi bir kişiye verilmesi için söz sahibi olduysa bunu ispatlasınlar. Bizim hiç kimseye daha öncekilerin yaptığı gibi ihaleyi peşkeş çekme gibi bir hadisemiz sözkonusu değil.”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek, S.S. Merkez Afyonkarahisar’i Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Değirmen’in basın toplantısı düzenleyerek açıkladığı iddiaları değerlendirdi.
“DEĞİRMEN’İN AÇIKLAMASI TALİHSİZ”
AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’i Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen’in yaptığı açıklamanın son derece üzücü olduğunu söyledi. “Sayın Sefa Değirmen keşke o talihsiz açıklamayı yapmamış olsaydı.” diyen Zeybek; “Bilindiği üzere şeffaf olan ihaleye herkes girme hakkına sahiptir. İddia ettiği arkadaş ihale yapıldığında AK Parti yönetim kurulu üyesi değildi. Bu şahıs ihaleye girerek teklif vermiş. Sefa Değirmen olaya kendi cephesinden bakarak yorumlamaktadır. AK Partiye burada birşeyler söyleme lüzumu hissetmektedir. AK Partiye çamur atma gibi bir hakkı ve yetkiside yok. İşin gerçeğini konuşmak gerekirse deprem konutları diye konutlar yapıldı. Bu konutlar hilkat garibesi gibi Afyon’un önünü tıkayan, turizm bölgesini felç eden bir hadisedir. Eğri oturup doğruyu konuşmak lazım. Deprem Kocaöz beldesinde oluyor. Kocaöz’den değilde Afyon’un turizm bölgesinden yer tahsis ediliyor. Orası Afyon’un en gözde, güzide turizm bölgesi. Var mı böyle bir hadise?” şeklinde konuştu.
“İDDİALAR İSPATLANMAK DURUMUNDA”
Afyonkarahisar’i Depremzedeleri Konut Yapı Kooperatifinde üst yapı çalışmalarının bitirildiğini, alt yapı çalışmalarının var olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, konutlar için yapılan ihalenin Belediye eski Başkanı Hayrettin Barut döneminde yapıldığını söyledi. Yer tahsisinin ise Bayındırlık İskan eski Bakanı Abdülkadir Akcan’ın bakanlığı sırasında yapıldığını belirten Zeybek; “Benim açımdan bu deprem konutları Afyon’un önünü tıkamıştır. Afyon’un turizm bölgesine yakışmayan bir mimari yapıya sahiptir. Şimdi bunları bırakıp yok ihalede şöyle olmuş, yok AK Partili yönetici ihaleye girmiş gibi iddialar ispatlanmalıdır. Eğer AK Parti’den Mehmet Zeybek birilerine ihale için ön ayak olup, ihalenin herhangi bir kişiye verilmesi için söz sahibi olduysa bunu ispatlasınlar. Bizim hiç kimseye daha öncekilerin yaptığı gibi ihaleyi peşkeş çekme gibi bir hadisemiz sözkonusu değil.” diye konuştu.
“YÜZÜMÜZ AK ALNIMIZ AÇIKTIR”
Herkesin ihalelere girerek teklif verme hakkına sahip olduğunu dile getiren AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Sefa Değirmen’in açıklaması sonrasında bazı isimlerde neden ısrarcı davranıldığı sorusunun akla geldiğini belirtti.
“Neden bu arkadaş bazı isimlerde ısrarcı davranıyor?” sorusunu soran Zeybek; “İddia sahiplerinin işaret ettiği isim daha düşük teklif vererek işi yapacağını açıkladı. Bu konuyu biz Sayın Valimizle de görüştük. Valimizde aynı şeyi söyledi. Birileri eski rakamla 9 trilyon lira teklif verirken birileri 7 trilyon lira para veriyor. Arada iki trilyon liralık bir rakam var. Bu saçı bitmedik yetimin hakkıdır. Fakir fukaranın garip gurabanın hakkıdır. Eğer bu arkadaş ben 7 trilyon liraya bu işi bitirebileceğim diyorsa verilmesi, bakılması ve kontrolünün yapılması lazımdır. Neden 7 trilyon lira ile bitecek bir işte 9 trilyon liralık teklifte ısrarcı davranıyorlar? Bu durum KİK’e gitmiş belki mahkemeye intikal ettirildi. Konunun basın mensupları huzurunda AK Partili bir yönetici diye lanse edilmesini doğru bulmadım. Yapamayacağı bir şeyi AK Partide aramaya kalkmasın. Elhamdülillah yüzümüz ak alnımız açıktır. Bugüne kadar bir yolsuzluğa, usülsüzlüğe bulaşmadık, arkadaşlarımıda bulaştırmam.” dedi.
HABER: BURCU AYDIN