Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bizden kaynaklanan hatalar da oldu, ikircilikli davrananlar da oldu”

Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu
"Bizden kaynaklanan hatalar da oldu, ikircilikli davrananlar da oldu"

Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ercan Köseer, Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtma Günleri’nin ilkinin başarıyla sona erdiğini, bundan sonraki yıllarda başarı çıtasının daha da yükseleceğini belirtti.
FETÖ YÜZÜNDEN ETKİNLİK BİR YIL ERTELENDİ
İstanbul’da yaşayan Afyonkarahisarlılar olarak, Afyonkarahisar’ın, kültürünü, tarihini, değerlerini ve ürünlerini İstanbul’da tanıtmanın özlemi içinde olduklarını kaydeden Köseer, “Hatırlayacak olursak, 2016’da konuyla ilgili Afyonkarahisar’da bir dizi görüşme yapmıştık. Ancak 15 Temmuz 2016’daki FETÖ’cü hain çetenin darbe girişimi dolayısıyla bu etkinliğimizi bir yıl ertelemek zorunda kaldık. Bu yıl, yeniden bu konuyu gündeme getirdik ve gerekli girişimlerde bulunduk. Amacımız, her yıl televizyonlarda gördüğümüz, gazetelerde okuduğumuz ve imrenerek baktığımız diğer illerin hemşehri buluşmaları ve tanıtım günleri gibi bir etkinlik düzenlemekti. Bu doğrultuda Afyonkarahisar’da görüşmelerde bulunduk. Afyonkarahisar Valimiz Mustafa Tutulmaz ve Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ın destekleri ile yolumuz açıldı” dedi.
İKİRCİKLİ DAVRANANLAR OLDU
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da böyle bir tanıtımın Afyonkarahisar için yararlı olacağını dile getirdiğini belirten Köseer, “Böylece Afyonkarahisar’ın tarihinde ilk kez, İstanbul’da böylesine geniş bir katılımla etkinlik yapılabilmesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu süreçte bizden kaynaklanan hatalar da yaşandı, destek verip vermemekte ikircikli davranan dostlarımızdan kaynaklı aksamalar da oldu. Bunları reddetmeyerek, ancak bunlara takılı kalmayarak yolumuza devam ediyoruz. Bize göre böylesine geniş bir organizasyon ile ilk kez yapılan Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’ndeki maksat hasıl olmuş, ilimiz Fox Tv, Kanal D gibi yaygın televizyonların yanı sıra Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı ve Doğan Haber Ajansı gibi yaygın haber ajanslarının da gündemine gelmiştir. Uzun bir bayram tatilinden sonra başlayan Tanıtım Günleri, 5 günde 200 binin üzerinde vatandaşımızı ağırlamıştır. Hemşehri derneklerinin ortalama faaliyetlerine baktığımızda 200 bin rakamının olumlu bir sonuç olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.
DAHA İYİSİ YAPILABİLİR MİYDİ?
Köseer açıklamasının devamında şunları söyledi:
“Daha iyisi yapılabilir miydi? Elbette her faaliyetin daha iyisi yapılabilir. Biz de 2018 yılında daha iyi bir etkinliğe imza atmak için Ekim ayından itibaren çalışmalara başlayacağız. Bu doğrultuda İstanbul ve Ankara’daki Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizle daha çok görüşeceğiz, daha çok istişare edeceğiz. Bizler Afyonkarahisar sevdalısı olarak taşın altına elimizi koyduk. Bundan sonra da aynı sevda ile hareket ederek ilimizin güzelliklerini, değerlerini tanıtacağız. İnanıyoruz ki Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri, kısa bir süre sonra İstanbul ile sınırlı kalmayarak Uluslararası Festival hüviyetine erişecektir. Bu vesile ile Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nin gerçekleşmesinde bizlere destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Afyonkarahisar Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’a, Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müşaviri Sayın Halil Ürün’e, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, Tanıtım Günleri’nde yerini alan firmalara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz birlikte başaracağız, Afyonkarahisar birlikte başaracak.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti