Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bize halkoylamasına yetecek kadar yetki verin”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Bize halkoylamasına yetecek kadar yetki verin"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AK Parti’nin Anayasa değişikliğini
halk oylamasına götürecek kadar çoğunluğa ulaşması için vatandaştan yetki istedi

AK Parti Milletvekili adayı Halil Ürün, ziyaret ettiği 2. Küçük Sanayi Sitesi esnafın sıkıntılarını dinledi. AK Parti hükümetlerinin her zaman esnaf ve sanatkarın yanında olduğunu dile getiren Ürün, esnaf ve sanatkara yönelik düzenlemeler yaptıklarını hatırlattı. 2 Küçük Sanayi Sitesine yapılan ziyaretin ardından Sahipata Minibüs Durağına geçen AK Partili Vekil Ürün, çalışmalar hakkında kısa bir bilgi aldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Şuhut’un Karaadilli Beldesi’ne de giden Ürün, “Bize halk oylamasına gidecek kadar sayı verin” diyen Milletvekili Halil Ürün, “Bunun için Afyonkarahisar’ın en az 4, Allah’ın izni ile 5 Milletvekili çıkarması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANI’NI HALK SEÇİYOR
Yüzde 10 barajı ile yönetimde istikrar sağlanmadığını ve ülkenin koalisyonlara mahkum edildiği belirten Milletvekili adayı Ürün; “Yüzde 10 barajı olunca da temsilde adalet gerçekleşmiyor. Yüzde 3, yüzde 4 oy alan partiler meclisin dışında kalıyor. Bunun tek çözümü var, şuanda aslında bir adım yaklaştık, Cumhurbaşkanımız halka seçtirmek suretiyle hepinizin bildiği gibi 2007 yılında TBMM’de bize Cumhurbaşkanı seçtirmediler, 360 şartı aradılar. Ogünleri hatırlıyorlar büyüklerimiz. O zaman meclis bir karar aldı, ‘Madem siz 360 şartı arıyorsunuz bugüne kadar olmayan birşeyi biz de bundan sonra anayasayı değiştiriyoruz halk seçsin diye’. Hem erken seçim kararı aldı hem anayasayı değiştirerek halkın Cumhurbaşkanını seçme kararı aldık” diye konuştu.
ANAYASA’YI DEĞİŞTİRMEK
GEREKİYOR
22 Temmuz 2007’de seçimlerin yapıldığını ve AK Parti’nin iktidara geldiğini hatırlatan Ürün, şöyle konuştu; “Anayasa değişikliği de Eylül ayında referanduma gitti onu da halk kabul etti. Dolayısıyla 2007’den sonra seçilecek Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karar verdik. Şimdi 1980 anayasasının yetkileriyle donatılmış Cumhurbaşkanı meclisten değil de 10 Ağustos 2014 tarihinde halk tarafından seçildi ve sistemde bir daha karmaşa yaşandı. Şimdi halk tarafından seçilmiş bir Cumhurbaşkanımız var, anayasa ne yazılmış yetkileri var. Anayasaya göre bu Cumhurbaşkanı sorumsuz. Hiçbir şeyden sorumlu tutulamıyor. Yine halka seçtirdiğimiz halde 2 Turlu seçimde yüzde 50 Cumhurbaşkanımızı seçtirdiğimiz halde meclis devam ediyor, hükümet devam ediyor ve üstelik yüzde 10 barajı devam ediyor. Şimdi bu çelişkiyi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bunun içinde anayasa da değişiklik yapmamız gerekiyor.”
SIVACI,
KOZLUCA’YI ZİYARET ETTİ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, ziyaretlerine aralıksız devam ediyor. İlk olarak merkeze bağlı Kozluca köyündeki Kavak mevkiinde asker uğurlama törenine katılan Sıvacı, bölgedeki Sivaslı Garip Çoban fakirhanesi diye bilinen, Mekke ve Medine’ye açılan kapının olduğu rivayet edilen türbeyi ziyaret ederek dua okudu. Kozluca’lı kadınlarla uzun uzun sohbet eden Milletvekili adayı Sıvacı, 7 Haziran seçimlerinde destek istedi. Kadınlarla birlikte sofraya oturan Sıvacı, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri de geri çevirmedi. Afyonkarahisar’a 13 yılda 10 milyar TL, yani eski parayla 10 katrilyon liralık yatırım yapıldığını söyleyen Sıvacı, “Bu yatırımlar sizlerin vergileri ile yapılıyor. İçinde 5 yıldızlı hastanelerden turun da kilometrelerce duble yollara, havalimanlarına, hızlı trene kadar bir çok yatırım var” dedi.
Milletvekili adayı Prof. Dr. Remziye Sıvacı, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay, Sağlık, Kültür ve Spor Şube Müdürü Mehmet Kocaşaban, Diş Hekimliği fakültesi ile Prof. Dr. Halim Sözbilir’i ziyaret etti. Devlet konservatuarında Doç. Dr. Gökhan Aybulus’un piyano resitaline katılan Sıvacı, ardından da AKÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen’i ziyaret etti. Türkmen burada yaptığı açıklamada konservatuara 16 milyon TL yatırım yapıldığını anlatarak, kadro dışında hiç bir eksiklerinin olmadığını söyledi.
KOALİSYON, ÜLKEMİZİ
GERİYE GÖTÜRDÜ
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Av. Fatih Beder, 2’nci Küçük Sanayi Sitesi’ni ziyaret ederek, esnaflarla sohbet etti. Koalisyon hükümetlerinin ��lkeyi geriye götürdüğünü belirten Beder, ülke tarihinde sanayi esnafına en büyük desteğin AK Parti iktidarının verdiğinin altını çizdi. Milletvekili adayı Beder, “Bugüne kadar koalisyon hükümetleri güzel ülkemizi hep geriye götürmüştür. 12 yıllık AK Parti iktidarında ülke hızla gelişmiş ve ileriye gitmiştir. Bir ülkede istikrar varsa güzel gelişmeler olur. İstikrarın olmadığı yerde güzel işler beklemek hayalden öte gitmez. İşte AK Kadroların iktidarı döneminde Sanayicimizde bu kalkınmaya ve gelişmeye ortak olmuşlardır. Sanayide devrim yapılmıştır. Gelişen teknolojiye ayak uydurulmuş ve dünya yakından takip edilmiştir. Sizin koalisyon hükümetleri döneminde neler çektiğinizi çok iyi biliyoruz. Yine o eski günlere dönmek istemiyorsak, siz sanayicilerimiz 7 Haziran’da istikrardan yana olacaksınız. İnşallah hep birlikte beraberce bu ülkeyi sizinle daha ileriye götüreceğiz. Yeni Türkiye’yi yine hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)