Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Özkaya: Akaryakıt zamlarıyla ilgili sözlerim çarpıtıldı

    AK Parti

 

 

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, akaryakıt zamlarıyla ilgili sözlerinin çarpıtıldığını bir kısım medyanın farklı ve yanlı davrandığının altını çizdi. Özkaya, “Bir geceliği yüz bin TL’lik otelde oturup fakir edebiyatı yapanlara, bir balık, rakı sofrasına 46 bin TL verenlere devletin ve milletin bütçesiyle bir düz memurun 500 bin TL’lik İsveç’te kayak pistine gitmesini soramayanlar, yapılmayan bir konsere bir milyon TL para verenleri soramayanları bize bunları sormasını gazetecilik olarak görüyorum. Normal görüyorum.” dedi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili Ali Özkaya, İl Danışma Meclis Toplantısı’nda açık bir şekilde petrol fiyatlarının ucuz v.s şeklinde konuşmamasına rağmen manşetlerden sözlerinin farklı verildiğini belirtti.
“İFTİRA ATARKEN
VİCDAN SAHİBİ OLUNMALI”
Milletvekili Ali Özkaya, “Ali Özkaya akaryakıt zammı çok ucuz” dedi şeklinde sözlerinin çarpıtılarak verildiğini vurguladı. Özkaya, “Sözlerim çarpıtılarak haksız şekilde aktarıldı. Bu gazetecilik değil bu düpe düz hedef göstermedir. Benim söylediklerim o gün şu idi; Arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun dünyada ki artışla kıyaslayındı. Biz petrolümüzün yüzde 95’ni ithal ediyoruz. O gün petrol 40,5 dolardı. Bugün dolar bazında 91,5 dolardır. Yani yüzde 130 civarında bir artış var. Tüm dünya da olduğu gibi petrol ve doğal gaz bizde de pahalıdır. Eğer doğal gaz zammını yapmamış olsaydık BOTAŞ’ın doğal gaz nedeniyle zararı yani vatandaşa süspanse ettiğimiz para 300 milyar TL eski para ile 300 katrilyon olacaktı. Bütçemiz 1. 750 bin trilyondur. Yani bütçemizin altıda birini doğal gaz süspansesine vereceksiniz. Petrolde ki zararımız da 100 milyar olacaktı. Bunun altından dünya da hangi devlet hangi sistem kalkabilir? Dünyanın en zengin ülkesi İsveç pozitif Covid-19 testlerini maliyeti yüz milyon oluyor diye kaldırdı. Biz dünya da hiçbir ülkenin ödemediği SMA hastalarının tedavi ücretlerini karşılıyoruz. Bir çocuğun tedavi masrafı 2 milyon yüz bin dolardır. Bunu ödeyen bir ülkeyiz. İnsanları suçlarken iftira atarken ‘Bak böyle dedi.’ ‘Çok ucuz.’ dedi derken gerçekten vicda sahibi olunması lazım.” dedi.
“BU ÜLKEYİ YÖNETMEK
KOLAY DEĞİL”
Akaryakıt ve elektriğin pahalı olduğunu dünya da sıkıntı yaşandığının altını çizen Özkaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçekten Allah’a çokça dua edelim. Bu yıl kar iyi yağdı yağmaya devam etsin. Mart-Nisan ve Mayıs yağmurları devam etsin. Bu bereket ve rahmet barajlarımızı doldursun. En ucuz elektriği hidroelektrik santrallerimizden üretiyoruz. Kurulu gücümüzün yaklaşık yüzde 35’i üçte biridir. Bunun yarısından biraz fazlasını kullanabiliyoruz. Çünkü su yok barajların tamamı boş. Doğal gazın çıktığı fiyat malumdur. Bunları üst üste koyduğumuzda bu ülkeyi yönetmek kolay birşey değildir. Vergilerden vazgeçeceksiniz tüm ödemeleri tehir edeceksiniz, mümkün olduğu kadar en azla yürüteceksiniz. Ama buna rağmende bir sıkıntı yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız elektrik faturalarıyla ilgili bir talimat verdi. Yüksek oranlı zamma rağmen elektrik günümüz itibariyle getirisi ve gideriyle baş baştır. Konutlarda biraz destekleme var. Bu sefer ticaret kısmı yükseliyor. Onlar bütçeden ne kadar karşılanabilir üzerinde çalışılacak. İnşallah bu süreci atlatacağız. Bir geceliği yüz bin TL’lik otelde oturup fakir edebiyatı yapanlara, bir balık, rakı sofrasına 46 bin TL verenlere devletin ve milletin bütçesiyle bir düz memurun 500 bin TL’lik İsveç’te kayak pistine gitmesini soramayanları, yapılmayan bir konsere bir milyon TL para verenleri soramayanları bize bunları sormasını gazetecilik olarak görüyorum. Normal görüyorum.”
“SOSYAL MEDYA İNTERNET KANUN ÇALIŞMASI SONA DOĞRU GELİYOR”
Sosyal medya yasa düzenlemesi hakkında bilgi veren Özkaya şunları kaydetti: “Konu hakkında iki türlü çalışma var. İnternet Medyası ve diğer kanunlardaki yönetmeliklerle ilgili yaklaşık on kanun birden değiştirilmesi lazımdır. Ciddi bir sayıya ulaşacak rakam geldiği için ya sosyal medya dezanformasyonuna yönelik daha dar kapsamlı bir kanun ya da internet medyasının düzenlendiği basın kanunu, Basın İlan Kurumu Kanunu gibi bir çok kanunu birlikte yapmak gerekiyor. Buna Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki heyet karar verir. Çalışma sonlanma noktasına doğru geliyor. Ümit ederim ki kısa sürede netleşir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti