Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BOP Projesi sürüyor

Gün FM’de yayınlanan “Basın Odası” programında İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırılar ile meselenin geçmişi ve geleceği değerlendirildi

Gün FM’de yayınlanan “Basın

Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteci Ahmet Tunca katıldı.
“İNSANLIK DIŞI BİR ZULÜM”
“Orta Doğu kaynıyor” diyen Gazeteci İsmail Akar, “Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) tekrar devreye girdi. HAMAS İsrail’e saldırdı ve olaylar başladı. İsrail’in istihbarat örgütü MOSSAD buna nasıl engel olamadı? Bu tartışılıyor. Böylece İsrail’in eli güçlendi. ABD, Irak’ta kimyasal silah kullanılıyor diye Orta Doğu’yu karıştırdı. Şimdi İran’a göz dikildi. Emperyalistlerin böl, parçala, yönet anlayışı devam ediyor. Gözlerini diktikleri her yere saldırıyorlar. İsrail’in arkasında ABD ve İngiltere var. Emperyalizmin kirli eli insanları öldürmeye devam ediyor. Gazze şehri 2 milyonu aşkın insanın yaşadığı bir kent. Bakın buranın boşaltılması için süre veriliyor. Masum insanlar bu süreçte evlerinden barklarından edilmek isteniyor. Bu zulümdür. İnsanlık dışıdır. Türkiye bu yaşananlar karşısında arabuluculuk yapmak için girişimde bulunuyor. Tezkere Meclisten çıktı. Sözün özü ABD, 11 Eylül saldırıları sonrası dünyayı şekillendiriyor. Yaşananlar çok acı. Büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.” diye konuştu.
“DÜNYA SEYREDİYOR, YAZIK”
Eski ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’nin görevde olduğu zaman 21 ülkenin sınırlarının değişeceğini söylediğini anımsatan Gazeteci Ahmet Tunca, “Bu söylenen maalesef yavaş yavaş gerçekleşiyor. Ulu Önder Atatürk yıllar önce Arapların iç işlerine karışmayın diye uyarmış. Karışınca yaşananlar ortada. Osmanlı’nın zayıf düşmesi ile Yahudiler Filistin’den toprak satın alarak oraya yerleşti. Sonra toprak oranları yüzde 5’in üzerine çıkınca ABD’nin de desteğiyle 1948 yılında İsrail kuruldu. Dünyada 15 milyon civarı Yahudi var. Bunları ekonomileri güçlü. Yerleştikleri her yeri karıştırıyorlar. Osmanlı Orta Doğu’dan çekildiğinden beri o bölgede huzur yok. İsrail, Filistin ve Orta Doğu topraklarını vaat edilmiş topraklar olarak görüyor. Sonuç olarak Filistin topraklarını kaybediyor ve başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya seyrediyor. Ben Filistinlilerin tıpkı Suriye’de olduğu gibi bir göçle ülkelerini terk edip yeni ülkelere geçebileceklerini düşünüyorum. Türkiye dikkatli olmalı.”dedi.
Programda ayrıca CHP tarafından Marmaris’te düzenlenen Anadolu Basın Çalıştayı da değerlendirildi. Vefat eden Gazeteci Halil İbrahim Kocaerkek de rahmetle anıldı.