Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Böyle bir çalıştay ilk kez düzenlendi

İkbal Termal Otel’de gerçekleştirilen
Böyle bir çalıştay ilk kez düzenlendi

İkbal Termal Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek ve Veteriner Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan Civelek ile Türkiye Veteriner Hekimler Birliği İkinci Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Afyonkarahisar İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök, Afyonkarahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü İsmail Atlı ve çok sayıda konuşmacı öğretim elemanı ile alanında uzman veteriner hekim katıldı.
Çalıştayın açış konuşmasını gerçekleştiren Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Veteriner Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Turan Civelek, gastroenteroloji (sindirim sistemi) alanında Türkiye’de daha önce herhangi bir çalıştayın yapılmadığını ve bu konuda bir ilki gerçekleştirdiklerini kaydetti. Civelek, “160 katılımcının dâhil olduğu çalıştayımızda, hekimliğimizin neredeyse yarısını teşkil ettiğini söyleyebileceğimiz veteriner gastroenteroloji alanında önem taşıyan konular, alanında öncü ve mesleki katkılarıyla kabul görmüş hocalarımız ve meslektaşlarımız tarafından tartışmaya açılacaktır” dedi.
AKÜ Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Oda Başkanı Doç. Dr. Fatih Birdane ise yaptığı konuşmada, gastroenteroloji alanında yapılacak organizasyonların arttırılması gerektiğini dile getirdi. Birdane, veterinerlik alanında birliktelik sorunu yaşandığını ve sadece bu tip organizasyonlarla bu sorunun giderilebileceğini belirterek, “Bu organizasyonun ülkemizde veteriner sahada yapılan diğer organizasyonlardan farkı açık tartışmaların olmasıdır. Bu tartışmaların sadece bilimsel mantıkla yapılmaması gerek, problemlerin de dile getirildiği ve bu problemlerin çözüm önerileriyle beraber tartışıldığı bir alan oluşmasını istiyoruz” diye konuştu.
AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Çiçek ise, bilim ve teknolojideki gelişmelerle birlikte hayvansal gıda üretiminde bir artış gerçekleştiğini söyleyerek, “Bilim ve teknolojinin öncülük ettiği bir dünyada yaşıyoruz. Yaşam hızla akıyor ve insanoğlunun karşılaştığı her türden soruna bilim ve teknoloji çözüm üretmeye çalışıyor. Dolayısıyla veteriner hekimliğin en önemli uzmanlık alanları arasında yer alan gastroenterolojiye yönelik Türkiye’de ilk defa yapılan bu çalıştayın özellikle sektöre hizmet sunan meslektaşlarımız için son derece yararlı olacağı kanısındayım. Ayrıca bu tip faaliyetlerin mesleğimizdeki uzmanlaşma eğitiminin önemini ortaya koyması açısından da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti