Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Böyle bir hainlik yapanın zaten bu takımda yeri yoktur”

Afyon Belediyespor’un evinde Gaziantep
“Böyle bir hainlik yapanın zaten bu takımda yeri yoktur”

Afyon Belediyespor’un evinde Gaziantep Basketbol’a 71-73 mağlup olduğu maçın ardından yapılan basın açıklamasında konuşan Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, “Böyle bir hainlik yapanın zaten bu takımda yeri yoktur. Onların yeri dolduracak bir kısa almamız gerekiyor. O oyuncuyu aldıktan sonra afyon yine hak ettiği yerde olacaktır.” dedi.
Afyon Belediyespor baş antrenörü Can Sevim, hafta içinde yaşanan gelişmelerin ardından iki yabancı oyuncunun takımdan ayrılmasının oyun düzenini ve takımı alt üst ettiğini söyledi.
Afyon Belediyespor Koçu Can Sevim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yenilmelerine rağmen 20 sayı geriden gelerek maçı uzatmaya götüren oyuncularını kutlayarak tebrik etti.
Maçta kendilerine destek veren taraftarlara da minnettar olduklarını belirten Sevim, “Biz bugün eğer güzel bir geri dönüş yaparak maça ortak olabildiysek, taraftarın çok büyük payı olduğunu düşünüyorum. Hafta içinde yaşanan istemediğimiz gelişmeler, ne yazık ki takımın tüm düzenini alt üst etti. Oyun planımızı darmadağın etti. Yeniden bir kurgulamaya çalışsak ta, ilk yarıda istediğimizi sahaya yansıtamadık. Hatta son periyoda kadar istediğimiz basketbolu oynayamadık. On 7 dakika ise istediğimiz bir oyun vardı sahada. Agresif bir oyun ortaya çıkardık. Hem savunmada, hem hücumda yapmamız gerekin yaptık ve maça ortak olduk. Uzatma periyodunda ise yorgunluk ve şanssızlık yüzünden son topu atmış olsak bugün sevinen biz olacaktık. Ama yine de takım inanılmaz mücadele etmek ve sonuna kadar savaşmak bize istediğimizi getirecektir diye düşünüyorum.” dedi.
“YAPTIKLARI HAİNLİK”
Basın mensuplarının Marcos Knight ve Tyrus Mcgee’nin gitmesiyle ilgili sorduğu soruyu cevaplayan Sevim, yeni oyuncu arayışına girdiklerini belirterek, “Bizim ocak ayında ödemelerin yapılacağını söylememize rağmen, bu oyuncuların sadece sözleşmelerindeki maddeyi kullanarak kaçmaları daha iyi teklifler olduğu için oldu. Başka bir kulüpten daha fazla para kazanmak için bu davranışı yaptıklarını düşünüyorum. Bizim ödeme yapamayacak olduğumuz için yapmadılar. Ben bunu hainlik olarak görüyorum. Böyle bir hainlik yapanın zaten bu takımda yeri yoktur. Onların yeri dolduracak bir kısa almamız gerekiyor. O oyuncuyu aldıktan sonra afyon yine hak ettiği yerde olacaktır. Yabancı olarak şuanda bir anlaşmamız yok fakat çalışmalarımızı yapacağız.” ifadesine yer verdi.
“SON PERİYODU TUAF BİR MAÇ OLDU”
Son periyodun çok tuaf bir maç olduğunu dile getiren Gaziantep Basketbol Koçu Markoviç Zoriç, “35 dakikasını bizim domine ettiğimiz bir maçı çok farklı bir noktaya getirdik. Ama maçın sonunda mutlu olduğumuzu söyleyebilirim. Maç sonu analizi yaparken bundan sonra son beş dakikada neler yaptığımıza daha iyi bakmamız gerekiyor. Top kayıpları yaptık, şutları sayı yapamadık. Onlar gelip sayı yaptı. Dediğim gibi son beş dakikayı iyi analiz edip, bundan sonraki maçlara daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. Ligdeki 7. galibiyetimizi aldık. Bu bizim çok önemli bir galibiyetti. Bu da açıkçası basketbolu ne kadar sevdiğimizin bir göstergesi. Hiç tahmin edemediğimiz şeyler olabiliyor.” şeklinde konuştu.

 

 

“Her maça tekrar kazanmak için çıkacağız”

 

Uzatma dakikalarında Gaziantep Basketbol’a 71-73 mağlup olan Afyon Belediyespor’da forma giyen başarılı oyunculardan Dorukhan Engindeniz, “Taraftarlarımız da bizlere destek olduğu sürece her maça tekrar kazanmak için çıkacağız. Umarım bundan sonra öyle olur ve olumlu bir destek görürüz bizi üzen tek kısım bu idi” dedi

 

Maçın ardından değerlendirme yapan Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncusu Dorukhan Engindeniz, taraftarın desteğinin kendilerini daha iyi hissettirdiğini söyledi. Engindeniz, “Öncelikle rakibimizi tebrik ediyorum. Çok sert ve sistemi olan bir takım fakat bizim de bugün çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bildiğiniz gibi büyük sorunlar ile uğraşıyoruz hafta içerisinde iki tane yabancımız gitti. Maça böyle başladık fark bir ara 20 sayıya kadar çıktı sanırım ancak biz taraftarlarımızın maçlara gelmelerini çok istiyoruz fakat bize destek olsunlar köstek değil. 20 Sayı geride iken olumsuz tavırlar bizleri daha çok düşürür. Biz, hiçbir zaman maçı bırakmayacağımıza söz veriyoruz. Şuan yabancılarımız gitti, biraz sınırlı bir takım olduk. Fakat hala isteğimiz ve enerjimiz var, taraftarlarımız da bizlere destek olduğu sürece her maça tekrar kazanmak için çıkacağız. Umarım bundan sonra öyle olur ve olumlu bir destek görürüz bizi üzen tek kısım bu idi. Onun haricinde takım arkadaşlarımı da tebrik ediyorum herkesin eline yüreğine sağlık.” dedi.
“MAÇ BOYUNCA İYİ MÜCADELE ETTİK”
Gaziantep Basketbol takımının Amerikalı oyuncusu Shaquielle O’neal McKissic, aldıkları galibiyetin ardından değerlendirme yaptı.
Amerikalı oyuncu Shaquielle O’neal McKissic, “Maç boyunca aslında ne kadar iyi mücadele ettiğimizi gösterebildiğimizi düşünüyorum. Evet, sonunda maç uzatmaya gitti fakat maçın sonunda da uzatmalarda gösterdiğimiz reaksiyon bizim ne kadar sağlam bir mantaliteye sahip olduğumuzu gösteriyor bence. Bu galibiyette bizim için çok önemliydi, çok keyifli bir maçtı. Bence Afyon takımı çok sağlam bir takım, ben Uşak’ta oynarken buna benzer bir durum ile karşılaşmıştım. Afyon çok fazla oyuncu değişikliği yaptı. Bu durumdaki oyuncuların da maça nasıl hazırlanabileceği hakkında birkaç fikrim var. Bugün deyim yerinde ise buraya savaşmaya geldiler bizler de aynı şekilde. Fakat onlara da gelecek için başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti