Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu da Yapıldı! Sapıklara Karşı “Tecavüzü Önleyici” Birbirinden İlginç Aletler Üretiliyor

Tecavüze karşı caydırıcı ve tehditkâr özelliklerle geliştirilen ilginç ürünler var. Ancak soru işaretlerini de beraberlerinde getirdiklerine şüphe yok. İşte detaylar…

Tecavüze karşı caydırıcı ve

Tecavüz, dünyanın bazı ülkelerinden bir hayli yaygın ve baş edilmekte zorlanılan suçlar arasında. Yeterince caydırıcı cezaların olmaması ve katı bakış açıları nedeniyle kadınların korktukları için suçlamada bulunmaması gibi faktörler de eklenince bu korkunç eylemlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu noktada bazı girişimciler ise “tecavüz karşıtı ürün” şeklinde sınıflandırılabilecek birbirinden ilginç aletler geliştiriyorlar. Bu ürünler, nasıl kullanıldıkları ve neye benzedikleri gibi bilgiler eşliğinde paylaşıldıkları sosyal medyada yoğun ilgi görürken şaşkınlık ve tartışmaları da beraberinde getiriyorlar…

 

BEKARET KEMERİNİN ARDINDAN

 

Tecavüz önleme odaklı ürün dendiğinde bekaret kemeri olarak bilinen bazı ilk buluşlar çok önceden beri mevcuttu. Bu nedenle söz konusu ürün grubu yeni sayılmaz. Bununla birlikte daha caydırıcı ve tehditkâr özelliklerle geliştirildikleri de bir gerçek. Zira bazı ürünlerin tecavüzcülere büyük olasılıkla acı verecek şekilde tasarlandığı görülüyor. Bu kapsamdaki en popüler ürünlerden biri RAPEX. Daha önce Rape-aXe adıyla çıkan ürün, kadın kondomu gibi tasarlanmış ve cinsel organın içerisinde yerleştiriliyor.

 

Rape-aXe’in tecavüzden mustarip ülkelerden Güney Afrika’da kan bağışı hastanesinde teknisyen olarak çalışan Güney Afrikalı bir kadın olan Sonette Ehlers tarafından geliştirildiği kaydediliyor. Ehlers, işi sırasında sıklıkla tecavüz kurbanlarıyla konuştuğunu ve bu cihazı üretme konusunda ilham aldığını belirterek ekliyor: “Benimle konuşan kadınlar, saldırıyı önlemek için mahrem yerlerinde dişlerin olmasını diliyorlardı.”

 

Rape-aXe buradan hareketle ortaya çıkmışa benziyor, çünkü tasarımı keskin, içe bakan dikenli saplarla gömülü bir lateks kılıftan ibaret. Saldırganın, tecavüz girişiminde bulunması halinde lateks kılıfın içinden kurtulamamasını esas alan konseptin dayanılmaz bir acıya neden olacağı tahmin ediliyor.

 

Ek olarak ürünün bir tür ‘sinyal’ özelliği de taşıdığının altı çiziliyor; çünkü yalnızca acil serviste yapılacak operasyonla çıkarılabileceği, bu nedenle de sağlık personeli ve polisin tecavüz girişiminde bulunan kişileri kolayca ele geçirebileceği ifade ediliyor. Ek olarak normal prezervatifler gibi hamileliği ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların bulaşmasını da önlediği bildiriliyor.

Bu da Yapıldı! Sapıklara Karşı “Tecavüzü Önleyici” Birbirinden İlginç Aletler Üretiliyor

SOSYAL MEDYADA DİKKAT ÇEKTİ

Sosyal medyada Rape-aXe’in fotoğraflarını gördükten sonra pek çok kişi bunun iyi bir fikir olduğunu düşündüklerini, ancak endişeleri ve soruları olduğunu yazdı.

 

Bir sosyal medya yorumunda,

“Tecavüzcülerin yaralanması fikri güzel, onlar daha kötüsünü hak ediyor. Bununla birlikte, bunun tecavüzü cinayete dönüştürecek kadar kızdıracağından endişeleniyorum.” Denilirken bir başkası ise “Sanırım sorun şu ki, tecavüzcü muhtemelen misilleme yapacak, hatta kurbanı öldürecek” ifadeleri kullanılıyor.

 

Eleştiriler, “İlk bakışta göründüğü kadar iyi bir fikir değil, Asıl endişe, bunun saldırganı kızdırması ve kurbanı daha da büyük bir tehlikeye sokması…” ile devam ediyor…

 

Sonuç olarak birçok kişi ürünün satışa sunulmasını talep etse de, bu olmadı. Hiçbir zaman halka pazarlanmadı ve Rape-aXe’in geleceği de belirsiz.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti