Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu referandum vatan meselesi” – Kocatepe Gazetesi

“Bu referandum vatan meselesi” – Kocatepe Gazetesi
"Bu referandum vatan meselesi"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında referandum sürecini değerlendirdi. Demirkırkan, 16 Nisan’ın bir vatan meselesi olduğunu belirten Demirkırkan, “Biz referandumu vatan ve millet meselesi olarak görüyoruz. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün söz konusu olduğunu söyledik. Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından ikisi bu çerçevede ağızlarındaki baklayı çıkardılar. Cumhurbaşkanımızın danışmanlarından Mehmet Uçum şöyle dedi: ‘Sessiz değil Halkımız gümbür gümbür bir Devrim yapıyor farkında mısınız. Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor, 16 Nisan Kutlu Olsun.’Türkiye Cumhuriyeti devleti size yetmedi mi? Siz kimsiniz? Böyle bir devlet kurma fikriniz varsa vatandaşımız niye bilmiyor. 18 maddenin içine sakladığınız ve hep itiraz ettiğiniz şeyler gerçekte yeni kurulacak devletin sinyalleri miydi” dedi.
“ÇİN TARZI
EYALET” MODELİ
“Çin tarzı eyalet” modelinin de önerildiğine dikkat çeken Demirkırkan, “Şükrü Karatepe de Çin örneğini vererek Özel İdareler’in kaldırılması ile Başkanlık Sistemi’nin tam olarak kurulacağını belirtti. Bu yapı, eyalet sistemi içindeki düzenlemeler midir? Biz referandum süreci başladığından bu yana bu konuda açıklama yapıyoruz. Niyetleri ortaya çıktı” diye konuştu.
AFYON ‘HAYIR’ DİYECEK
Demirkırkan, şöyle devam etti:
“Ben 16 Nisan öncesinde sevgili vatandaşlarımıza bir kez daha ifade etmek istiyorum: Bu, bir siyasi parti seçimi değildir. Bizi bir tek kişi mi yönetsin, 550 kişi ile yönetilmeye devam mı edelim? Tek bir kişi her şeyimize karar versin mi, vermesin mi? Bunu oylayacağız. Biz, Afyonkarahisarlıların büyük oranda ‘hayır’ oyu vereceğini ve çocuklarının geleceğini düşünerek hareket edeceklerini düşünüyoruz.”