• Haberler
  • Genel
  • Bu Vakıf, Adından Çok Söz Ettirecek… Afyon'da Yeni Vakıf Kuruldu

Bu Vakıf, Adından Çok Söz Ettirecek… Afyon'da Yeni Vakıf Kuruldu

Resmî Gazete'nin 1 Şubat 2026 tarihli sayısında Afyonkarahisar'ı yakından ilgilendiren bir ilan da yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün ilanına göre Afyonkarahisar'da Ahmet ve Ömer Kocaşaban Vakfı kuruldu

Afyonkarahisar’ın önde gelen ailelerinden, özellikle eğitim alanında son dönemde yaptıkları hayırlarla takdir toplayan, Cumhuriyet Sucukları’nın sahibi Kocaşaban Ailesi, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında önemli bir girişime imza attı.

Resmî Gazete’nin 1 Şubat 2026 tarihli sayısında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ilanına göre Ahmet ve Ömer Kocaşaban Vakfı (Kısa Adı: AÖKV) kuruldu. Vakfın mal varlığının 60 bin ABD doları (yaklaşık 2 milyon 600 bin TL) olduğu belirtildi.  

Vakfın kurucuları arasında Mehmet Kocaşaban, Levent Kazım Kocaşaban, Hakan Mehmet
Kocaşaban, Yavuz Kocaşaban yer aldı. AÖKV’nin amacı şöyle açıklandı:

“Bireylere her türlü gıda, beslenme, eğitim yardımı, sağlıkla ilgili destek olmak, sosyal, sanatsal, kültürel, sportif, bilimsel araştırma, geliştirme faaliyetlerinde bulunmak, projeler üretmek ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir.”

Bu Vakıf, Adından Çok Söz Ettirecek… Afyon'da Yeni Vakıf Kuruldu

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme