Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu vakıfa siyaset sokmayacağız” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Eğitim Vakfı’nın (AEV)
“Bu vakıfa siyaset sokmayacağız”

Afyon Eğitim Vakfı’nın (AEV) 30’uncu olağan mali genel kurul toplantısı TED Afyon Koleji salonunda dün yapıldı.
KARARLAR OYBİRLİĞİ
 İLE KABUL EDİLDİ
AEV 30’uncu olağan mali genel kurul toplantısı saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması sonrası genel kurul divanı Kadir Altunkaya’nın başkanlığında, Kadir Pancaroğlu ve Mehtap Erişmiş’ten oluştu. Toplantıda; Vakıfa bağlı iktisadi işletmeye ve okul binalarının kiraya verilmesi neticesi kiracının kullanmayı kabul etmediği eskimiş okul demirbaşlarının eğitim kurumlarına bağışlanmasına karar verildi. Yine vakıfa ait ekonomik ömrünü tamamlamış demirbaşlardan bazılarının Afyonkarahisar Yarım Elma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanmasına oybirliği ile karar verildi. 2015 yılı faaliyet ve mali raporları, 2015 yılı denetçiler raporu tek tek okunup müzakere edildikten sonra oybirliği ile kabul edildi.
VAKFA 3 YENİ ÜYE SEÇİLDİ
AEV Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser tarafından divana verilen önerge ile üç yeni ismin vakıf üyeliğine seçilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi. Prof. Dr. Aynur Koçak, Ahmet Yavuz ve Mehmet Bülent Uğurluoğlu vakıf üyesi oldular.
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ LAZIM
AEV Başkanı Hüsnü Serteser toplantıda yaptığı konuşmada, genel kurul toplantı salonunun daha dolu olmasını arzu ettiğini ancak birçok vakıf üyesinin şehir dışında olduğunu kaydetti. Serteser, bundan sonra ki toplantılarda salonun daha dolu olmasını temenni etti. Vakıfın 176 üyesi olduğunu belirten Serteser; “Toplam üye sayımızın en azından yüzde 80’ni toplantılarımızda görmek isteriz. Nasıl ülkemizde yeni bir anayasa lazımsa var ise vakıfımıza da yeni bir tüzük lazım. Bu konuda üyelerimizden yönetim kuruluna yetki istiyoruz. Hiç ulaşamadığımız ya da vefat etmiş olan üyelerimiz var. Vefat edenlerin birinci dereceden akrabaları otomatik üye olabiliyorlar ama ulaşamama ya da aileden olmayan kişilerin isimleri verilebiliyor. Vakfımızı daha güçlendirmek için bazı tüzük değişikliklerine ihtiyacımız var” dedi.
“EĞİTİME GÖNÜL VERDİK”
AEV kurucularından ABD’de yaşayan Ziya Erdem’in toplantı için Afyonkarahisar’a geldiğini belirten Hüsnü Serteser, Sabri Arsoy’un da toplantıya katılım amacıyla İstanbul’dan geldiğini söyleyerek hassasiyete teşekkür etti. İl dışından katılan tüm vakıf üyelerine ayrı ayrı teşekkür eden Serteser; “İlçe Belediye Başkanlarımız, milletvekillerimizin hepsi aslında vakfımızın doğal üyeleridir. İlçe Belediye Başkanlarımızdan sadece İhsaniye Belediye Başkanımız Şaban Çabuk ve Şuhut Belediye Başkanımız Recep Bozkurt aramızda. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nu da bu kürsüden tebrik etmek istiyorum. Yeni kurulan kabinede tekrar Orman ve Su İşleri Bakanı oldu. Bizimle çalışan yönetim kurulu üyelerimize ama özellikle Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a çok teşekkür etmek istiyorum. Kendisi benim vakfımıza başkan olmam için çok telkinde bulunup, ısrar etti. Çok yoğun bir temposuna rağmen eğitime gönül verenlerden biri olalım diyerek yönetime giren Başkanımız vakfımızın ikinci başkanı oldu” diye konuştu.
MÜLKÜN OLMASI ÇOK ÖNEMLİ
AEV’nın daha önce hizmet verdiği Koçoğlu işhanında Şükrü Koçoğlu’nun şimdiye kadar hiçbir para ve kira geliri almadığının altını çizen Hüsnü Serteser, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Yüntaş’a ait bir yeri mobilyalı ve bedelsiz olarak tahsis ettiğini söyledi. Afyonkarahisar Belediyesi’nden hatırı sayılır derece de burs verildiğinin de altını çizen Serteser; “Belediye Başkanımız her fırsatta tüm işadamlarımıza burs vermeleri için telkinde bulunmaktadır. Burs sayımız geçen döneme göre arttı. İnşallah gelecek dönemde daha da arttırmak istiyoruz. Göreve gelir gellmez ilk önce Belediye Başkanımızla birlikte İstanbul grubunda ki tüm işadamlarımızı bir gün içerisinde ziyaret ettik. Yönetim kurulu kararı ile biz fon oluşturmaya karar verdik. Burs dışında bağışlarda almaya gayret edeceğiz. En kısa zamanda Milli Emlaktan kiralamış olduğumuz arsayı almamız gerekiyor. Eğitim ve eğitim için kullanılan arazilere Milli Emlak yüzde 50 indirimyapıyor. Netice de mülkümüzün olması da çok önemli. Bu tip yatırımlar için fon oluşturduk. Bu tür bağışları fonda tutacağız” şeklinde konuştu.  
YÖNETİM KURULU ÖRNEK OLDU
AEV’nin 2. Başkanı Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban toplantının son konuşmasını yaptı. Vakıf için 7,5 milyon TL’lik yatırımın önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Çoban şöyle konuştu: “Bu yatırım eğitime yapılan bir yatırım. Bu şehrin böyle güzel tesislere ihtiyacı var. AEV’na ait bir arsada böylesi bir eğitim yuvasının gerçekleşmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Şehrimizde bulunabilecek bir Başkanın vakfımızın aktivitelerini artırmak daha çok öğrenci ile uğraşmak, müesseseleşme yolunda daha çok adım atmak için sağ olsun Şükrü Koçoğlu yönetimi Hüsne Serteser’e bırakma teklifimi kabul etti. Burs oranı 120 küsurdan 330’a yükseldi. Mermer sektöründe ki sıkıntı giderilirse bu sayının ciddi oranda artacağına inanıyorum. Yönetim kurulu örnek oldu. İlk bağışı yapan Sayın Serteser yüz bin TL örnek oluştu. Yönetim kurulu üyelerimiz 20’şer burs sözünü verdi. Belediye olarak biz 30’ar burs verdik. Herkesin inancı ve siyasi görüşü kendisi ile ilgili. Biz bu vakıfa Allah’ın izni ile siyaset sokmayacağız” >> Burcu AYDIN’ın Haberi