Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bugün kadınların günü… – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bugün kadınların günü...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla il yöneticileri birer mesaj yayınladı. Yayınlanan mesajlardaki ortak görüş kadınların, Türkiye’nin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkı sağladıkları oldu.

“Geleceğimizin teminatı kadınlarımız”

Afyonkarahisar Vali Vekili Ali Şanlıer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, tüm dünyada kadınların yaşamlarını daha huzurlu sürdürmelerini sağlamak için taleplerini ilettikleri önemli günlerimizden biri olduğunu söyledi

Vali Vekili Şanlıer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, kadınların iyi eğitilerek toplumda iyi noktalara getirilmesiyle hak ettikleri değerin ve-rilebileceğine vurgu yaptı.
Şanlıer mesajında: “Kadınlarımızı iyi eğiterek toplumda daha iyi noktalara getirirsek hem, ülkenin gelişmesine katkıda bulunmuş oluruz, hem de kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermiş oluruz. Barışımızın, huzurumuzun ve geleceğimizin teminatı tabii ki kadınlarımızdır. Kadınlarımız iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkemizin geleceğini şekillendirir. Bu vesileyle, yaşamın her alanında başarıları ile yer alan kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlar, bütün dünya kadınlarına sağlık mutluluk ve esenlik dolu günler dilerim.” (Kocatepe)

“Türk kadını, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusu”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına ayırdığı yer ve ona duyduğu saygının, verilen hak ve sorumluluklarla ölçüldüğünü belirten Başkan Çoban, ülkemizin her kesiminde giderek güçlenen ve sesini duyuran Türk kadınının, uygar ve gelişen ülkemizin temel dokusu olduğunu söyledi.
Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınlarımız, toplumun oluşmasında gerekli temel yapı taşlarının en önemlisidir. Nesillerin ve nesilleri geleceğe taşıyan liderlerin yetişmesinde en önemli görev, kutsal sıfat anne sıfatına sahip kadınlarımızındır. Bu kutsal sıfata sahip kadınlarımız, annelerimiz bizlerin baş tacı konumunda olup, milli mücadele yıllarında da vatan müdafaasında da önemli görev almışlardır.
Türk Kadını, bütün kazanımlarını sadece cumhuriyetle birlikte değil, binlerce yıllık örf, adet ve kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla tarihteki hak ettiği yeri her zaman almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin odak noktasında yer alan kadınlarımız, üstlendikleri, misyonu yaşatma görevini ülkenin yaşadığı problemlerin birinci derecede muhatabı olmalarına rağmen hiçbir fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş; modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır. Hayatın her anında varlıkları ile büyük onur ve gurur duyduğumuz, eğiten, bizi biz yapma hedefinde yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren ve sevginin simgesi olan kadınlarımızın, bu anlamlı günlerini kutluyor sağlık, başarı ve mutluluk diliyorum.” (Kocatepe)

“Kadın hakları konusunda devrim yapan bir partiyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, CHP’nin Kadın hakları
konusunda devrim yapan
bir parti olduğunu söyledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, 1935 yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Kadına seçme ve seçilme hakkı veril-diğini ifade etti.
Birleşmiş Milletler tarafından 1975 yılında kadınların sosyal hayatın içerisinde seslerini duyurmaları için “Dünya Kadınlar Günü” olarak ilan edildiğini kaydeden Toptaş, o günden bu güne 8 Mart, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşama ve çalışma şartlarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesi haline geldiğini belirtti. Toptaş, tüm kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. (Kocatepe)

Kadınların etkinliğine herkes katkı vermeli

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, aile kurumunun temel taşı, değerlerin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkân sağlayacak koşulları hazırlamanın, herkesin ortak sorumluluğu olduğunu bildirdi

Ürün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Ürün mesajında kadınların varlıklarıyla yaşamın her anında ve alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil ettiğini belirtti.
Milletvekili Halil Ürün mesajında şu ifadeleri kullandı: “AK Parti iktidarlarında kadına yönelik pozitif ayrımcılık yapılmasına yönelik yasal düzenlemeler gerçekleşmiştir. Bunların başında çalışan kadınların yükünün hafifletilmesi gelmektedir. Örneğin, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik hakkı AK Parti iktidarı döneminde tanınmıştır. Bunun yanında sigortalı kadınlara her bir çocuk için çalışamadığı 2 yılı dışarıdan ödeyerek emekli olma imkanı getirilmiştir. Çalışan kadınların vefatlarında hak sahibi eş, çocuk ve anne babasına ölüm aylığı bağlamaya başlanmıştır. Ayrıca eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara aylık 250 lira maaş verilecektir. Bağımsız çalışan kadınlar için ilk olan sigorta kapsamında emzirme ödeneği, gebelik halinde 16 haftalık iş görmezlik ödeneği analık yardımı olarak ödemeye başlanmıştır. Hamile ve doğum yapan memur ile engelli memura nöbet ve gece vardiyası muafiyeti getirilmiştir.” (Kocatepe)

“8 Mart hak arama mücadelesinin sembolü”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün sadece
kutlama günü olmadığını belirterek kadınların hak arama mücadelesinin sembollerinden biri olduğunu kaydetti

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yılmaz, TürkMilleti’nin teminatı çocukların cefakâr ve vefakâr anneleri, yuvaların mimarı, çalışma hayatının tüm zorluklarını yaşayan Türk kadınının içinde yaşadığı sıkıntıları yürekten paylaştığının altını çizdi.
Yılmaz, mesajında: “8 Mart sadece bir kutlama günü değil, kadınların hak arama mücadelesinin sembollerinden biridir. Bugün, istiklal mücadelemizin kadın kahramanları Nene Hatun’un, Kara Fatma’nın cesaret ve fedakârlığı karşısında bir kez daha saygıyla eğilme günüdür. İnsan hakları ve bunun önemli bir parçası olan kadın hakları, sadece insanlık tecrübesinin günümüzde ulaştığı ortak bir söylem değil, aynı zamanda İslamiyet’in insanlığa getirdiği ilahi mesajın özünde yer alan temel değerlerden biridir. ‘Cennet annelerin ayağı altındadır’ diyen peygamberimiz Hz. Muhammed kadına hak etmiş olduğu değeri vermiştir. İslamiyet’in ilk şehidi bir kadındır.”
Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden kadının, Türk destanlarında, Türk felsefesinde, Türk örf ve adetlerinde yüce bir mertebeye oturtulduğuna kaydeden Milletvekili Yılmaz, Kadının, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirildiğini söyledi. (Kocatepe)

Sel kadınlar gününü kutladı

İGM Başkanı Salih Sel, Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, tüm dünyada, kadınların eşitlik, kalkınma ve daha iyi yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlandığına işaret etti. Sel; “Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızdır. Dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın haklarında ciddi mesafeler alınmış, Türkiye’nin de kadın hakları alanında gerçekleştirdiği reformlarla dünyada kendine önemli bir yer edinmiştir. Türk kadını tarihimizin derinliklerinden günümüze kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her devirde fedakârlıkların en yücesini yapmıştır. Kurtuluş Savaşımızda kanıyla, canıyla, emeğini ve evladını memleketin kurtuluşuna ve bağımsızlığına adamıştır. Yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın ve ayrıca Peygamber Efendimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan analarımız, bacılarımız ve tüm dünya kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarım.” dedi. (Kocatepe)

“Kadınlarımız toplumsal yaşamın gelişmesindeki en önemli etken”

Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, “Ülkemizin gelişmesine ve modernleşmesinde büyük emekleri bulunan kadınlarımız; toplumsal yaşamın gelişmesindeki en önemli etkendir” dedi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, Türk kadınının tarihimizde gösterdiği üstün gayretlerle, devlet ve milletimizin temelinde, toplumsal hayatımızın merkezinde yer aldığını söyledi.
Başkan Elibol, mesajında: “Türk kadını, Milli Mücadelede bebeği üşürken top mermisine battaniyesini sarmış, ülkemizin sömürgecilere karşı verdiği savaşta erkekleriyle birlikte omuz omuza savaşmış, Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşunda Ulu Önder Atatürk’ün uygarlık yolunda yapmış olduğu inkılapların en büyük destekçileri olarak hiçbir fedakarlıktan çekinmemiştir. Baş tacı ettiğimiz kadınlarımız, şefkat kahramanları olarak gelecek nesillerin yetişmesinde ilk öğretmen olarak aldıkları sorumlulukla modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.” (Kocatepe)

“İlk öğretmen anne”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çizmeci, toplumu meydana getiren
bütün fertlerin ilk öğretmeninin
anne olduğunu söyledi

“Kadınlara gereken değer verilmeli”
Aile yapısı ne kadar güçlü ve sağlamsa, o toplumun o kadar sağlam ve güçlü olduğunu ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci; “İnsanoğlu da diğer bütün canlılar gibi erkek ve kadından çift olarak yaratılmıştır. Erkeğin yapısı dünyada kendisine biçilen vazifelere uygun şekilde yaratılmış, kadın ise annelik görevi ve eş olma hüviyeti sebebiyle nazik, kibar, merhametli ve şefkat kanatlı yaratılmıştır.
Kadın deyince akla, Kadınanalar, Amine Hatunlar, Sümeyye Analar, Fatma Analar, Zübeyde Hanımlar, Nene Hatunlar gelmektedir. Bütün servetini Afyonkarahisar’ın kalkınmasına adamış, şanlı Türk Milletinin tarihine adını altın harflerle yazdıran Kadınanalar. Yüzyıllar sonra bile kendilerinden övgüyle söz ettiren bu kadınlar bizlere yol göstermiş, rehberlik yapmışlar. Bağrından yüzlerce, binlerce kadın kahraman çıkaran bu millet, çocuk olarak annesine, kardeş olarak bacısına, eş olarak kadınına, baba olarak da kızına gereken değeri vermeli ve onu bulunduğu konumda yücelmesi ve yükselmesi gereken yere kadar desteklemeli ve teşvik etmelidir. Dünyada görünen ne varsa kadının eseri olduğunu iyi bilmeli, “sizin en hayırlınız hanımına hayırlı olandır.” Hadisini hiç aklımızdan çıkarmamalıyız.”dedi.
“Kadın varsa sıcak yuvadan bahsedilebilir”
Doğduğunda çocuğun en yakınında annesi olduğunu söyleyen Çizmeci; “Kadının elinin değdiği yerde temizlik vardır, tertip vardır, düzen vardır, bereket vardır, sevgi vardır, şefkat vardır, merhamet vardır. Bir milletin kadınlarını eğitmeden, anneliğin erdemini özümsetmeden yücelebilmesi, muasır medeniyetin üzerine doğru yol alabilmesi mümkün değildir. Unutmayalım ki toplumu oluşturan bütün fertler annenin tedrisinden geçmektedir. Doğduğunda çocuğun en yakınında anne vardır. Toplumu meydana getiren bütün fertlerin ilk öğretmeni annesidir. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak; darda kalmış annelerimizin çocuklarına sosyal yardım, özürlü ve yaşlılarına evde bakım yardımı yapıyo-ruz. Korunması gereken çocuklarımız varsa da devletin sıcak ve şefkatli yuvalarını onlara açıp, geleceğin Kadınanalarını, Nene Hatunlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Yuvayı dişi kuş yapar sözü alelade söylenmiş bir söz değildir. Kadın varsa sıcak yuvadan bahsedilebilir. Sağlam aile yapısı kızlarımızın eğitiminin yükseltilmesi ile mümkündür. Aile yapısı ne kadar güçlü ve sağlamsa, o toplum o kadar sağlam ve güçlüdür. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, ailelerimizle birlikte mutlu bir hayat temenni ederim.” diye konuştu. (Kocatepe)

“Kadın olmazsa hayatta olmaz”

İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, 8 Mart’ın ülkemizdeki kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması açısından özel bir gün olduğunu söyledi

Türkiye’de eğitimin yükselmesi ve kadınların sosyal hayata girmelerine olanak sağlanmasıyla birçok alanda başarının yükseldiği ifade eden İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat; ” Yaşamı boyunca birçok güçlüğe katlanan ve gelecek nesillerin yetiştirilmesinde büyük sorumluluklar üstlenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. İnsan hayatının doğumundan ölümüne kadar geçen her anında en temel varlıklar kadınlardır. Kadınlar yaşamda hava gibi su gibi olmazsa olmazlardandır. Kadın olmazsa hayat ta olmaz. Kadınların olmadığı bir hayat günümüzde düşünülemez. Kadınlarımız modern toplumun inşaasında vazgeçilmez ve en önemli güç unsurudur. Ülkemizin gelişiminde, toplumun refahının yükselmesinde tartışmasız bir yere sahiptir. Kadınlar, sosyal hayatın her aşamasında yer almış, sonsuz fedakârlığını ortaya koymuş, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi sevgi ile yetiştirme mücadelesini kendilerine görev edinmişlerdir. Ağır şartlar altında bile anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler. 8 Mart ülkemizdeki kadın haklarının kazanılması sürecinin hatırlanması açısından özel bir gündür. Bir toplumda kadına gösterilen saygı, verilen değer, hak ve sorumlulukları, o toplumun çağdaşlık ve gelişmişlik düzeyini belirtir. Kadınlar, gelecek kuşakların şekillenmesinde çok büyük rol oynamaktadır. Bu nedenledir ki günümüz kadınının kültürel, siyasi ve sosyal gelişimi çok önemlidir.” dedi. (Kocatepe)

“Kadınlar sadece bir eş-anne değil”

Afyonkarahisar Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Berna Bozca, ülkemiz gibi gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerde bazı kadınları için halen aile içi şiddetin hatırlandığı bir gün olduğunu söyledi

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Afyonkarahisar Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Berna Bozca, 8 Mart’ın kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıcı kabul edilen olayın, 8 Mart 1857 yılında Amerika’nın New York kentinde tekstil sektöründe çalışan yüzlerce kadının yaşadığı tatsız olayın başlattığını hatırlattı.
Bozca mesajında: “Bu olayda, Polis grev yapan işçileri fabrikaya kilitlemiş, gelişmeler neticesinde çıkan yangında ise 129 kişi hayatını kaybetmiştir. Bu olaylardan 52 yıl sonra Danimarka’nın Kophenhag şehrinde düzenlenen Kadın Sosyalist Enternasyonel toplantısında geçmişte yaşanan olaylara ithafen 8 mart günü dünya kadınlar günü olarak oybirliğiyle kabul edilmiştir. 8 mart kimi kadınlar için kazanılmış hakların hatırlandığı bir gün iken ne yazık ki ülkemiz gibi gelişmekte olan veya az gelişmiş ülkelerde bazı kadınlarımız için halen daha sosyo-kültürel eşitsizliğin, aile içi şiddetin hatırlandığı bir gündür.” (Kocatepe)

“8 Mart’ın önemi büyük”

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Kadın
haklarının hatırlanması
ve sorunlarının
çözümlenmesi noktasında 8 Mart’ın öneminin büyük olduğunu söyledi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, gerek kurtuluş mücadelesinde ve gerekse Cumhuriyetin kuruluşunda kadınlarımızın yaptığı fedakârlıkların hafızalarda olduğunu hatırlatan Başkan Acar, toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınların daima özverinin ve sevginin kaynağı olduğunun ifade etti. (Kocatepe)

“Bolvadin kadını aydındır”

Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık
8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle
yayınladığı mesajında Bolvadin İlçesi’nde kadınlara büyük önem verildiğini söyledi

Birleşmiş Milletler Örgütü tarafından 1977 yılında alınan bir kararla Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanılan 8 Mart nedeniyle bir mesaj yayınlayan Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık “Eşitliğin sağlandığı ve kadınların bireysel güçlerinin artırıldığı toplumlar; geleceğe daha umutla bakmakta ve diğer toplumlara nazaran çok daha başarılı olmaktadır” dedi. (Kocatepe)

“Kadınlar siyasette temsil edilmeli”

Türkiye İşçi Emeklileri Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk kadınının çağdaşlaşma sürecinde hak ettiği yerni alamamasının en büyük nedenlerinden birisinin siyasette temsil
ekisikliğinden kaynaklandığını söyledi

Kadınların siyasete aktif katılımlarının sağlanması gerektiğini kaydeden Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege; “Bugün medeniyet ve gelişmişlik sembolleri olarak gösterilen birçok dünya ülkesinden çok daha önce çağdaş, demokratik haklara kavuşmuş Türk kadını ne yazık ki Cumhuriyetin sağladığı imkanlardan faydalanamamıştır. Şiddete, eşitsizliğe, baskıya, ezilmeye, ayrımcılığa ve tacize maruz kalan kadınlar açlığın, sefaletin, işsizliğin bedelini 2 kat fazla ödemektedir. Kadına en büyük değeri veren Türk milletinin tarihinde kadınlarımızın destanlaşan öyküleri vardır.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Kadın ve çocuk hakları genişletilmeli

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi, 8 Mart ile ilgili
açıklama yaptı. ADD’den yapılan açıklamada kadınların
ve çocukların haklarının genişletilmesi gerektiği vurgulandı

Atatürkçü Düşünce Derneği Afyonkarahisar Şubesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. ADD’nin yazılı açıklamasında “Çocukları okula değil tamirhaneye sürüklemeye son vermek gerekir. Kız çocuklarının okullu olmasını hala engelleyen kafa yapısını yırtıp karanlıktan çıkmak gerekir. Yirmi birinci yüzyıl gibi bir zamanda çocuk gelin utancından kurtulmuş olmak gerekir. Öyle bir eğitim sistemi kurmalı ki, çocuklar on sekiz yaşına kadar okulda olsunlar. Okullarda iyi yurttaş olmanın araçlarıyla donatılsınlar. Öyle bir eğitim sistemi kuralım ki, zamanın tüm bilgi ve teknikleriyle donattığımız çocuklar, gençliğe adım attıkları ilk yıllarında, yani on sekiz yaşlarında hangi mesleği yapabileceklerini keşfetme yeterliğine sahip olsunlar. Mesleklerini açık bir bilinçle seçip, yaşama, hem geleceklerini hem de mutluluklarını garanti altına alarak başlasınlar. Ancak böyle bir eğitim sistemiyle olur!“ denildi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti