Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buldan, AFAD çalışmalarını anlattı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Buldan, AFAD çalışmalarını anlattı

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) İl Müdürü Mehmet Buldan, İGM üyelerine kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdi

2013 ÖDENEĞİ 700 BİN TL
AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, kurumunun afet ve acil durumlar ile sivil savunmayı yürütmek üzere görev yaptığını söyledi. Kurumun görevini 2009 yılından beri sürdürdüğünü kaydeden Buldan; “Müdürlüğümüz İzmir karayolu üzerinde Sivil Savunma Kurtarma yerleşkesinde hizmetini sürdürmektedir. Hizmetlerimizi beş birimde yerine getirilmektedir. Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği 4 tane Şube Müdürlüğü eli ile yürütmektedir. Şu an itibariyle 120 personel mevcudumuz var. İl Özel İdaresi’nden 2013 yılı bütçesi için ayrılan bütçe 700 bin TL’dir. Personel maaş ve diğer giderler AFAD Başkanlığı’nca karşılanmaktadır. Araçlarımızın toplamı 19 bunların 5 adedi tam donanımlı kurtarma aracıdır. Bu araçların modellenmesi gerekmektedir. Ekip ve ekipmanlarımız ise AFAD Başkanlığı’ndan ayrılan ödenek çerçevesinde yenilenmiştir.” dedi.
BU YIL 71 ADET GÖREV GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Mehmet Buldan Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği olarak çalışmalara 2011 yılından itibaren bakıldığında toplamda 430 göletin ifa edildiğini bildirdi. Buldan, bu yıl itibariyle ara kurtarma faaliyetlerinin 48 trafik kazası, 7 kayıp arama, 6 adet kurtarma, iş kazası kurtarması 2 adet, KBRN 4 adet, su baskını 2 adet, yangın söndürmeye destek 2 adet olmak üzere toplam 71 görev gerçekleştirildiğini söyledi. Buldan; “Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ve diğer birimlerden AFAD Başkan-lığı’nca görevlendirilen personellerimiz 25 Eylül 2010 tarihinden bu yana Adıyaman’da kurulan çadır kentte Suriye’li mültecilerin koordinasyonunu görev yapmaktadırlar. Bu görevi Müdürlüğümüz 1,5 yıldır yürütmektedir. Her ay orada 6 personelimiz dönüşümlü olarak görev yapmaktadır. 7 Mayıs 2013 tarihinden bu yana Kilis-Öncüpınar sınır kapısında kimyasal, biyolojik, nükleer ekibimiz KBRN aracımız AFAD Başkanlığımız tarafından her türlü tedbire karşı görev alarak sınırdan girişlerde tespit çalışmaları müdürlüğümüzce yapılmaktadır.” diye konuştu.
ORTAK TATBİKATLARDA YAPILIYOR
Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği’nin diğer kurum ve kuruluşlarla ortak tatbikatlar gerçekleştirdiğini kaydeden AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, birlik müdürlüğünün arama kurtarma yönünden 7 ilden sorumlu olduğunu söyledi. Bölgesel tatbikatlar çerçevesinde Uşak ve Burdur’da tatbikatlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Buldan; “Sultandağı’nda bir afet tatbikatı gerçekleştirdik. UMKE ile ortak tatbikatlarımız devam etmektedir. Yıl içerisinde 4 büyük tatbikat gerçekleştirildi. Kamu kurum ve özel kuruluşlara yangın tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Arama kurtarma tek başına profesyonelce bizim yapabileceğimiz bir iş olmadığından dolayı gönüllü arama kurtarma ekiplerinin yetiştirilmesi için bu konuda istekli olan dernekler, teşkilatlar müdürlüğümüz tarafından eğitilmektedir. AKÜ Arama Kurtarma Kulübü olarak üç yıldır arama kurtarma tatbikatları müdürlüğümüzde gerçekleştirilmektedir.” şeklinde konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti