Bülent Arınç, Açıklamaları İle Gündemde
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önceki başkanlarından Bülent Arınç, Sözcü Tv'de yaptığı açıklamalarla bir kez daha gündeme geldi
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önceki dönem başkanlarından Bülent Arınç, Sözcü Tv’de Senem Toluay Ilgaz’ın konuğu oldu ve soruları yanıtladı. Arınç, “Erdoğan Ailesi, aile olarak sevdiğimiz gıpta ettiğimiz bir ailedir ama Cumhurbaşkanlığı konusunda önümüzdeki günler ne gösterir ona bakmak lazım. Avrupa'da babadan oğula görüntüsünü göremezsiniz.
Burası bir Azerbaycan değil veya Irak'ta İran'da Libya'da olan gibi bir şey görülmemiş. Olmaz mı istenirse olur. Halk buna karar verir. Halk tarafından hemen alkışlarla ve olumlu karşılanacağını da düşünmem. Seçim sonucunda bu kabul edilirse ona da bir şey diyemeyiz ama bir örneği yok. Babadan oğula intikal eden vekillik olmuştur ama bu başka bir konu.
Mesela İlham Aliyev'in eşi Mihriban Aliyeva Cumhurbaşkanı yardımcısıdır. Bu o ülkelerde geçerli olabilir ama bizim ülkemizde kabul görmez diye düşünüyorum” dedi.
Arınç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görevden uzaklaştırılan başkanı Ekrem İmamoğlu için de “Ben, Erbakan, Erdoğan, geçmişte çok yargılandık. Ama o gün bize düşman olanlar bile bizi tutuklu yargılamadı. Ekrem İmamoğlu da tutuksuz yargılanmalı” ifadelerini kullandı.