Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bunların yaptıkları suç değil mi?”

“Bunların yaptıkları suç değil mi?”

CHP eski Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çalış, CHP İl Başkanlığında suların hiç durulmadığını söyleyerek, “Olaylar sırasıyla; kadın kolları başkanına şiddet ve ihraç etme sabotajları, merkez ilçe başkanının kahvesine kumar tutanağı tutulması, il yönetim kurulu üyesinin belediye başkanlarına küfür etmesi, il yönetim kurulu üyesinin bir kadın yönetici hakkında ahlakdışı dedikodu çıkarması, il yönetim kurulu üyesinin içki kaçakçılığından ifade vermesi. Bunlara neden hiç soruşturma açılmadı? Bu yapılanlar parti tüzüğüne uygun mu? Benim istifamı açıklamam parti üyeliği ile bağdaşmıyormuş peki bunlar parti üyeliği ile görev ve
sorumluluğu ile bağdaşıyor mu? Hala partide bu kişiler” dedi. Yılların partilisi olduğunu vurgulayan CHP Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çalış, partinin İl Başkanı Yalçın Görgöz ve İl Sekreteri Sadullah Şahin’in hakkında önceden aldığını vurguladığı ihraç kararından önce istifa ettiğini açıklayarak, “Eskisinden daha kararlı, daha inançlı, daha CHP’yim” dedi

 

Cumhuriyet Halk Parti’li (CHP) Mehmet Çalış, kamuoyuna duyuru başlıklı açıklamasında partisinin İl ve Merkez İlçe Başkanlıklarında ard arda yaşanan olayları birçok partiliyle birlikte gözlemlediğini belirtti.
“TOPLUM AHLAKINA UYMAYAN OLAYLARA DAYANAMADIM”
Mehmet Çalış, “Mustafa Kemal’in CHP’li askeri” imzasıyla yayınladığı yazısında şunları kaydetti: “CHP il yönetimi ve merkez ilçe yönetimindeki şahısların parti tüzüğüne uygunsuz hal ve tavırlarına karşı il başkanlığının görev ve sorumluluklarını yerine getirmemesi sonucu parti içinde siyaset ahlakına ve toplum ahlakına uygun olmayan durumların oluştuğunu birçok partili ile bende gözlemledim. Yılların partilisi olmamın haricinde yedek yönetim kurulu üyesi olduğum için gözlemlediğim olumsuzlukları gerek toplantılarda açıkça dile getirdim, gerekse sosyal medya hesabımdan isim vermeden uyarı yazıları yaptım. Kendi menfaatimi düşünseydim sesimi çıkartmaz olaylara seyirci kalmayı tercih ederdim. Gerek yüzyüze söylediğim gerek üstü kapalı yazdığım uyarıların dikkate alınmaması ve ulusal ve yerel basında merkez ilçe ve il yönetimiyle ilgili parti ahlakına ve toplum ahlakına uymayan haberlerin çıkmasına daha fazla dayanamadım. 3 Ocak 2022 tarihinde il yedek yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettim. İstifamı gerekçeleriyle partililere duyurmak için facebook sayfamdan paylaştım.” dedi.
“KARAR ÖNCEDEN
BİRİLERİNCE VERİLMİŞ”
Mehmet Çalış, istafa gerekçelerini sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla CHP’lilere duyurduktan sonra 24 Ocak 2022 tarihinde İl Başkanı Yalçın Görgöz ve İl Sekreteri Sadullah Şahin imzalı bir yazı ile kesin ihraç talebiyle il disiplin kuruluna sevk edildiğini belirtti.
Çalış şunları kaydetti: “İl disiplin kuruluna kesin ihraç talebiyle sevk edildiğimi öğrednim ve savunmam istenildi. Yazılı savunmamı muhakkik olarak atanan il sekreteri Sadullah Şahin’e teslim ettim. Ardından 11 Şubat 2022 tarihinde İl Disiplin Kurulu Başkanı Şükrü Pancar imzalı bir yazı gönderilerek, hakkımda kesin ihraç talebi istendiği ve savunmamı 7 gün içerisinde yapmam gerektiği bildirilmiştir. Bu yazıyı 18 Şubat 2022 tarihinde posta ile aldım. Tekrardan detaylı bir savunma yazdım ve 21 Şubat 2022 tarihinde, son gelen yazıda imzası bulunan İl Disiplin Kurulu Başkanı Şükrü Pancar’ı arayarak savunma yazımı teslim etmek istediğimi belirttim. Kendisinin cep tekefonundan bana sekreteri ‘Şükrü bey direkt muhattabı olmadığı için siz evrakı partiye verin.’ şeklinde bir cevap yazılmıştır. Telefona cevabı bile kendisi vermeyen bir il disiplin kurulu başkanının ciddiyetten uzak ilgisiz tavırları ile ne kadar savunma yaparsam yapayım kararın ‘önceden birileri tarafından verildiğini’ anladım.”
“ONCA OLUP BİTENE
HİÇBİR DİSİPLİN SÜRECİ İŞLETİLMEDİ”
“Oysaki hak arama yeri olan Disiplin Kurulu Başkanı savunmasını istediği kişinin aramalarıma dönmeli ve mesajına sekreteri değil kendisi cevap vermelidir.” diyen Çalış sözlerine şöyle devam etti:
“Partide onca olumsuz hadiseler ayyuka çıkmışken, bunlara sebep olan Merkez İlçe Başkanı ve İl Yönetim Kurulu Üyelerine hiçbir disiplin süreci işletilmedi. Sırf yedek yönetim kurulu üyeliğinden istifamı sosyal medyadan partililere duyurdum diye kesin ihraç fermanım önceden yazılmıştır. Olaylar sırasıyla; İl Kadın Kolları Başkanına şiddet uygulanması ve ihraç etme sabotajları, Merkez İlçe Başkanının kahvesine kumar tutanağı tutulması, il yönetim kurulu üyesinin Belediye Başkanlarına küfür etmesi, il yönetim kurulu üyesinin bir kadın yönetici hakkında ahlak dışı dedikodu çıkarmasıdır. Daha sonra başka bir il yönetim kurulu üyesinin içki kaçakçılığından ifade vermesidir. Bunlara neden hiç soruşturma açılmadı? Bu yapılanlar parti tüzüğüne uygun mu? Benim istifamı açıklamam parti üyeliği ile bağdaşmıyormuş peki bunlar parti üyeliği ile görev ve sorumluluğu ile bağdaşıyor mu? Bu kişiler hala partidedir. Günümüzde bakanlar bile istifalarini sosyal medyadan duyururken benim bir il yedek üyesi olarak sosyal medyadan duyurmam en büyük suç olmuş.”
“BU YÖNETİM GİDİNCE TEKRAR
PARTİ ROZETİMİ TAKACAĞIM”
Hukukçu olan il disiplin kurulu Av. Şükrü Pancar’a ait imzayla gönderdiği yazıya karşılık telefon aramalarına geri dönmediğinin altını çizen Çalış, “Pancar sekreteriyle cevap yazdırdı. İl Disiplin Kurulu Başkanının bağımsız olduğunu düşünmüyorum, birileri tarafından verilen kararı onaylıyor gibi. Bu tüzüğe ve hukuka saygılı bir davranış değil. Sekreterin yazdığı ya da yazdırılan cevaptan sonra hazırlamış olduğum savunmayı teslim etmeden e devlet üzerinden 21 Şubat 2022 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden üzülerek istifa ettim. Üyelik istifamla tüm soruşturma durmuştur. Tüzük tanımayan bu il başkanlığının ilerde ‘Biz Mehmet Çalış’ı ihraç ettik.’ demek gibi bir durumu olamaz. Çünkü 7 günüm dolmadan partiden istifa ettim ve il disiplin kurulu karar almadan istifa ettiğim için tüzüğe göre soruşturma otomatikman durmuştur. Ayrıca istifamla benim üzerimden başkalarını hedef yapıp onları vurmalarına engel oluyorum. Kimseye kendi üzerimden koz vermem. Her ne kadar istifa etsemde ben Cumhuriyet Halk Partili’yim. Partimin menfaati için çalışmaya, üye kazandırmaya, yeri geldiğinde eleştirmeye ve yeri geldiğinde destek olmaya devam edeceğim. Bu yönetim gidince tekrardan üye olup parti rozetini takacağım. Kimse Mehmet Çalış CHP’li değil artık diyerek meydanı boş bulmasın, hayaller kurmasın. Eskisinden daha kararlı, daha inançlı, daha CHP’liyim.” dedi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi