Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

“Burada kayıtlı olan mülteciler BURAYA GERİ DÖNECEK”

“Burada kayıtlı olan mülteciler BURAYA GERİ DÖNECEK”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, son günlerde İstanbul’da bulunan Suriyeli mültecilerin Afyonkarahisar’a gönderileceği yönünde tartışmalar yaşandığını belirterek konuya açıklık kazandırdı.
YABANCILAR İKAMETLERİNDE
KALMAK ZORUNDA
Başta Suriyeliler olmak üzere diğer yabancı uyruklu vatandaşlarla ilgili durumun takip edildiğini kaydeden Tutulmaz, “İstanbul’daki Suriyelerin çeşitli illere gönderilecekleri ve özellikle de Afyon’a gönderilecekleri şeklinde son birkaç gündür sosyal medya üzerinden kampanya yürütülmeye çalışılıyor. Biz bunu takip ediyoruz. Güvenlik birimlerimiz bunun hangi amaçla yapıldığını takip ediyorlar. Basın mensupları vasıtasıyla konunun aslını ifade etmek isterim. Suriyeliler veya diğer yabancılar ülkemize herhangi bir şekilde geldiklerinde bir ilde ikamete tabi tutuluyorlar. Afyon da bu illerden birisidir” dedi.
PROBLEMLİLER DEĞİL
İKAMET EDENLER GELECEK
Yabancılarla ilgili düzenleme gereği onların ikamet ettikleri ili terk etmemeleri gerektiğini aktaran Tutulmaz, “Ancak bunların bir kısmı buraları terk ederek İstanbul’a ya da ekonominin daha yoğun olarak bulunduğu yerlere doğru zaman içerisinde kaymalar olmuştur. İstanbul’a ikamet ettikleri illerden giden yabancıların 20 Ağustos 2019 tarihine kadar dönmeleri noktasında bir düzenleme söz konusudur. Yoksa İstanbul’da problemli olan yabancıların Anadolu’daki illere özellikle de Afyon’a gelmesi diye bir husus yoktur. Buradan yani Afyon’dan gidenler 20 Ağustos tarihine kadar geri gelecekler. İlimizde kayıtlı olanlar tekrar gelecekler. Aksi halde olan yabancılar için yurt dışı işlemi uygulanacak” diye konuştu. Vali Tutulmaz, mülteciler konusunda empati yapılması gerektiğine işaret ederek, “Bu insanlar misakı milli sınırları içerisinde kalan ancak sınır çizgileri böyle belirlendiği için Türkiye dışında kalan insanlardır. Bu gerçeği göz ardı etmemeliyiz” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti