Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burcu Köksal Kimdir Ve Kaç Yaşında?

CHP Grup Başkan Vekili Afyonkarahisar Milletvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Adayı Av. Burcu Köksal, daha önce iki dönem milletvekilliği yaptı.  Köksal, kimdir ve kaç yaşındadır?

CHP Grup Başkan Vekili

Avukat Burcu Köksal, 18 Ocak 1980 yılında Afyonkarahisar’da öğretmen bir anne babanın evladı olarak dünyaya geldi. Hukukçu ve siyasetçi olan Köksal, 25, 26, 27 ve 28. dönem TBMM’de ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili olarak yer almaktadır.

KÖKSAL, ÖĞRETMEN BİR AİLENİN HUKUKÇU EVLADIDIR

18 Ocak 1980 tarihinde Afyonkarahisar’da doğan Burcu Köksal, sol görüşlü öğretmen bir ailenin çocuğudur. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamlayan Köksal, 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 8 Mart 2004 tarihinden itibaren Afyonkarahisar’da avukat olarak çalıştı. Köksal, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Afyonkarahisar Şubesi, Tüketiciyi Koruma Derneği’nde görev yaptı.

TBMM’DE ÜÇ GRUP BAŞKAN VEKİLİNDEN BİRİDİR

Av. Burcu Köksal, siyasete 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı olarak atıldı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimlerine katılan Köksal; 25 ve 26. dönem TBMM’ye CHP Afyonkarahisar Milletvekili olarak girdi. 2018 Milletvekili Genel Seçimleri öncesi 14 CHP’li milletvekilinin içinde yer alarak mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti’ye geçti. 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi’ne geri döndü. Seçim sonucunda 27. dönem TBMM’ye CHP Afyonkarahisar Milletvekili olarak girdi. 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP Afyonkarahisar Milletvekili olarak meclise giren Köksal, CHP’nin TBMM’deki üç grup başkan vekilinden biri olarak seçildi. Köksal, evli ve bir erkek çocuk annesidir.