Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursluluk Sınavı Sonuçları Öğrenme. İOKBS Bursluluk Sınavı Sonuçları

İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları saat kaçta, ne zaman açıklanacak? İOKBS sonuçları nereden öğrenilir?

İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleşen İOKBS sınav sonuçları için beklenen gün geldi. Bursluluk sınavı sonuçları 2024 meb.gov.tr sorgulama ekranı için tüm gözler artık MEB’den yapılan açıklamalara çevrildi.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarında eğitim gören öğrencilerin devlet bursundan yararlanmak için katılım sağladığı bursluluk sınavı sonuçları öğrenme ekranı, bugün erişime açılacak.

Söz konusu İOKBS sınav puanı hesaplamalarında her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerli cevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunacak. Peki, bursluluk sınavı sonuçları açıklandı mı? İOKBS sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, ayrıntılar…

BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI ÖĞRENME (SORGULAMA) 2024 MEB.GOV.TR || İOKBS

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) sonuçları açıklandı mı, sorusunun yanıtını bekleyenler, MEB duyurular ekranını ziyaret etmeye başladı.

Bursluluk sınavı sonuçları saat kaçta, ne zaman açıklanacak İOKBS sonuçları nereden öğrenilir?
Türkiye genelinde 81 ilde yapılan sınavda artık son etaba yaklaşıldı. İOKBS’ye başvurarak nisan ayında sınava katılan öğrenciler, bursluluk sınav sonuçlarını MEB.gov.tr ekranından sorgulayabilecekler. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’a getiren bir dönüştürme işlemi sonunda bulunacak. MEB kılavuzuna göre bursluluk sınav sonuçları 17 Mayıs’ta yayınlanacak.

MEB takviminde yer alan bilgiye göre 2024 bursluluk sınavı sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.

Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı henüz belli olmazken erken saatlerde erişime açılması ön görülüyor.

Sınav sonuçları MEB.gov.tr duyurusu ile erişime açılacak. Öğrenci T.C kimlik numarası bilgilerini tıklayarak İOKBS 2024 sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Sonuçlara 17 Mayıs tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden görülebilecek.

SINAVIN DEĞERLENDİRMESİ NASIL OLACAK?
a. Her öğrencinin cevap kâğıdı, optik okuyucu ile okutulur.

b. İOKBS’de soru sorulan derslere ait testlerin her biri için doğru ve yanlış cevap sayılarıbelirlenir.

c. Her test için yanlış cevap sayısının üçte biri, doğru cevap sayısından çıkarılarak geçerlicevaplara karşılık gelen ham puanlar bulunur. Böylece her öğrenci için dört ayrı ham puanhesaplanır.

ç. Tüm öğrencilerin ham puanları toplamı, sınava giren öğrenci sayısına bölünerek her bir testinortalaması bulunur.

d. Ham puanlar, test ortalamaları ile sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak her testin standartsapması hesaplanır.

İOKBS Bursluluk sınavı sonuçları saat kaçta, ne zaman açıklanacak İOKBS sonuçları nereden öğrenilir Beklenen tarih geldi
BURSLULUK SINAVI SONUÇLARI ÖĞRENME (SORGULAMA) 2024 MEB.GOV.TR

e. Öğrencilerin her bir teste ait Standart Puanı (SP); o teste ait ortalama ve standart sapmakullanılarak tüm öğrencilerin ham puanlarının ortalamasını 50’ye, standart sapmasını 10’agetiren bir dönüştürme işlemi sonunda elde edilir.

f. Her test için hesaplanan standart puanlar, aşağıdaki tabloda verilen katsayılar ile çarpılarakher bir testin ağırlıklı standart puanları bulunur.

g. Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan (TASP)bulunur.

ğ. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesisonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmaksuretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

h. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptalinekarar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerininyeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.

ı. Sınava girdiği hâlde, cevap kâğıdına işaretleme yapmayan öğrencilerin sınavlarıdeğerlendirmeye alınmayacaktır.