Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bütçe 7 yılda 7 kat arttı

İl Genel Meclisi’nde daire
Bütçe 7 yılda 7 kat arttı

İl Genel Meclisi’nde daire müdürlüklerinden gelen bütçe talepleri, ilgili komisyonlarda görüşülerek karara bağlanıyor. İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısının bundan sonraki birleşimlerinde bütçeye ilişkin görüşmelerin yapılması bekleniyor. İl Özel İdaresi bütçesi hakkında bilgi veren İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 2009’da 20 milyon lira ile aldıkları bütçenin, bu yıl 152 milyon lira dolaylarında karara bağlanacağını söyledi.
YÜZDE 74’Ü YATIRIMA
Bu yıl gelen ilk bütçe teklifinin 147 milyon lira olduğunu kaydeden Sel, “Bize bütçe 147 milyon lira ile geldi, biz 152 milyon liraya kadar bağlamayı düşünüyoruz. Tabii bunları yaparken de mutlaka bir önceki yılın gelirini nedir, artışlar ne olmuş, ona bakıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bütün bütçeleri denk bütçe olarak yaptık. Hiç açık vermedik. Hatta ilk 3 yıl biz 10 milyon lira fazla verdik. Daha önce diğer bakanlıklardan gelen paralar harcanmamış, o açığı da kapattık. Şu ana kadar yapmış olduğumuz bütün bütçeler denk bütçe. İnşallah yine aynı şekilde bütçe yapacağız. Bütçemizin büyük bölümünü yatırıma ayırdık. Geçen yıl bütçemizin yüzde 74’ünü yatırıma ayırdık” dedi.
BU BİR EKİP İŞİDİR
İhtiyaç neyse ona göre yatırım yapıldığını hatırlatan Sel, “Cari giderlerimiz oluyor, personel giderleri oluyor. 80 küsur tane eleman çalıştıracağız bu sene. Onların maaşları, diğer cari harcamalar, telefon giderini mümkün mertebe kısıtlıyoruz. Daha çok yatırıma yönlendiriyoruz. Onda da başarılı olduk. 2016 bütçemizde yatırıma ayrılan kısım yüzde 74’e dayandı. Bütün köylerimizde çöp topladığımız için bizim geçen yıl bu iş için harcadığımız para, 6 milyon liraymış, onun üzerine ilaveler de yaptık. Biz lüzumsuz bir yatırım yapmamaya gayret ediyoruz. Okulda derslik sayısı 5’e ihtiyaç varsa 5 derslik yapıyoruz. Bu bir ekip çalışmasıdır, Salih Sel tek başına bir şey yapamaz” ifadelerini kullandı.
DOĞRU ÇALIŞIRSANIZ,
DOĞRUYU BULURSUNUZ
Sel, “Böyle bir gelişme ve büyüme nasıl sağlandı” sorusuna ise “Biz 2009’da göreve başladığımızda bütçe 20 milyon liraydı. Niyet hayır, akıbet hayır. Allah size yardım ediyor. AFJET’in dönüşümünde de böyle oldu. Siz doğru çalıştığınız sürece Allah size doğru yolu gösteriyor. İş bereketleniyor” şeklinde cevap verdi. >> Murat ARISOY’un Haberi