Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Büyük Taarruz’da Afyonlular’ın fedakarlığı başkadır”

27. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz’un 101’nci yıldönümünde Türk Milletinin gurur duyulacak bir ecdadın torunları olduğunu vurguladı. Eroğlu, “Afyonkarahisar bu büyük harbin tam merkezinde olması sebebiyle hemşehrilerimin fedakârlığı bir başka olmuştur. Zaferimiz kutlu, yolumuz açık, istikbâlimiz aydınlık olsun” dedi.

27. Dönem AK Parti

60. Hükümet Çevre ve Orman Bakanı, 61. 62. 63. 64. ve 65. Hükümet Orman ve Su İşleri Bakanı, 25. Dönem AK Parti İzmir, 23. 24. 26. 27. Dönem AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruzun 101’nci yıldönümünü ve Afyonkarahisar’ın düşman işgailnden kurtuluşunu kutladı.

“AĞUSTOS AYI ZAFERLER AYIDIR”

Veysel Eroğlu, mazisi şanlı zaferlerle dolu olan büyük Türk Milletinin tarih boyunca yaşadığı zaferlerden birisinin de hiç şüphesiz Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferi olduğunu belirtti. Eroğlu, “Silahı, mühimmatı kalmamış olan bir neslin, iman gücü ile kazandığı büyük zaferin adıdır, İstiklal Harbi. Hem ülke tarihimizde, hem de Dünya tarihinde büyük ehemmiyet arz eden İstiklal Harbi, gelişen, kalkınan Büyük Türkiye’nin 2023, 2053, 2071 ve 2099 hedeflerine giden yolda Aziz Milletimize ve bizlere ışık tutmaktadır. Sultan Alparslan, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun topraklarını Türk yurdu haline getirmiştir. Bugün Malazgirt Zaferinin 952. sene-i devriyesi. Bu büyük zaferi yürekten kutluyorum. İstiklal Harbi ile de bu topraklar ilelebet Türk yurdu olarak kalacağı bütün cihana ilan edilmiştir. Bu büyük zaferin 101. sene-i devriyesinde bütün hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Zafer Bayramını gönülden tebrik ediyorum. Şanlı tarihimizde Ağustos ayı Zaferler ayı olarak geçer. Kahraman milletimiz; askeriyle, siviliyle, kadınıyla, erkeğiyle istiklaline kavuşmak için canları pahasına tarihte pek çok zafere imza atmıştır. 1 Ağustos 1571 Kıbrıs’ın Fethi, 11 Ağustos 1473 Otlukbeli Muharebesi, 23 Ağustos 1514 Çaldıran Meydan Muharebesi, 23 Ağustos 1921 Sakarya Meydan Savaşıdır.  24 Ağustos 1516 Mercidabık Zaferi, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 29 Ağustos 1521 Belgrad’ın Fethidir.  29 Ağustos 1526 Mohaç Zaferi, 26-30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’dur.” ifadelerine yer verdi.

“BU TOPRAKLAR ZAFERİN KAZANILDIĞI TOPRAKLARDIR”

Osmanlı Devleti’nin, Birinci Cihan Harbinde yedi düvele karşı büyük bir mücadele verdiğini belirten Eroğlu, “Birinci Cihan Harbi tamamlanmasına rağmen yabancı devletlerin ülkemiz üzerindeki oyunları, hile ve desiseleri bitmemiştir. 30 Ekim 1918 tarihinde Mondros Mütarekesi imzalandı. Birinci Dünya Harbinde mağlup olan Osmanlı Devleti, bu tarihten sonra parçalanıyor ve işgâl ediliyordu. 15 Mayıs 1919 tarihinde düşman İzmir’i işgal etmişti. Osmanlı Devleti 28 Ocak 1920 tarihinde Misak-ı Milli Sınırlarımızı belirleyen kararı Osmanlı Mebusan Meclisinde oy birliği ile kabul etmiştir. Ardından bu aziz millet her türlü işgal ve dayatmaya rağmen hürriyet ve istiklalinden asla taviz vermeyeceğini bütün Dünya’ya haykırmıştır. Aziz Milletimizin Anadolu’da yaktığı bağımsızlık meşalesi bütün ülkeye dalga dalga yayılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesinin ardından Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile düşman kuvvetleri ülkemizden atılmıştır. Silahı, mühimmatı kalmamış olan bir neslin iman gücü ile kazandığı büyük zaferin adıdır, İstiklal Harbi. Bu şanlı zaferin kazanıldığı, bu aziz ve mukaddes toprakların bir evladı olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Batılılar, tarih boyunca ülkemizi ve milletimizi yok etmek, vatanımızı işgal etmek için büyük planlar yaptılar. Bu planlar bugün de hala devam ediyor maalesef. Ama onların bir hesabı planı varsa Allah’ın da bir planı var elbette. Aziz Milletimiz, devleti için, vatanı için, bayrağı için gözünü kırpmadan canını veren bir millettir. Bu millet, şanlı bir geçmişe ve tarihe sahiptir. Elhamdülillah gurur duyulacak bir ecdadın torunlarıyız. O günün şartlarında bütün ülke el birliği ile ordusuna, askerine sahip çıkmış, kendi ekmeğini askeriyle paylaşmıştır. Afyonkarahisar bu büyük harbin tam merkezinde olması sebebiyle hemşehrilerimin fedakârlığı bir başka olmuştur.” ifadelerini kullandı.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti