Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Taarruz’u kutluyoruz

Bu haberin fotoğrafı yok

Bugün Başkumandanlık Meydan Muharebesi olarak da bilinen Türk tarihinin şanlı sayfalarından biri olan Büyük Taarruz’un 97’inci yıldönümü. 97 yıl önce bugün Milli Mücadele’nin en önemli
kararının sonucunda, Türk milletinin işgal günleri sona ererek yerini hürriyete bırakmaya başladı. 26 Ağustos’ta Kocatepe sırtlarında başlayan bu harekat, 9 Eylül’de İzmir’de son buldu

Büyük zafere tanıklık eden Afyonkarahisar’da Büyük Taarruz, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu kapsamda dün Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından “Büyük Taarruz ve Kocatepe’yi Bir De Bizden Dinleyin” konulu panel düzenledi. Dünkü etkinlik kapsamında İhsaniye İlçesi’ne bağlı Kayıhan Beldesi’nde Frig Vadileri Rahvan At Yarışları Zafer Kupası ve Bursa Barosu tarafından da “Kuvayi Milliye Destanı” gösterisi gerçekleştirildi.
Şuhut Atatürk Evi’nin ziyaret edildiği etkinlikler kapsamında Atatürk Evi’nden İlçe Stadyumuna kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. İlçe stadyumunda düzenlenen programın ardından Şuhut İlçesi Çakırözü Köyü’nde Kahramanlık Türkülerinin Dinletisi programı gerçekleştirildi. Çakırözü Köyü’ndeki etkinlikler kapsamında TSK Bando konseri, Kocatepe Belgesi gösterimi, Çakırözü Köyü’nden Temsili Zafer yürüyüşü düzenlendi. Program Zafer Yürüyüşü konuşması yapılmasının ardından havai fişek ve lazer gösterisi ile devam ederken, Zafer Yürüyüşü’ne katılanlar protokol üyeleri tarafından uğurlandı.
ASKERİ HAREKAT ANLATILDI
Zafer Yürüyüşüne katılanların 1874 rakımlı Kocatepe’ye ulaşmasının ardından başlayan etkinliklerde Askeri harekat anlatılırken, Bursa Baro Başkanlığı tarafından “Kuvayi Milliye Destanı” gösterisi sunuldu. Öte yandan Afyonkarahisar Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği de Büyük Zaferi tüm dünyaya duyurmak düşüncesiyle TC03ZFR çağrı işareti ile telsiz etkinliği düzenledi.
TÜRK YILDIZLARI NEFES KESECEK
Bugün sabah Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda tören düzenlenecek. Büyük Taarruz Bisiklet Turunun başlatılması ile start alacak etkinlikler çelenk sunumu, konuşmalar ve bir subayın araziyi anlatması ile devam edecek. Yine bugün Yüzbaşı Agâh Efendi Şehitliği, Büyük Taarruz Şehitliği ve İstiklal Tanıtım Merkezi ziyaretleri de yapılacak. Zafer Haftasına katılan protokol üyeleri Valilik ziyareti gerçekleştirecek. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde 100. Yıl resim sergisinin de açılışı yapılacak. Etkinliklerin finalinde de izleyenleri gökyüzüne kilitleyen Türk Yıldızları ANS Kampüsünde muhteşem bir gösteri sunacak. Saat 17.00’da yapılacak gösterilere ilginin yine yoğun olması bekleniyor.