Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Büyük Zafer’in 100. yıldönümü coşkusu Malazgirt’le birleşecek”

Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr.

Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Büyük Zaferin 100. yıldönümü kutlamalarıyla Malazgirt kutlamalarının birleştiğini açıkladı. Yiğitbaşı, “Okçular Vakfı’mızın son yıllarda Malazgirt Zaferi ile yaptığı etkinliklerin startını 18 Ağustos 2022 tarihinde Afyonkarahisar’dan vereceğiz” dedi

 

24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde program düzenlendi. Programa; Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, MHP İl Başkanı Mehmet Kocacan, AGC Başkanı Sezer Küçükkurt ve yönetim kurulu üyeleri, basın çalışanları katıldılar.
“EĞİTİM ÇALIŞMALARININ ARTARAK SÜRECEĞİNE İNANIYORUZ”
Programın açış konuşmasını Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Sezer Küçükkurt yaptı. Afyonkarahisar yerel basının 100 yılı aşkın bir geçmişi olduğunu belirten Küçükkurt, “Afyonkarahisar basını Milli Mücadele döneminde gösterdiği fedakârlıklar, ilimize bugüne kadar kazandırılan tüm hizmetlerde ki emek ve katkısıyla kendisini ispatlamıştır. Bu minvalde Afyonkarahisar’da görev yapan meslektaşlarımıza sürekli katkı sunmuya çalışılmaktadır. Bu nedenle başta Sayın Valimiz Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’e, Milletvekillerimize, Basın İlan Kurumu ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürlüğü yöneticilerine meslektaşlarımız adına teşekkür etmek istiyorum. Sayın Valimiz ilimize ilk geldiklerinde tanışma ziyaretinde istek ve taleplerimizi aktardığımızda özellikle eğitim çalışmalarına katkı ve destek sunmalarını kendilerinden rica etmiştik. Çünkü Sayın Valimiz mesleğimizin içerisinden gelen İstanbul, Ankara ve Türkiye’nin pek çok şehrinde sosyal sermayesi bulunan bir değerli büyüğümüz, meslektaşımız, yöneticimizdir. Sayın Valimizin desteğiyle mesleki anlamda meslektaşlarımıza AGC olarak nasıl fayda sağlayabileceğimizi düşünürken hepimizin katıldığı eğitim çalışmalarının hayata geçirilmesini sağladılar. Kendilerine meslektaşlarımız adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada bu çalışmaların artarak devam edeceğini ve katkılarının süreceğine inanıyorum.” dedi.
“ZAFERİN 100. YILINA 130’DAN
FAZLA ETKİNLİK PLANLANDI”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı. Fedakârca görev yapan basın mensuplarına teşekkür eden Zeybek, “Cenab- Allah sizlere kazasız belasız doğru ve ilkeli haber yapmayı nasip etsin. Bizim olmazsa olmazımızsınız. Güzel şehrimizin tanıtımında sizlere ihtiyacımız var. El birliği yaptığımız sürece Afyonkarahisar’ımızı nerden nereye getirdiğimizi önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz. Bu sene büyük Taarruzun 100. yılı. Bu nedenle 130’dan fazla etkinlik planlandı. El birliği yaparak hem 100. yılı ismine, şanına yakışır şekilde kutlamayı hem de sizlerle beraber ilimizi tanıtım noktasında bir adım daha götürmeyi Allah nasip etsin diyor, Basın Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.” diye konuştu.
“AFYON BASININDA VATAN
BAYRAK SEVGİSİ ÇOK FAZLADIR”
Programda konuşan MHP Milletvekili Mehmet Taytak ise Afyonkarahisar’da pek çok gazetecinin uzun yıllardır ailesinden gelen mesleği sürdürdüğünü belirterek, “İlimizde basın mensupları doğur haberciliği, doğru gazeteciliği, doğru radyoculuğu, doğru televizyonculuğu yapmak üzere gecenizi gündüzünüze katıyorsunuz. Pek çok ili tanıyor ve biliyoruz. Zaman zaman oralarda yalan yanlış haberlerin olduğunu, şahsi hesaplaşmaların basın üzerinden yürütüldüğünü biliyoruz. Ancak Allah’a şükürler olsun ki Afyonkarahisar’da basın mensubu kardeşlerimiz her zaman vatanı, milleti, bayrağı karşısında hiç farklı düşünmemişlerdir. Hepsinde Afyonkarahisar sevgisi çok fazladır.” şeklinde konuştu.
“HIZLI GÜVENİLİR ZARAR VERMEYEN HABERCİLİK ESASTIR”
AK Parti Milletvekili İbrahim Yurdunuseven programda şunları söyledi: “24 Temmuz Basın Bayramını tekrar kutluyoruz. Gazetecilik devletle vatandaş, vatandaşla devlet arasında bir köprü bir iletişim vasıtasıdır. Bu köprünün temelleri ve ayakları ne kadar sağlam olursa iletişimde o kadar sağlam olur. Ama ne kadar kötü bir temel atılırsa maalesef iletişimde kötü oluyor. Basın mensupları her an pek çok yerde görev başında işlerini yapmakla uğraşmaktadırlar. Basın mensupları zamana karşı yarışta haberi ne kadar erken alıp iletebilirim kaygı ve çabasıyla işini yapmaktadır. Bir öğretmenim gazeteciliği balık satmaya benzetirdi. Nasıl balık bir gün geç piyasaya sürülürse kokar bozulur, aynı şekilde haberde geç servis edildiğinde önemi kalmamaktadır. Ne kadar hızlı, ne kadar güvenilir, kimseye zarar vermeden iletişimi sağlamaktır. Bir kez daha 24 Temmuz Basın Bayramınızı kutluyorum.”
“BÜYÜK TAARRUZ
KUTLAMALARI MALAZGİRT KUTLAMALARIYLA BİRLEŞECEK”
Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı yaptı. Yiğitbaşı şunları kaydetti: “Bu güzel birliktelikleri artık periyodik hale getirebiliriz. 24 Temmuz Basın Bayramını vesile kılmış oluruz. Bugünkü eğitimler belki de bildiğiniz birçok konuyu içeriyor. Ama bir vesileyle bir arada olmak bile bazen çok anlamlı olabiliyor. Bu tür eğitimler aslında bir noktada ortak dertlerimizin de olduğunu görmek, tanışıklıkları, bir adım öteye götürülebilecek bazı iletişimler kurulmasına vesile olmayı sağlıyor. Bu anlamda Basın İlan Kurumu Genel Müdürümüz ve heyetine çok teşekkür ediyorum. Büyük Taarruz’un 100. yıl kutlamalarıyla hafta sonu Ankara ve İstanbul ziyaretlerim oldu. Büyük Taarruz’un kutlamalarını, Malazgirt’in kutlamalarıyla inşallah birleştirilerek daha etkili ve coşkulu kutlamalar yapacağız. Devlet erkânımız bu kutlamalara katılacak. Bu müjdeyi de basın bayramı dolayısıyla burada vermek istedim. İnşallah, Okçular Vakfı’mızın son yıllarda Malazgirt Zaferi ile yaptığı etkinliklerin startını 18 Ağustos 2022 tarihinde Afyonkarahisar’dan vereceğiz.”
24 Temmuz Basın Bayramı buluşması aile fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti