Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyük Zafer’in 93. yıldönümü – Kocatepe Gazetesi

Büyük Zafer’in 93. yıldönümü – Kocatepe Gazetesi
Büyük Zafer’in 93. yıldönümü

25-30 Ağustos tarihleri arasında kutlanacak olan Büyük Zafer’in 93. yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yılda coşku ile kutlanacak

İLK TÖREN ATATÜRK EVİNDE
Büyük Zafer’in 93. yıldönümü kutlama programı kapsamında bugün akşam saat 20.30’da Şuhut ilçesi’nde ki Atatürk Evi ziyaret edilecek. Devlet büyüklerinin burada yapacakları konuşmanın ardından Şuhut Stadyumu’nda 21.30’da tören programı başlayacak. Stadyuma kadar Atatürk Evi’nden mehteran eşliğinde kortej yürüyecek. Stadyum da; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Vali Hakan Yusuf Güner Zafer Haftası törenlerinin açılış konuşmasını yapacak. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tanıtımının yapıldığı filmin izlenmesi sonrası yine Silahlı Kuvvetler’in bandosu konser verecek. AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisi sonrası ödül töreni yapılacak. Daha sonra Şuhut ilçesi’nden Çakırözü Köyü’nde gerçekleştirilecek program için köye hareket edilecek. Çakırözü Köyü’nden temsili Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Kocatepe’de toplanıldığında belgesel izlenilecek. Sabaha karşı Kocatepe’de AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın konuşması, AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisi sunulacak.
KOCATEPE’DE TÖREN
10’DA BAŞLAYACAK
26 Ağustos Çarşamba günü sabah “Büyük Taarruz Bisiklet Turu’nun” başlangıcı yapılacak. Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’nda ki tören sabah saat 10.00’da başlayacak. İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez’in konuşmasının ardından bir subay araziyi tanıtıp harekatı anlatacak. Tınaztepe ve Belentepe’den temsili topçu atışları yapılacak. Büyükkalecik Belediyesi ziyareti akabinde Bayburtlu Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği ziyaret edilecek. Bir subayın yapacağı konuşma sonrası şehitlik gezilecek. Öğleden sonra saat 16.00’da Zafer Haftası’na katılan protokol tarafından Vali Hakan Yusuf Güner makamında ziyaret edilecek. Bir saat sonra Anıtpark’tan İmaret Camii’ne kadar Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek.
27 AĞUSTOS’TA BAYRAM
HÜKÜMET MEYDANINDA
Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 27 Ağustos Perşembe günü saat 16.45’de AYTAM tarafından düzenlenen “İşgal Yıllarında Afyonkarahisar” isimli fotoğraf sergisi Zafer Müzesi yanında açılacak. Hükümet Meydanı’nda folklor gösterileri yapılacak. Protokole dair katılımcıların Zafer Müzesi’ni gezmeleri sırasında top atışları gerçekleştirilecek. Bayram töreni için Vali Hakan Yusuf Güner, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tören alanında ki yerlerini alacaklar. İstiklal Marşı’nın okunup ay yıldızlı Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesinin ardından devlet büyüklerinden gelen kutlama mesajları okunacak. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapacak. Uluslararası Halk Oyunları ekiplerinin sunacakları gösteri ardından yine günün anlamına yönelik bir şiir okunacak. Tören Afyonkarahisar Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile son bulacak.
28 AĞUSTOS’TA
ANITKAYA’DA TÖREN YAPILACAK
27 Ağustos Perşembe günü Sinanpaşa ilçesinde yer alan Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği’nde ki tören sabah saat 10.00’da Sinanpaşa Kaymakamlığı’nca icra edilecek. Öğleden sonra saat 15.00’de AFTAŞ Otobüs terminalinde Türk Silahlı Kuvvetleri Bandosu konser verecek. İmaret Camii’nde ikindi namazına müteakip şehitlerimizin ruhuna ithafen Mevlid okunacak. 28 Ağustos Cuma günü sabah saat 9.30’da Zafer Haftası’na katılan protokole dair zevat İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez’i ziyaret edecek. Heyet bu ziyaretin akabinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı da makamında ziyaret edecek. Anıtkaya (Eğret) Köyü’nde ki şehitlikte tören saat 10.00’da başlayacak. Burada bir subay ve köy muhtarı konuşma yapacaklar. Akşam saat 18.00’de Geleneksel Spor Oyunları açılış programı gerçekleştirilecek.
TSK BANDOSU KONSER VERECEK
29 Ağustos Cumartesi günü sabah saat 10.00’da Anıtpark önünde “Demir Atlı Süvariler Bisiklet” turu başlayacak. Akşam 18.00’de İscehisar Kaymakamlığı’nca ilçe de bulunan Giresunlular Şehitliği’nde tören icra edilecek. Akşam saat 19.00’da Anıtpark önünde Türk Silahlı Kuvvetlerinin konseri gerçekleştirilecek. Aynı saatte AFTAŞ Otobüs Terminali’nde fotoğraf sergisi açılacak. Akarçay’da saat 21.00’de Uluslararası Halk Oyunları ekipleri gösteri sunacak.
ZAFER BAYRAMI
ZAFERTEPE DE KUTLANACAK
30 Ağustos Pazar günü yurt genelinde kutlanacak olan Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nde il merkezinde Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni yapılacak. Ardından Vali Hakan Yusuf Güner protokol katılımcılarının Zafer Bayramı tebriklerini makamında kabul edecek. Zafertepe Abidesi’nde ki tören öğleden sonra saat 14.00’de mehter takımının gösterileriyle başlayacak. Çelenk töreni akabinde Zafertepe Müzesi gezilecek. Bayram töreninin ardından program sona erecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bazı etkinlikler iptal edildi

Son günlerde yaşanan terör olayları ve şehit cenazeleri dolayısıyla Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında bazı
programlar iptal edildi

Afyonkarahisar Valiliği Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında bazı programların iptal edildiğini duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “93. Yıldönümünü kutlayacağımız Zafer Haftası Kutlama programı kapsamında 25-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Halk Konserleri, Uluslararası ve Yerel Halk Oyunları Ekiplerinin Gösterileri, Havai Fişek ve Lazer Işık gösterileri son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle ülkemizin içinde bulunduğu hassas durum göz önünde bulundurularak iptal edilmiştir. Cumhuriyetin kazanıldığı ve kurulduğu topraklara sahip olan Afyonkarahisar’da iptal edilen etkinlikler haricinde daha önceden belirlenen program, şehitlerimizin bizlere emanet ettiği değerlerin korunması, yaşatılması ve diğer nesillere aktarılması için Kutlu Zaferin şanına yakışır bir şekilde gerçekleştirilecektir” denildi. (Kocatepe Haber Merkezi)