Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Büyükbezgin’den yine başarı var – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Büyükbezgin'den yine başarı var

Atletizm Federasyonu’nun 29-30 Eylül tarihlerinde Çankırı’da düzenlediği Spor Toto 1. Lig Finalleri’nde Afyonkarahisarlı atlet Burcu Büyükbezgin Bayanlarda İstanbul Üsküdar Belediyespor adına 3 branşta takımına şampiyonluk yaşattı

Atletizm Federasyonu’nun 2015 faaliyet takviminde yer alan Spor Toto 1. Lig Finalleri 29-30 Ağustos tarihlerinde Çankırı’da yapıldı. Bayan ve Erkekler de ilk iki sırayı alan takımlar Süper Lige terfi etti.
Bayanlarda Afyonkarahisarlı atlet Burcu Büyükbezgin’in bulunduğu İstanbul Üsküdar Belediyespor 129 puanla birinci olurken Sakarya Büyükşehir Belediyespor 117.5 puanla ikinci olarak Süper Lige terfi etti.
Ayrıca Büyükbezgin iki branşta daha birinci oldu. 800 metreyi 2 dakika 12 saniyede tamamlayan Büyükbezgin bin 500 metreyi de 4 dakika 31 saniyede tamamladı ve takıma bireysel olarak 2 kupa daha kazandırdı.
4×400 metre bayrak yarışında da son atlet olarak bayrağı taşıyan Büyükbezgin’in takımı 4 dakika 5 saniye ile yine 1. oldu.
Afyonkarahisarlı Atlet Burcu Büyükbezgin’in Antrenörü Süleyman Büyükbezgin, Burcu’nun Olimpiyatlar için çalıştığını aktardı. Antrenör Büyükbezgin, “Bu sonuçlara göre Üsküdar Belediyespor önümüzdeki yıl Türkiye Atletizm Federasyonu Turkcell Süper Ligi’nde mücadele edecek. Aynı başarıyı olimpiyatlara katılarak elde etmek istiyoruz. 2016 Brezilya Rio de Janeiro’da yapılacak olan Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılabilmek ilk hedefimiz, ikinci ve en büyük hedefimiz olarak da finalde koşup derece elde etmek istiyoruz. Bunun içinde 15 Kasım’da İstanbul’da yapılacak olan 37. İstanbul Vodafone Maratonu’nda 2 saat 42 dakika olan Bayanlar Maraton Olimpiyat baraj derecesinden daha iyi bir derece elde etmemiz gerekiyor. Bu derecenin altında koşabilirsek Olimpiyatlara katılmaya hak kazanacağız. Türkiye’de bu barajı iki kişi geçti. Bu iki kişiden biri Sultan Aydar 2 saat 24 dakika 44 saniyeyle Türkiye rekoru elde ederek Olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. İkinci kişi ise Nilay Ersun 2 saat 37 dakika 16 saniye ile ikinci olarak olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. 3. kişi de biz olmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek ve dereceyi elde etmek için çalışıyoruz.” ifadesine kullandı.
>> Ali Fuat GÜÇLÜER’in haberi